treba mi neko ko se razume u pravo :(

Offtopic, kafenisanje, itd...
Los
Garaža: Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer
Pridružio se: Uto Sep 11, 2012 1:00 pm

treba mi neko ko se razume u pravo :(

Čet Dec 20, 2012 3:30 pm

treba mi pod hitno neko ko ze razume u pravo jer mi treba savet jedan... posto sam se debelo nameracio da tuzim Rajfajzen Banku... situacija je sledeca... uzoh dozvoljeni minus, uzoh kreditnu karticu u decembru 2012. ostao bez radnog odnosa u aprilu 2013. izmedju decembra i aprila sam skoro celokupan iznos zaduzenja po kreditnoj kartici izmirio. ali sam istu krajem aprila izgubio sa sve pin kodom, licnom kartom itd... neko nasao i bacio me opet u dugovanje kupovinom/placanjem putem interneta... gubitak kartice sam prijavio 3 dana nakon gubitka, posto sam je izgubio u petak a ekspozitura banke ne radi vikendom. kako kad i koliko sam imao sam uplacivao. ugovor o dozvoljenom minusu mi je raskinut 3 meseca nakon poslednje uplate po tekucem racunu te se datum isplate dozvoljenog/nedozvoljenog minusa preinacio iz decembra u septembar... u poslednjih mesec, mesec ipo dana poceli su mi pristizati opomene za dugovanje(sto je i normalno) ali sto nije normalno je da mi je ista pocela da se naplacuje i uvecava svakim narednim prispecem, pocelo ja sa 250din i trenutno je na 770din i mislim da tu nece stati. posto problemi kad krenu ne znaju da stanu. sastavljena mi je opomena u Beogradu dana 14.12.2013 da ukoliko ne uplatim iznos od 1367.67 dinara do 19.12.2013 celokupan iznos dugovanja po kreditnoj kartici(nesto vise od 9000dinara) ce doci na naplatu. problem je sto mi je doticna opomena pred utuzenja stigla na danasnji dan 20.12.2013. otisao u banku, uplatio naveden iznos a problem je sto mi je taj iznos od 9000dinara stigao na naplatu 19.12.2013. iznos od 1367 dinara bi uplatio da mi je opomena stigla na vreme to jesest pre makar dan ranije pre 19.12.2013 te mi celokupan iznos od 9000 dinara ne bi stigao odma na naplatu nego bi dalje izmerenje nastavilo "normalni" tokom. naravno rok za uplatu rate je do 10. u mesecu sto u poslednjih par meseci nisam mogao da ispostujem. I jos jedna stvar. prilikom razgovora sa operaterom u callcentru doticne banke mi je receno da se svaki razgovor snima i ako to nije napomenuto uspostavljanjem veze sa doticnim call centrom. pri uspostavaljanju veze se javlja automat i obavestava da je veza uspostavljenja sa call centrom i da cu biti spojen sa operaterom. te je moje drugo pitanje da li to sme da rede i da li mogu da ih tuzim i zato. posto je to vid "prisliskuvanja" a zna se ko sme da prisluskuje....
Korisnikov avatar
mad-max
Garaža: Alfa Romeo 147 JTD
Alfa Romeo 147 Selespeed
Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 9:00 pm

Re: treba mi neko ko se razume u pravo :(

Čet Dec 20, 2012 4:24 pm

Za finansijski deo ne znam, ne bavim se time, ali sto se tice snimanja razgovora, na pocetku razgovora si obavesten da se snima, i to je pravno gledano dovoljno, imas mogucnost samo da ne obavis razgovor, ali ako ga obavis smatra se da si obavesten i da si pristao na snimanje istog...

