3D TV?

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
alfaholic
Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05.
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:16 pm

3D TV?

Uto Nov 20, 2012 3:53 pm

Ja sam lud za tehnikom, a kako su televizori tehnologija stara 100 godina cela ova priča sa 3D mi se sviđa iako će i to napredovati do nekog holograma bez naočara, ali za sada je dovoljno napredno pa bih možda i dao novac.

E sad, van prodavnice i onih 3D sadržaja koji se tamo puštaju, koji izgledaju nestvarno, mene zanima upotrebljivost u nekom realnom svetu, koliko ima tih 3D sadržaja, kako se oni puštaju, mogu li se jednostavno kopirati kao i DivX na USB stick, ili je potreban specijalni player, takođe koliko je dobra ta konverzija iz 2D u 3D.

Imam u planu da to bude LG, jer mi se mnogo više sviđa ta pasivna varijanta, naočare su jeftinije, lakše i sada kako je to već 400hz, ne primećuje se skoro nikakva razlika u oštrini u poređenju sa aktivnim, što recimo Samsung pokušava da progura.

Ima li neko ličnog iskustva sa ovom problematikom?
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Pridružio se: Pet Avg 05, 2011 1:54 am

Re: 3D TV?

Uto Nov 20, 2012 4:00 pm

I ja sam gotivim LG ali i dalje razmisljam da li uzeti trenutno 3D. Sta gledati pored filmova, kojih i nema nesto preterano. A uzeti 3D manjih dimenzija, nije to to. Da ne pricamo o tome da jedva preko nekih operatera ima par HD kanala.

Mada mi svaki vikend i za vreme lige sampiona drug pravi zazubice, utakmice prenose u 3D-u i kaze da je osecaj neverovatan. Ostaje pitanje, koliko se 3d u Srbiji trenutno iskoristi i da li smo uopste napredovali mnogo u odnosu na CRT. :/
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
Korisnikov avatar
alfaholic

Uto Nov 20, 2012 4:10 pm

Pa ja sam imao u planu da to bude 32 inch TV, kao i ovaj LCD koji sada imam, to bi takođe bilo pitanje kakav je utisak na toj veličini, mada verujem da to zavisi i od daljine od televizora, ovde kod mene je TV možda oko 2.5 do 3 metra od mesta gde se sedi...

Ti domaći kanali nisu toliko bitni, e sad LG ima tu Real Time konverziju iz 2D u 3D, pa me zato interesuje koliko to dobro radi...
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Pridružio se: Pet Avg 05, 2011 1:54 am

Uto Nov 20, 2012 5:31 pm

LG Je uvek imao nekih "inovacija" , tipa surround sistem koji je dizajnirao ko li bese vec :) itd. Ja sam izneo samo neko svoje vidjenje, recimo trenutno me vise privlaci neki bolji projektor nego 3D tehnologija kod nas.
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
Korisnikov avatar
Bug
Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:41 pm

Uto Nov 20, 2012 5:56 pm

po meni je bacanje para kupovina 3D televizora, zato sto je ta tehnologija tek na pocetku, ovo nije ni izbliza sto se trazi, ona treba jos da se razvija barem jos 5god..
Kao sto smo imali (imamo i sad) sa HDTV-om, kupe ljudi TV sa full hd ili smao reciever i onda na kraju pa taj reciver ne moze da konvertuje MPEG2 vec treba MPEG4 ajd sad kupi drugi, ili sto je bilo sa DVDRW ovaj rezac moze + ne moze - , pa kupi drugi i sve tako....tako ce biti i sa 3D
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Uto Nov 20, 2012 7:14 pm

Crni napisao:Ostaje pitanje, koliko se 3d u Srbiji trenutno iskoristi i da li smo uopste napredovali mnogo u odnosu na CRT. :/
Napredovali smo koliko i na ostalim poljima. Dva koraka napred, tri unazad. Doduse, kod nas termin "kablovska televizija" zaista ima smisla jer debeli beli koaksijalni kabl drljavo razvuku po zgradi i stanu (bar u mom slucaju)...

