Parking Kazne

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
Zeka91
Garaža: Alfa Romeo 147 1.9jtd
Pridružio se: Sub Dec 01, 2012 11:47 pm

Parking Kazne

Pet Jan 18, 2013 10:05 pm

E ovako...posto sam menjao auto pre mozda mesec dana...napravio sam ovlascenje za tog decka sto je auto kod njega,i ja imam tu kopiju...u medjuvremenu on je napravio 2 kazne za parkiranje u Beogradu,i sta se desava..
Meni salje neki advokat kako ce me tuziti ako ne uplatim te kazne..
Sta raditi u ovim situacijama? A naravno,registracija na kolima tek istice 10-og meseca...
poludecu... :club:
Korisnikov avatar
sibin
Garaža: 5,4L
Pridružio se: Uto Feb 16, 2010 1:12 pm

Re: Parking Kazne

Pet Jan 18, 2013 10:11 pm

nista, ignorises ih mene su smarali par puta zbog takvog slucaja. ja sam nosio u parking servis ovlascenje i kao sve je ok, a oni poslju opet opomenu. onda sam ih nazvao i objasnio da nece nista dobiti. mozda moze da ti pomogne vise kolega Zen sa iskustvom vezanim za parking servis hahaha
Korisnikov avatar
Zeka91

Pet Jan 18, 2013 10:13 pm

Ali on je u Beogradu to napravio,dok se ja nalazim u Lazarevcu...sto znaci da moram da se cimam do Bg-a ??
Korisnikov avatar
sibin

Pet Jan 18, 2013 10:19 pm

kontaktiraj ih telefonom. ponudi da im posaljes ovlascenje faksom ako zanovetaju ne prihvataj nista mislim da nemaju nacin da bilo sta naplate od tebe. cuo sam da angazuju neke smarace da prepadaju ljude prete tuzbama i slicno.
Korisnikov avatar
Zeka91

Pet Jan 18, 2013 10:25 pm

Pa nista drugo mi ne preostaje nego da ih zovem u ponedeljak,s' obrzirom da ne rade vikendom...popese mi se na glavu vise sa tim kaznama...
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 2:54 pm

Pet Jan 18, 2013 10:34 pm

Tako je i ovaj majmun što sam mu dao Punta a uzeo Alfu napravio više parking kazni... i to sve pre nego što smo napravili ugovore i stigne mi par pisama od tog advokata ... lepo ja to u kantu i to je to :) imam na firminom autu kazne u Bgu, na privatnom iz Kga, sve stare po više od 2 godine, stigne jednom ili dvaput i ništa...
Imam jedno 30 opomena iz Kva, ali ne mojom krivicom... ja hoću da platim a onog što naplaćuje nema nigde pa mi posle zadene opomenu... mogu samo juče da mu platim :)

sent from Kenda digitron using Tapatalk 2 :)
Korisnikov avatar
Woodoo
Garaža: Službeni
Pridružio se: Sre Dec 10, 2008 3:14 pm

Pet Jan 18, 2013 10:51 pm

Da li si ga ovlastio da registruje auto?
Zasto ga ne pozoves i objasnis mu situaciju?
Mislim, sta znaci ovlascenje, mogu ja sutra da ne platim parking, napravim ovlascenje na neko NN lice i to pokusam da iskoristim za neplacanje kazne.
Korisnikov avatar
sibin

Pet Jan 18, 2013 10:59 pm

kako mislis da napravis ovlascenje na NN lice, kad ti treba licna karta i prisustvo tog NN lica prilikom pravljenja ovlascenja.
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Pet Jan 18, 2013 11:07 pm

Meni se desila kazna u Kikindi sa firminim automobilom, posle duzeg ignorisanja stigne lepo novi iznos kazne x 10 na ime sudskih troskova, presude itd. Naravno, posiljaoc je ovoga puta bio privredni sud sa najavom da ce automatski skinuti sredstva sa racuna ukoliko se ne uplati.