Snimanje razgovora je protivzakonito ukoliko se vrsi bez saglasnosti druge strane, ili bez sudskog naloga.
Ubrzanje od 0-100 km/h zavisi od guzve u saobracaju...
Los

Čet Dec 20, 2012 4:58 pm

greska, na pocetku razgovora nisi obavesten da se razgovor snima, mogu da ostavim broj call centra pa da proveris... saznao sam tek pri kraju razgovora kad mi je operater to rekao
gi
gile
Drug Član
Drug Član

Čet Dec 20, 2012 6:06 pm

Nemaš osnova da ih tužiš. Karticu si mogao da blokiraš odmah pozivom call centru. Moj savet ti je da platiš sve to, dobiješ pismenu potvrdu da si izmirio sve dugove i raskinuo ugovor i rešiš se bede. E ako ti i posle toga stigne neka opomena imaš osnovu da im uzmeš sve pare što si im dao i to sa debelom kamatom. RF govorni automat kaže da razgovor može biti sniman u cilju poboljšanja kvaliteta usluga (što je budalaština al ajd). Malo si promašio godinu :)
Los

Čet Dec 20, 2012 6:25 pm

nije tacno. opet sam zvao da bih se uverio ujedno i snimio poziv. automat kaxe : ,, Dobili ste Rajfajzen banku. Molimo Sacekajte'' nakon toga ti se javlja prvi slobodan operater... evo broj pa proveri 0112208922... jes vala malko sam pobrko godine :) ja nisam rekao da bezim odd toga da platim sta dugujem. al da platim 800 dinara za *beno pismo?! pa nisam bas tolko izgoreo po mozgu. a ko je kriv sto ova zadnja opomena zakasnila fakticki dva dana i tako mi napravila piz***ariju? pojeo vuk? nec da moze vala... neko ima da snosi odgovornost... isplaticu ja to njima sve msm dug, plus kamata al ove namete.. za to ce se najverovatnije tuzimo za iznudu jer zapravo imam osnov.. to nigde tacno nije navedeno u ugovoru, niti sam upoznat sa tom tarifom pri potpisivnju istog... cuo sam se malo pre sa caletom od drugara.. doduse on radi iskljucivo krivicno pravo, teska ubistva itd... ali uglavnom rece covek postoje mogucnosti al da se raspitam jos za svaki slucaj :S
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable
Garaža: FIAT :(
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 10:00 pm

Čet Dec 20, 2012 6:49 pm

Moja žena je ostavila aktivan račun posle prestanka radnog odnosa. Oni su uredno ćutali godinu dana da nema para da se plati održavanje i uredno pripisivali kamatu. Onda su konačno uredno polslali opomenu sličnu tvojoj uz uredan dodatak nekoih 560 dianra za troškove te opoemne.. Tu sam ja uredno otišao da im piiiip mamu i platio sam sve uredno. Oni se naravno nisu potresli i svi su na kraju dobili svoje.

Sve banke su ista govna tako da plati i pazi šta radiš sledeći put, čitaj koliko košta održavanje, koliko košta odjava kartice, tokena i sl. šta ti već padne na pamet. Oni nisu tu da tebi bude lepo nego da njima bude lepo....
Los

Čet Dec 20, 2012 9:55 pm

ta znam.. citao sam... kontaktirao sam i ove iz zastite potrosaca... u ugovoru pise neko obracunavanje ovo ono ali ne pise i koliko... a u zakonu o zastiti potrosaca glasi da su duzni da te upoznaju sa svim troskovima itd... sto nisu uradili. za cega imam preko 40 svedoka. posto smo svi grupno otvarali racun.. tj nametnuto nam je da otvorimo racu u rajfajzen posto gazda firme je bio jedno vreme gen. direktor iste banke... samo smo dobili papir i potpisuj i murs nazad na posao... tako da ono... ce da vidimo... a isto tako su bili u obavezi dad kazu, sto nije dacno definisano u ugovoru o ozvoljenom minusu, da ukoliko nema uplate po tekucem racunu duze od 3 meseca da se ugovor raskida... pise samo da je korisnik duzan da obezbedi stalan priliv novca...a sto nisu napomenuli prilikom odobravanja istog, za cega takodje imam 2 svedoka...tako da ono i tu su prekrili zakon o zastiti potrosaca... sutra idem u Poverenistvo za zastitu licnih podataka i u zastitu prava gradjana zbog snimanja razgovora... posle toga zovem narodnu banku tj njihov deo za zastitu korisnika.. a od ponedeljka najverovatnije i direktno u kreditni biro... pa ce da vidimo na sta ce da izadje.. kao sto rekoh ne begam da isplatim dugovanje... ali samo ono sto dugujem i ono sto je zakonski regulisano sve ostale namete ce da dobiju al kad onoj stvari nokat naraste
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Čet Dec 20, 2012 11:11 pm

