Pozdrav,
Od skoro sam na forumu.Imam alfu 146 1.4 ts.Danas kada sam isao na otvorenom putu.Desilo mi se da mi pri nekoj brzini od 70/80km auto izbaci beli dim.Tad sam hteo da malo ubrzam.Onda sam dosao pred krivinu,i moro sam da presaltam u nizi stepen prenosa.Opet sam na retrovizoru video beli dim.To je tajalo nekih 15-20metara.Posle toga kad sam dosao kuci malo sam ga isturiro.I,iza je bio ogroman beli dim.Posto auto ima plin(obican).To sve mi se desavalo na plinu.Cisto me zanima da li neko imao takav problem
I,cisto da znam sta bi bio problem.
Problem na 146
- TheWickerMan
- Administrator

- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
Stanje vode u posudi? Beli dim je voda, može da bude kondenzacija , što je po ovom vremenu i normalno...
sent from Kenda digitron using Tapatalk 2
sent from Kenda digitron using Tapatalk 2
- Fittipaldi
- Drug Član

- Garaža: KIA Pro Ceed
Z101 mediteran '82 - Lokacija: Beograd
Napisaću svoje iskustvo sa povremenom pojavom dima iz auspuha. Meni se na 1.4 TS pojavio dim svetlo-sive boje najpre na dugačkim usponima koji je nestajao sa oduzimanjem gasa. Nedugo zatim auto je počeo da troši ulje pri vožnji po auto-putu. U gradskoj vožnji potrošnja ulja je bila zanemarljiva. Nalazio sam različita utešna tumačenja ove pojave i vozio tako oko šest meseci dok auto nije počeo da dimi pri svakom dodavanju gasa na auto-putu. Napominjem da u gradskim uslovima i dalje nisam imao ni pojavu dima iz auspuha niti enormnu potrošnju ulja. Naponinjem da me Alfa nije ni u jednom momentu nije ostavila na putu ili parkingu. Rezultat otvaranja motora je bio da su pukle dve uljne karike.
- alfa romeo 146
- Garaža: alfa romeo 1.4 ts junior
Meni se to desilo bas na otvorenom putu.Kada sam ubrzavao.Na usponu nema nikakvog dima.Kako si bas to provalio?I,koliko te je to kostalo?
- Fittipaldi
- Drug Član

- Garaža: KIA Pro Ceed
Z101 mediteran '82 - Lokacija: Beograd
Vozio sam auto-putem uz Begaljičko brdo i pri kraju uspona na nekih 4 do 4,2k obrtaja u petoj brzini pogledao sam levi spoljni retrovizor pre prelaska u levu traku. Ugledao sam oblak dima. Prva pomisao je bila da je to zbog dihtumga glave. Ali auto nije gubio rashladnu tečnost. Dimio je samo uzbrdo, uz Zlatibor, uz Rudnik. Po gradu ništa. Pali, radi, ide normalno, auspuh čist. Otvoren motor, zamenjene karike, leteći lageri, dihtunzi, obrađena glava, set zupčastog kaiša, varijator i td. Po mom mišljenju, ako ustanoviš da nije od kondezacije, pravac majstor što pre.