Nedavno sa kupio LED TV full HD, trte-mrte... pa mi je trebalo malo vremena da se priviknem na tehnoloski novu sliku, na kojoj, kad gledas basket, ne vidis dobro rezultat i vreme koliko je to kristalno jasno... hahaha

I ja sam imao dilemu da li 32" smart, mozda i 3D, ili 40" bez icega i na kraju sam se odlucio za ovo drugo.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
JaMaL
Garaža: 75 TS
75 TB
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:04 pm

Uto Nov 20, 2012 8:16 pm

3d je sarena laza i svi ga masovno napustaju od filmadzija do kompjutera...

jbg nemaju sa cime novim da prodaju televizore... problem danas je samo sto ne mozes kupiti dobar, nov, moderan tv bez njega... sve iz vishe klase ima 3d... koji ces iskoristiti jednom u zivotu i odustati... problemi tehnologije su mnogi... od problema sa bolom glave kod dela gledalaca, 3d sadrzaja koji vidi samo 1 covek kako treba koji sedi na odredjenom mestu pod odredjenim uglom... svi ostali vide nekompletnu 3d sliku tj. efekat...

do nedostatka podrske za 3d od vecine velikih studija... novi 007 nije u 3d-u... kao i dosta novih filmova... previshe komplikacije za malo dobitka u dozivljaju... a i 3d kvari sliku dosta... pojacava kontrast i zatamnjuje mnogo sliku...

nije se primio za 15 god od izlaska prve komercijalne graficke sa cvikerima 90-ih... nece ni u ovom novom pokusaju...
Korisnikov avatar
Gruja
Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:40 pm

Uto Nov 20, 2012 10:48 pm

na sta jos treba dodati da solidan broj populacije nema stereo vid (kao ni ja uostalom :D ) te stoga 3D efekat zapravo uopste ne moze ni da vidi...
Korisnikov avatar
byMaX
Garaža: Alfa Romeo Giulia QV 510bhp AT8 2018
Alfa Romeo Giulietta 2.0jtdm3 Sport 2011
Volvo S80 2006
Mini Cooper D 2016
Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 9:31 pm

Sre Nov 21, 2012 12:08 am

onaj ko zna, zna da je lcd bacanje para na inferiorniji kvalitet slike...

kupuje se plasma - panasonic ili samsung, ako bas volis LG, ok, ali vidi da je bar 2011. model... bavim se time 13 godina, moje tekstove mozes citati na benchmark.rs
Turismo Internacionale
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm

Одг: 3D TV?

Sre Nov 21, 2012 1:08 am

Jeste. Plazma je mnogo bolja, ali sve sto sam video prelazilo je moj budzet debelo.

Послато са GT-I9100 користећи Тапаток 2
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
alfaholic

Sre Nov 21, 2012 8:30 am

@byMaX
Jel učestvuješ nanjihovom forumu, da nisi ti Gizmo?

Bio sam juče da to malo detaljnije pogledam i generalno ono što me je interesovalo oko 2D to 3D konverzije nije sjajno, šta više sa njihovim 2D materijalom, koji je čist kao suza odmah boli glava i zamara vid, plus što treba malo vremena da se mozgu naredi šta i kako da vidi, efekat nije ništa posebno, tek neka dubina, koja se i ne primećuje ako ne znaš u šta da gledaš.
Kad je u pitanju 3D , opet sve zavisi od materijala, ono što se kod njih pušta je vrhunski snimljeno i tu nema dileme, iako su uglovi gledanja jako problematični, čim sam malo više ili niže, levo ili desno slika nije jasna i nema mnogo smisla.

Cela ideja je potekla još od Avatar-a, to je bio pravi doživljaj zbog veličine i perspektive koja se javlja kad se gleda u bioskopu 3D, pogotovo ovog tipa.
Sve je delovalo ogromno, kao gledalac se nađeš u centru priče i to meni ima mnogo smisla jer se ništa nije dogodilo u TV tehnologiji u poslednjih 100 godina, još od devedesetih gledam kako izmišljaju toplu vodu a ništa se značajno ne menja.

Ova pričasa 3D TV mi je bila logična, to je neki pravac kojim mi se čini da će stvari ići, potpuni doživljaj gledaoca, mnogo više nego gledanje običnog televizora, bilo da je 1950. godine ili danas.
E sad, mnogo je nesuglasica, jedni guraju aktivnu drugi pasivnu priču, formati nisu isti, side by side ili šta drugo, nije jasno kuda će to da odvede pa da ta investicija bude logična i opravdana.
Koliko sam shvatio pasivna tehnologija je najbliža 3D TV bez naočara i videćemo šta će se dešavati, ali dok se ne uspostavi neki standard mislim da nema mnogo smisla bacati novac.
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm

Одг: 3D TV?

Sre Nov 21, 2012 8:57 am

Samo jedan savet: ovde deru s cenama. Isplati se uzeti od ljudi koji dovoze iz Madjarske. Ustefeo sam 200 evra.

Послато са GT-I9100 користећи Тапаток 2
alfaskorpion
Garaža: AUDI A4 B8
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 7:53 pm

Sre Nov 21, 2012 10:52 am

:podrzava
busso trsi Sline

Povratak na “Cafeteria da Romeo”