Evo moje neprofesionalno misljenje: Vise ces im naskoditi ako to sve lepo uredno platis i svima u tvom okruzenju koji imaju racun kod njih skrenes paznju na njihove "fazone" i samim time im ukines taj priliv novca. Jeste sa ljudi nesto rade brzopleto ali na taj nacin da banke posluju mi nikako ne ide u glavu. Tvoje vreme ti je nadam se dragocenije a usput ces sigurno naleteti na neke kretene i tu ce ti skociti pritisak sigurno desetak puta a veruj mi na rec da su zivci najvazniji! Ne zelim da zapocinjem raspravu "tamo i negde drugde" ali brate mili, toga u Evropi nema! Banka postoji zbog potrosaca a ne potrosac zbog banke!

Srecno kako god uradio...
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Korisnikov avatar
alfa&omega
Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 3:47 am

Pet Dec 21, 2012 8:07 am

I ja sam imao jedno veoma lose iskustvo sa doticnom bankom i mogu ti reci da su smece neopevano, beda najgora!
Kredit koji sam imao otplatio sam jos krajem 2009. a oni mi pre dva meseca salju iznos od 70 eur na ime zatezne kamate, a zbog kursne razlike koju su uredno obracunavali 3 godine i vise, a da me nisu opomenuli nikad, ni pismom, ni pozivom :twisted:

Ja lepo odem kod advokata koji je usko specijalizovan za te stvari, duznicko-poverilacke odnose i kad je covek video da su mi pripisali kamatu koja je se obracunava na dinare i koja je mnogo veca lepo napravio podnesak sudu za neosnovano bogacenje. Kredit mi je bio isplacen i indeksiran u eurima i za to vazi domicilna kamata koja je mnogo manja.
Umesto 70 eur ja platim 22 eur, mogao sam i jos da ih tuzim ali...

Oni tako salju na blef, pa ako im prodje-prodje, kada im se zalis svi nekako imaju facu kao macak Garfild kada gleda TV, gledaju kroz tebe i cini ti se da te ne slusaju. Kao da na faksu uce kako biti pokvareniji, a sto kaze erdeljan tako u Evropi ne smeju da rade.

Znaci sto se tice RB, sve "najlepse" mislim, a usput sam cuo kad sam razgovarao sa njihovim sluzbenikom, koji mi je inace komsija, da su uveli "behavior rating" a koji se odnosi na snimanje razgovora sa klijentom. Znaci, ako pocnes da psujes, bunis se, deres na njih u bazi si kao nepozeljan i ne samo kod njih, vec u centralnoj bazi, koja je nesto slicno kao kreditni biro. Mozes da budes kreditno sposoban, ali ako si nekad opsovao, a oni te snimili mogu ladno da te odbiju za bilo sta... Banda ili kriminalna organizacija je to, verujte! gade mi se na samu pomisao...

Los, druze, prvo se konsultuj sa nekim advokatom koji samo to radi, nemoj sa nekim koji radi teska ubistva (za sada :D ) jer to nije njegov fah. Ako ustanovi da je znacajan iznos za koji su te oladili tuzi, ako nije postedi sebe zivaca kao sto rekose Dora i Gile i plati to i makni bedu sa vrata
Korisnikov avatar
alfaholic
Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05.
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:16 pm

Pet Dec 21, 2012 9:24 am

Banka ko kanka, ljudi ko ljudi, jedni gledaju svoj interes, a ovi drugi uglavnom neupućeni ulaze u poslovanje sa prvima, sve zbog toga da što pre dobiju novac koji im treba.
Ne kažem da ti nisi čitao, ali u ovom zemlji polu pismenih najčešće je to problem koji imaju sa bankama, gledam to često dok sređujem tamo neke papire ili podižem novac.
Kad pare trebaju onda ide samo daj, daj, daj, bez ikakvog pitanja, a kad treba da se vraćaju isti ti dolaze sa gomilom nejasnoća i naravno ljuti na službenicu.

