1) Otvoriti haubu i skinuti prednji gril u kompletu. Gril se drži sa 5 šrafova i 2 žabice.

2) Skinuti hromirani deo na kome se i nalazi znak. On je pričvršćen sa jednim šrafom (u sredini) i žabicama sa strane.

3) Kada okrenete hramirani deo maske videćete da je znak pričvršćen na dva mesta malim podloškama (ili kako se to već zove) ali fora je u tome što je i zalepljen. Nakon skidanja podloški hromirani deo grila sa sve znakom potopite u vrelu vodu na nekoliko minuta. Ovo je ključno jer drugačije ne može da se odlepi.

4) Probušiti rupu u centru sa zadnje strane znaka, gurnuti šrafciger ili nešto slično i snažno gurati dok se znak ne odvoji.

5) Nakon čišćenja ostataka od lepka stavite nov znak i vratite sve kako je i bilo

Zamena zadnjeg znaka na Alfi GT (proizvodnja posle 2005. godine) by bojsa:
Zamenio sam zadnji znak, a procedura je sledeca:
1. Zagrejes fenom stari znak ili ako nemas uslova za to ostavis dupe automobila na sunce

2. Skines plasticni tapacirung sa unutrasnje strane gepeka. Ima ukupno osam srafova, od toga su cetiri na onim ruckama za otvaranje/zatvaranje. Nakon toga se drzi samo na zabicama, tako da pripazi da ne cimas previse prilikom skidanja.

3. Ovako izgledaju zabice, pa cisto da znas ukoliko polomis neku, kako izgleda

4. Kroz obelezene rupe mozes da pristupis znaku koji se pored lepka drzi na dve zabice. Stos je samo da izvrsis pritisak malo vecom povrsinom (npr. veci srafciger) tako da izguras znak napolje. Lepak ne drzi jako posle xyz godina, posebno ne ako auto ostavis na suncu.

5. Kada skines stari znak, zabice ce se i dalje drzati na njemu. Skini ih, jer ti trebaju posto se ne dobijaju uz novi znak. Samo ih prebaci, ali pazljivo skidaj da ne polomis nozice koje ulaze u njih. Meni se to desilo, pa sam se smarao 10 minuta sa spicastim kljestima.

6. Ocistis povrsinu oko starog znaka tako da samolepljiva traka moze lepo da uhvati.

7. Stavis novi znak i divis se lepoti svoje Alfe