Tako da kada je firmino vozilo u pitanju - nisam bas siguran koliko je pametno zezati se. ;)
Korisnikov avatar
Bug
Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:41 pm

Pet Jan 18, 2013 11:18 pm

i ja nisam platio za moj auto jednom pa mi stigao poziv na sud :)
Korisnikov avatar
Zeka91

Pet Jan 18, 2013 11:35 pm

Ne niste me razumeli,sa tim deckom sam uradio ovlascenje na njega...ja samo imam orginal,a on kopiju tog ovlascenja..sta vec...i on je pre 2 dana prodao nekom drugom NN licu auto...i meni ostase kazne ..a reg. tek 10mes.
nisam ga pozvao,ali cu sutra..generalno me zanima,da li mogu da se iscupam u parking servisu sa tim ovlascenjem?
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Pet Jan 18, 2013 11:39 pm

Ti si osobi A prodao auto a on je osobi B prodao taj isti auto koji se i dalje vodi na tebe? :slap:
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Korisnikov avatar
Zeka91

Pet Jan 18, 2013 11:41 pm

Lepo receno. Dakle ?
Korisnikov avatar
nidza
Garaža: ex 159
Pridružio se: Pon Mar 05, 2012 4:11 pm

Pet Jan 18, 2013 11:58 pm

Kako može da vozi čovek auto sa 2 ovlašćenja, a da niko nije preveo auto? Jel to uopšte moguće?

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
Zeka91

Sub Jan 19, 2013 12:07 am

Decko iz Bg,sa kojim sam i menjao kola- on je prodao auto pre 2 dana,i njemu sam dao ovlascenje,ja imam kopiju tog ovlascenja...Novi kupac me zvao da mi kaze da je uzeo auto i da se dogovorimo oko kupoprodajnog ugovora,i kaze mi da bi on preveo to na sebe po registraciji tacnije u oktobru ...
Sada me zanima da li mogu da se prilozim Parking Servisu ovo ovlascenje da preusmere te kazne na tog koji i je napravio..ili treba da ga jurim po Beogradu...?
Cekao bih ja registraciju pa da mu tada uzmem pare,ali do oktobra ce da mi popisu pola kuce...Nisam do sada imao probleme ove vrste..
Korisnikov avatar
Gruja
Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:40 pm

Sub Jan 19, 2013 12:50 am

Nisam imao problem sa Parking-Servis-Cosa-Nostra ekipicom ali sam čitajući po forumima skontao da se problem da rešiti pozivom dotičnog "advokata" koji ih zastupa i šalje ti te tužbe i opomene i kazne u njihovo ime.

Otprilike ovako:

"Dobar dan."
"Dobar dan."
"Ja sam XY (npr Zeka91 :D ). Dobio sam tužbu od Vas. Ko ste vi? Koga zastupate? ODAKLE VAMA MOJI PODACI? KAKO ZNATE DA SAM JA UČINIO NEKAKAV PREKRŠAJ?

Kako to mislite preko registarskih tablica na vozilu?

Gospodine, jeste li vi službeno lice pa da zahtevate od MUPa da vam se daju podaci o vlasniku registarskh tablica? Njih ima MUP i nikako NISU za javnu upotrebu. Sada ćete lepo VI da popijete tužbu što ste neovlašćeno došli do mojih ličnih podataka a bogami i MUP što ih je tamonekom Vama (odn. ne sudu, niti bilo kakvom drugom državnom organu) neovlašćeno izdao.
Molim Vas, ne uznemiravajte me više!"

Nisam ovo probao, samo navodim kako sam čuo/pročitao.
Neki pravnik može da ti bolje kaže pije li ova priča vodu ili je samo obična lovačka....

Pozz
Korisnikov avatar
Zeka91

Sub Jan 19, 2013 1:04 am

Sestra mi radi ovde u Lazarevcu u sudu,moram i kod nje da se raspitam...sto se sa pravne strane tice...zeza me sto je sutra vikend,i ne mogu nista do ponedeljka.. :aww:
Korisnikov avatar
ANAuna1984
Garaža: ALFA ROMEO 156 1.9JTD SW
Pridružio se: Čet Nov 29, 2012 1:56 pm