Imam račun u EFG Eurobank i za proteklih 7-8 godina ne mogu da se požalim, sve ugovore pažljivo pročitam, oni mi ih još pažljivije protumače i nisam imao nikakva iznenađenja.
Pre toga sam imao 5-6 godina account u Societe Generale i osim nadmenih službenica nisam imao nikakvih problema.
Vezano za tvoj slučaj, mislim da ta suma nije toliko velika da bi se tužio sa bilo kim, to uglavnom traje dugo i drndanje je veliko, pa ako možeš ti iskuliraj i daj im šta ti traže, a onda pronađi manje zlo u nekoj drugoj banci, kad već moraš da imaš posla sa njima, takav je sistem..

Krediti su grozni tu nema dileme, ali setim se uvek naše komšinice koja je godinama plakala i žalila se kako banka hoće da je otera u grob tako što joj stalno povećava ratu bez razloga i to je sada toliko veliko da razmišljaju da prodaju sve što imaju da isplate kredit.
Jednom posle nekoliko godina te njihove bede sednemo da malo popričamo i ona mi kaže da je rata prvo bila 3000 Dinara, bilo je to pre desetak godina, a sada je rata 5300 Dinara što je skoro duplo više.
Prosto, sećam se koliko je tada bio Euro/Marka i shvatim da ona ustvari uvek plaća isto, kažem joj to, a ona mi da odgovor na ceo problem:"Ali ja sam mislila da će mi rata uvek biti ista i da će devalvacija pojesti moj kredit i ratu i da ću na kraju dobiti stan skoro za džabe, kao i svi što su u ovoj zemlji!"
Od tada sve žalbe na kredite posmatram iz potpuno drugog ugla...
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Pet Dec 21, 2012 9:30 am

Banke imaju "dobre advokate" koji sa pravne strane rade te ugovore talo da je u sustini mala verovatnoca da covek bilo sta moze da ucini sem da se nervira i na kraj naravno, plati!
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable

Pet Dec 21, 2012 10:53 am

Tačno, imaj udovoljno para da plate dobre timove advokata koji im stostruko donose para koliko ih plaćaju.

Moja zpažanja i zaključak su sledeći, niakd više nema zaduiživanja kod nikog sem ako ej život u pitanju, nema kredita kod banaka nikako, nema para na računu sem koliko mi baš treba, devizni račun i intenet kartica ali prazna a na deviznom 100 evra da mogu prebaciti kad mi zatreba. To sve košta 125 dinara mesečno i to mogu sebi da dozvolim, ostalo je stoka. Treba mi za kupovinu kartica, iam mojre pa ih razmenim kad treba, treba da se kupi više u Rodi ili tako nekom pa jelepo na rate? Nije, samo kupiš makar 30 posto nečeg što ti en treba pa te vegeta i brašno izadju bar duplo skuplje nego u lokalnoj radnji itd...

No, volim da se snjima svadjam i tražim šefa sale pa čekam rezulte :)

Usput, zaboravih kad se već pita o toj privatnosti, pitaj ih i kak oparking servis dolazi do podataka za račun na osnovu registarskih tablica. Znam jednog koji ima zdravo mnogo para i najmio je zdravo dobrog advokata da to istera na čistinu :)
Korisnikov avatar
alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT

Pet Dec 21, 2012 12:08 pm

Doro, ja sam to isto uradio kao ti, mislim na terkuci racun, kartice i kredite... I nikad nisam srecniji :yahoo:
A, banke danas su prinudjene na sve samo da bi dosli do novca, opalo je interesovanje za kredite jer su obicni gradjani zaduzeni do smrti, pa sad udaraju na sitno, ali njima veoma bitno :banghead:
Korisnikov avatar
HEMI 426
Garaža: Ford Focus 2.0 Ghia
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:59 pm

Pet Dec 21, 2012 3:26 pm

Dora napisao: Moja zpažanja i zaključak su sledeći, niakd više nema zaduiživanja kod nikog sem ako ej život u pitanju, nema kredita kod banaka nikako, nema para na računu sem koliko mi baš treba, devizni račun i intenet kartica ali prazna a na deviznom 100 evra da mogu prebaciti kad mi zatreba.

