Montiranje kvacila na Alfa romeo 156 jtd 1.9
- kikiipinki
- rookie
- Garaža: da
Montiranje kvacila na Alfa romeo 156 jtd 1.9
Da li neko ima iskustvo ili je cuo kako se montira druk lezaj na viljusku kod Alfa romeo 156 jtd 1.9 (kontras umesto da gura korpu on je vuce) 

- Vlada AR
- Garaža: Alfa GT JTDm (ex 156 1.9 JTDm 16V; Alfa 146 TD)
Re: Montiranje kvacila na Alfa romeo 156 jtd 1.9
Nisam siguran da te razumem u potpunosti. Druk staviš na viljusku koja se nalazi u zvonu. Korpa je našrafljena na zamajac. Zatim ceo menjač nabaciš na na brezone i polako guraš ka korpi tako da onaj osigurač na druku upadne u korpu i zaključa se u nju. Posle toga nema nazad, bar meni nije poznato kako može da se izvadi druk iz korpe kada se jednom ubaci unutra. Pogledaj ovde gde sam opisao kako je to kod mene išlo.
http://www.arcs.org.rs/forum/viewtopic. ... a#p1391855
http://www.arcs.org.rs/forum/viewtopic. ... a#p1391855
- Gremlin
- Garaža: Alfa 147 JTD 16V
Gledao sam to kod majstora:)
Kao sto rece kolega Vlada, zasrafis zvono i polako ako smem da kazem "nategnes" polugicu i on sam upadne kao pijan u kafanu
samo na namazi nekom mascu.
A, kako se vadi...
Ima neka fora s mala dva srafcigera:)
Ne znam kako da vam objasnim
Kao sto rece kolega Vlada, zasrafis zvono i polako ako smem da kazem "nategnes" polugicu i on sam upadne kao pijan u kafanu

A, kako se vadi...

Ima neka fora s mala dva srafcigera:)
Ne znam kako da vam objasnim

- Vlada AR
- Garaža: Alfa GT JTDm (ex 156 1.9 JTDm 16V; Alfa 146 TD)
I ništa na silu. Kod mene je taj okrugli osigurač, na druku bio previše otvoren i nije hteo iz prve da upadne u korpu pa smo zapinjuči uspeli i da iskrivimo druk ležaj , ali je čekić ispravio stvar 

- delic
- Garaža: 156 SS
Namestis korpu i lamelu na zamajac,usput centriras lamelu pre nego sto stegnes korpu i pazi da lamelu ne okrenes naopako!Druk lager stavis na viljusku u zvonu menjaca,plastika koja ide sa lagerom ostaje na njemu ispred osiguraca i sluzi da ga lakse zabravi.Nista nemoj da podmazujes.Poluga sa gornje strane zvona koju potiskuje cil.kvacila treba da bude skinuta(imas mali zeger osigurac i samo je izvuces),kad stavis druk lezaj na viljusku gurni sve u zadnji polozaj ka kucistu menjaca.Nakon sto montiras menjac na motor i stegnes srafove izmedju menjaca i motora vratis polugu i osigurac,povuces je u suprotnom smeru od smera u kom je gura cilindar i nakon toga ce se zabraviti uz stidljiv zvuk CAK.Kad se bude zabravio neces vise moci da pomeras polugu a ako nece da se zabravi probaj da je kucnes malim cekicem 180-200 gr. i to ne mnogo jako da ne bi ostetio neki deo sklopa.To bi uprosto bilo to i nemoj da zaboravis da sipas ulje imas kod diferencijala malu sipkicu za merenje nivoa pa tu rupu iskoristi za sipanje(pase crevo F-6mm)
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”