Sub Jan 19, 2013 9:38 am

druze to ti je vrlo prosto,ako auto nije preveden sa tvog imena idi i povuci ovlascenje imas to pravo,pa onda u sup.kad te budu zvali za prenos lepo im das kazne pa kad plate dobice ugovor.a sto se tice tih parking manijaka neboj se nista jel je njihova parola ako prodje prodje veruj mi,imao sam ja problem u pancevu sa sluzbenim kolima i to na autu nalepnice vlade srbije,rotaciona svetla na soferci i lik pise kaznu za parkiranje,e kad su ih pozvali pravnici i kad su ih malo preispitali druga prica.na uplatnici je bio ziro racun privatnog lica a ne drzavne uprave
Korisnikov avatar
mali radojica
Garaža: alfa romeo 147 jtdm
Pridružio se: Ned Okt 30, 2011 10:05 pm

Sub Jan 19, 2013 10:15 am

pa kakve veze ima sto je vladino vozilo? i sto imas blinkere koje verovatno ne bi smeo da imas?

zeko sta se sekiras, ne plene imovinu vikendom. izdrzaces do ponedeljka. :D ako imas ovlascenje overemo u sudu sta te briga, zovi tog advokata, objasni, posalji faxom i nek se piiiip.
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Sub Jan 19, 2013 11:56 am

Problem je mnogo ozbiljniji od cistog ignorisanja ili 'vikanja' na 'advokata' koji salje opomene. Kada dodje do suda NEKO ce to morati da plati, plus sve troskove. Verovatno ces uspeti da se iscupas, ali to trazi angazovanje\konsultaciju advokata, puno zivaca i vremena, a moze ti predstavljati problem kod izlaska iz zemlje (ako je profunkcionisao sistem), kod registracije tvojih kola...

Naravoucenije svima, NE DAVATI\UZIMATI ovlascenje, vec po isplati zajedno na potpisivanje kupoprodajnog ugovora i odmah odjava u SUPU, pa vise nema repova kupovine. Znam za slucaj da se jedno vozilo ne moze registrovati jer je prvom vlasniku neko u lancu kasnijih vlasnika (verovatno prvi) ostao duzan pare, i on nece da potpise ugovor...
Korisnikov avatar
Zeka91

Sub Jan 19, 2013 12:27 pm

Mislim da cu povuci ovlascenje! To pretpostavljam u Supu mogu da uradim,i ako neko zna sta mi je potrebno da ga povucem! Iskreno,nemam vremena da se bahcem da trazim ovog ,ja bih to smekerski da odradim :cool:
Korisnikov avatar
ANAuna1984
Garaža: ALFA ROMEO 156 1.9JTD SW
Pridružio se: Čet Nov 29, 2012 1:56 pm

Sub Jan 19, 2013 12:43 pm

vladina vozila imaju besplatan parking u celoj srbiji a to sam napisao da bi videli koji su majmuni,povuci ovlascenje u opstini posto si ga tamo i napravio pa u sup da stave zabranu registracije na tvoje ime.
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Одг: Parking Kazne

Sub Jan 19, 2013 12:51 pm

Ja nigde nisam procitao da si kontaktirao tog lika kome si prodao auto i pitao ga da li namerava da plati te kazne.
Tek posle njegove reakcije znaces sta ti je ciniti.

Послато са GT-I9100 користећи Тапаток 2
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
mali radojica
Garaža: alfa romeo 147 jtdm
Pridružio se: Ned Okt 30, 2011 10:05 pm

Sub Jan 19, 2013 1:16 pm

ovo za besplatan parking nisam znao, mada sam mogao da pretpostavim. nego gde bi mogle da se nabave te nalepnice? :grin:
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Sub Jan 19, 2013 1:48 pm

To ovlašćenje je dovoljan dokaz na sudu pa ne vidim što nebi bio i u PS-u. Pokaži im original ovlašćenja i obrazloži, ako ne prihvataju onda te boli q jer sve i da te tuže na sudu se prihvata kao dokaz i to je to. Zato ja na obrascu za ovlašćenje u onom polju gde piše da dozvoljavam prenos vozila na treće lice pišem obavezno NE.

PS nemoj nikome da daješ original, ako treba iskopiraj u 3-4 primerka pa idi do opštine da ti overe te kopije da su verne originalu (jedan primerak ostaje njima). To košta 300-400 dinara a posle te ne boli glava kad treba da daš negde.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!

Povratak na “Cafeteria da Romeo”