Tacno tako.

Ja imam devizni racun u Rajfajzen banci koji sam otvorio ko zna kad i koji mi sluzi kad neko nekad uplati nesto iz inostranstva ( a to se desava 2-3 puta godisnje ). Na njemu je 5e ( cisto da ne bude 0 ) i odrzavanje je dzaba. Imati nesto vise od toga je potencijalno sranje i problem.
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Pet Dec 21, 2012 3:40 pm

Samo treba biti dobro upoznat sa uslovima korišćenja određenih usluga banke i ponašati se maksimalno disciplinovano i u skladu s`propisi kako bi korist bila na vašoj strani. Bankari znaju da je malo ljudi koji su toliko samodisciplinovani pa to koriste maksimalno.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Los

Pet Dec 21, 2012 4:51 pm

nesam ja njima nista psovao nit pretio tamo na call centru :) doduse jesam bio na kraj zivaca :) lepo sam rekao onom k....tonu gospodine, ja ne bezim dda platim nit taj minus nit kreit ni kamate, ma da mi lupite i 100% kamatu ja cu to vama da isplatim... trenutno sam u teskoj situaciji pa obrtazlozim sta i kako.. i on tu pocne da se dere i naravno prekid filma :) rekoh gospodine slusajte me. rekao sam da cu to isplatite, ali bi vas molio da ispravite gresku koju ste napravili pismo ste sastavili tad i tad i doslo je dan nakon isteka roka. na sta je on naravno izvuku svoju ljubu i banku(ali juce ce da vidimo i to) i opet da vam ponovim trenutno nisam u mogucnosti da vama zeljenu sumu isplatim na gomili sve do februara-marta naredne godine. ne begam da planim ni jednu vasu kamatu. ali gospoine pismo od 800 dinara cu da platim kad na onoj stvari nokat na raste(tim recima) raspitao sam se kod drugara koji se bavi pravom i to je gospodine reketiranje jer to nigde nije navadedno u ugovoru :) pa onda odem u ekspozituru da ispltaim tu neku sumu od 1500 din sto su me zago... kasnjenjem pa mi onaj bandit tamo kaze da banci nije u interesu itd itd pa je pricao sa nekim na telefon, pa su rekli za sat vremena kad se proknjizi uplata dda opet nazovem call centar i da se dogovorim... pozovem opet i ovaj put dobijem jos drcnijeg operatera :twisted: :blackeye: :whip: :rules:
Korisnikov avatar
G0XY
Garaža: Mito QV
Pridružio se: Pet Nov 20, 2009 12:21 pm

Pet Dec 21, 2012 9:26 pm

Jbt ispadose mi oci,pola te nisam razumeo sta si hteo da napises :dizzy:
A Man's Got to Know His Limitations...
Korisnikov avatar
spin
Garaža: 147 1.9 jtd 85 kW 2003.
Pridružio se: Pon Jun 28, 2010 1:05 am

Ned Dec 30, 2012 2:26 pm

Ja radim u banci, možda mogu da pomognem. Ima u tome što si napisao nekih stvari koje su na prvi pogled nenormalne, ali postoji objašnjenje.

