Problem sa paljenjem ...

Bez duše bismo bili samo mašine...
Alfer
rookie
Garaža: Alfa
Pridružio se: Sub Dec 22, 2012 1:26 am

Problem sa paljenjem ...

Sub Dec 22, 2012 1:45 am

Pozdrav svima.
Skoro sam kupio Alfu 147 ( za nju sam imao para ,inače bih kupio , najmanje, 159 :D ).
Kupio sam auto na placu , uvoz iz Italije. Iako su mi mnogi govorili , uzmi "nemca",šta će ti to, ja volim Alfu i nju sam želeo. :arflag
Problem je sledeći. Kada sam probao auto , ( radi se o 1.9 JTD ), gorivo je bilo , otprilike , na prvoj crtici merača. Ne sećam se da li je bila "upaljena" lampica za rezervu.
Sutradan , kada sam došao po uato , gorivo je bilo na minimumu , jedva sam stigao do pumpe.
Par dana posle toga,auto je išao normalno. Ali sledećeg dana, počinje da "secka" pri niskim obrtajima. Auto sam vozio sinoć poslednji put , danas već nije hteo ni da upali.
Da li je moguće, da je problem napravilo to što je gorivo bilo na minimumu , te je zapušena neka dizna, filter, šta već. Inače, motor je radio dobro , ne dimi , i pri jačem gasu "probijao" je i nije više bilo seckanja.
Da li jje neko imao ovakav problem? Nisam našao sličnu temu na forumu, ako neko zna odgovor , ili da me uputi do takve teme, zamolio bih ga da napiše ovde.
Unapred hvala.
Korisnikov avatar
Djo83
Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
Pridružio se: Sre Nov 26, 2008 4:38 pm

Re: Problem sa paljenjem ...

Sub Dec 22, 2012 1:11 pm

hm, moze biti svasta ali ako ti bas nije ugasio u voznji jer je ostao bez goriva mislim da ne bi trebalo da je do toga...

za pocetak kao i sa svakim polovnim dizelom uradi sledece:

1. zablombiraj EGR ventil
2. ocisti usis - interkuler, leptir na usisu
3. uradi mali servis dakle zamjenis filtere i ulje
4. odradi dijagnostiku da vidis da li prijavljuje neke probleme tipa overboost,map,maf senzori, dizna, pritisak goriva i sl

ako problem ne nestane nakon prva tri koraka pod uslovom da nema nekih gresaka iz tacke 4 onda skidaj rezervoar pa cisti i njega i pumpu u njemu, a ako imas nesto od problema iz tacke 4 to je onda druga prica...

uglavnom cesto se desava da zbog zaprljanog egr-a dolazi do trokiranja, jednostavno se zablombira tako sto se na ulazu iz njega u usis stavi plocica umjesto platne i cao :), njegova jedina svrha je ekologija + prljanje usisa i motora iznutra :)

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”