Jednom kad počneš da kasniš, na svako kašnjenje se po ugovoru ili opštim uslovima poslovanja, koje poptpisuješ kad otvaraš račun, plaća zatezna kamata. Ona je dosta veća od redovne. To znači da sve dok ne izmiriš dugovanje, bar u meri dok ne dođeš na "redovnu" otplatu, kamata ide na ceo iznos koji kasniš. Ako je to mesečna rata, na nju; ako su dve, na dve, ako su tri... a ako ti je ceo dug dospeo, onda na ceo ostatak duga.
Znači, u momentu raskida ugovora, računa se na sve što je preostalo i to je potraživanje banke prema tebi koje i dalje raste sa zateznom kamatom sve dok ne rešiš dug.

Pretpostavljam da je iznos koji ti banka traži sada zbir duga i zateznih kamata na taj dug.

Jedno od rešenja je da tražiš reprogram, u skladu sa tvojim mogućnostima plaćanja, da bi prestao da budeš u kašnjenju, i onda ti idu samo nove redovne rate, reprogramirane. Drugo rešenje je da tražiš sastanak sa nekim ko je zadužen za tvoju situaciju i da probaš da se dogovoriš oko otpisa "viška", pošto realno postoji mogućnost za tako nešto, ako su kasnili sa obaveštenjem a ti redovno plaćaš samo sa zakašnjenjem.

Još da dodam, naplata zatezne kamate i insistiranje na plaćanju dodatnih troškova nisu hir banke. Kad bilo koja kreditna ili nekreditna obaveza krene da kasni, banka je u zakonskoj obavezi da počne da odvaja novac (rezervisanja za potencijalne gubitke). Taj iznos je neki procenat duga i raste sa dužinom kašnjenja i verovatnoćom da se dug nikad ne vrati. U jednom momentu postaje 100% dugovanja. Ako ne naplati dug, banka ga gubi.

To možda deluje smešno za iznos koji ti kasniš, ali princip je isti i za 800, i za 9.000 dinara i za milione evra.
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable

Ned Dec 30, 2012 5:43 pm

Iz ovog što si naveo zaključio bih da se plaća kamata na kamatu što je zakonom zabranjeno sad čak i kod nas ali to svi rade i dalje...
Korisnikov avatar
alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT

Pon Dec 31, 2012 12:44 am

Cisto da se zna-od 31.07.2012. je na snagu stupila zabrana obracunavanja dugakomfornom metodom, dozvoljena je samo prosta metoda
Korisnikov avatar
milos80
Garaža: 147 1.6ts
Pridružio se: Pon Apr 25, 2011 7:37 pm

Pon Dec 31, 2012 12:50 pm

Ma ko ih ****.... Napisao sam celu stranu sta ti mogu a sta ne a post se izgubio... Poenta je usr**e ti kreditni biro i tu je kraj.... Cifra o kojoj pricas je mozerno mala da bi banka bilo sta pokrenula... Pricam ti iz iskustva jer sam radio u banci i znam kako sam plasio ljude, 99% toga ne pije vodu... Ako hoces detaljno da ti objasnim zvrcni na 063/109 53 43 smor mi je da kucam sa tablet-a...
Korisnikov avatar
spin
Garaža: 147 1.9 jtd 85 kW 2003.
Pridružio se: Pon Jun 28, 2010 1:05 am

Pon Dec 31, 2012 4:51 pm

Dora napisao:Iz ovog što si naveo zaključio bih da se plaća kamata na kamatu što je zakonom zabranjeno sad čak i kod nas ali to svi rade i dalje...
Možda nije mnogo dobro objašnjeno :? nije kamata na kamatu, nego zatezna na nevraćeni deo duga.

Kako bilo, milos80 je u pravu, kreditni biro će da zapamti kašnjenje i to je realan problem koji iz ovoga može da se rodi. Svakako bolje popričati s nekim u banci i sprečiti da stvar eskalira bez potrebe.
Korisnikov avatar
milos80
Garaža: 147 1.6ts
Pridružio se: Pon Apr 25, 2011 7:37 pm

Uto Jan 01, 2013 4:42 pm

I te kako je kamata na kamatu ;) Zatezna se zaracunava na ukupnu dospelu obavezu koja u sebi sadrzi glavnicu i kamatu....
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Uto Jan 01, 2013 4:47 pm

Ma stara dobra slamarica je zakon :grin:
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable