Neverovatne stvari! Problem!

Bez duše bismo bili samo mašine...
Ricky147
Garaža: Alfa Romeo 147 1.6TS
Pridružio se: Čet Sep 13, 2012 7:33 am

Neverovatne stvari! Problem!

Ned Sep 16, 2012 12:15 am

E ovako pocinje moj problem, skoro sam uzeo Alfu 147 1.6 TS 120ks i sve je bilo super. E onda sam se napravio pametan i resio da radim veliki servis - da budem siguran :) . E posle toga krenem na kraci put i snimim da auto ne moze da ide preko 150 muci se, sutradan krene da se gusi pri paljenju i da propucava pri gasu. Saveti su bili da nije dobro nazubcen, vratim se ja kod majstora on skine nazupci opet i tvrdi da ga je nazupcio vrhunski. A inace radi samo Alfe i dosta ima posla i na dobrom je glasu. Onda sam isao na dijagnostiku, auto sam jedva upalio(sa iskljucenim protokomerom jer sa njim nije hteo nikako) i dok se nije zagrejao jedva doso do majstora. Kad sam stigao auto je vec doostigao radnu temperaturu i na dijagnostici je da savrsene parametre :S Sad me salju da cistim dizne, ali to onako strucno misljenje sto mi vise lici ne znamo sta smo zajebali... Ljudi pomagajte ! Da napomenem,nemam plin.
jopa030
Garaža: again Alfa 147 1.6 TS 120ks 2001
ex Alfa 147 1.6 TS 120ks 2001
Pridružio se: Čet Jul 28, 2011 4:37 am

Re: Neverovatne stvari! Problem!

Ned Sep 16, 2012 11:47 am

Pa moze biti protokomer kao sto si i sam rekao, a dalje mogu biti bobine, kablovi svecica, svecice. Uostalom i meni su cistili dizne posto sam imao isti problem. Dobar majstor ce to bez problema odma utvrditi.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Ned Sep 16, 2012 12:41 pm

Ja bih za početak video da majstor nije nešto sjebao oko svećica kada ih je proveravao dok je radio veliki servis. Ako je je pre servisa sve bilo super, a posle toga odmah problem, onda teško da su dizne i protokomer naglo krenuli da zezaju...mada treba i njih proveriti, što da ne. Možda je (ne daj bože) skinuo tvoj prokomer, stavi nekom drugom, a tebi stavio neki buđavi. Rade to "majstori", a to je jako teško utvrditi ako ne znaš koji ti je bio protokomer ranije.
Acqua-Olio-Benzina
Ricky147

Ned Sep 16, 2012 1:42 pm

Pa sad ne bih isao toliko daleko u paranoju da su mi skidali delove i stavljali lose, ali sumnjam da su nesto zajebali... Imate li neke dobre servise za Alfu i elektronicare da preporucite koji nece samo da zbrzaju i da ne znaju u cemu je problem... A auto se jako cudno ponasa i ne manifetsuje probleme na isti nacin. Kada je hladan na prvom paljenju se zagusi i ugasi a na drugo eventualno trece upali, na kontaktu dok ne krenem s verglanjem poceo je da zuju dosta dugo i cudno. Takodje su mi riknula pozadi s desne strane stop svetla,pozija,migavci i prednji levi zvucnik sto verovatno nema veze s ovim ali bojim se da nije nekako i povezano...
Korisnikov avatar
starac vujadin

Ned Sep 16, 2012 4:58 pm

Nema tu nikakve paranoje, to se dešava, pogotovu sa protokomerima. Meni lično je poznat jedan majstor za Alfe koji tako "funkcioniše". Recimo i da nisu hteli da te zeznu, majstori često probaju različite prokomere, kompjutere i možda su zaboravili da vrate tvoj primerak. No, dobro, da ne ispadne da je to glavna stvar i da krene priča samo o tome ti ispitaj sve da ne bi od njihove greške ispalo da ti plaćaš njima novu popravku i da su ljudi sebi napravili dupli posao i duplu zaradu.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
voxxx
Garaža: 159 16v...150ks sw
Pridružio se: Pet Maj 21, 2010 5:19 pm

Ned Sep 16, 2012 6:46 pm

starac vujadin napisao:Nema tu nikakve paranoje, to se dešava, pogotovu sa protokomerima. Meni lično je poznat jedan majstor za Alfe koji tako "funkcioniše". Recimo i da nisu hteli da te zeznu, majstori često probaju različite prokomere, kompjutere i možda su zaboravili da vrate tvoj primerak. No, dobro, da ne ispadne da je to glavna stvar i da krene priča samo o tome ti ispitaj sve da ne bi od njihove greške ispalo da ti plaćaš njima novu popravku i da su ljudi sebi napravili dupli posao i duplu zaradu.

Mislim da nije uredu da se tako prica o majstorima...zasto ih unapred osudjivati kad i sam nisi siguran o cemu se radi!!!ja konkretno znam ko je radio taj auto i veoma dobro i odgovorno tvrdim da tako nesto nije moguce bar kod tog majstora!!!
Korisnikov avatar
starac vujadin

Ned Sep 16, 2012 6:52 pm

Ja sam vrlo jasno napisao, a ti izbroj do 10 pre nego što skačeš u grlo da braniš svog majstora.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
voxxx
Garaža: 159 16v...150ks sw
Pridružio se: Pet Maj 21, 2010 5:19 pm

Ned Sep 16, 2012 6:56 pm

ja sam vrlo dobro procitao sta si napisao...ja ne branim svog majstora vec ti kazem sta tamo gde je to radjeno nije moguce da se desi...znaci da tako nessto otpada...tako da je nemoguce sledce sto si rekao:
ti ispitaj sve da ne bi od njihove greške ispalo da ti plaćaš njima novu popravku i da su ljudi sebi napravili dupli posao i duplu zaradu.
a ti shvati sta sam ja hteo da kazem...
Korisnikov avatar
starac vujadin

Ned Sep 16, 2012 7:09 pm

Pa, ja i nisam rekao da će se to desiti, već sam to čoveku preventivno napomenuo. Ipak, nisi dobro pročitao.
Acqua-Olio-Benzina
Ricky147

Ned Sep 16, 2012 7:43 pm

voxxx je pretpostavljam Vojkan. :P No ovde nije mesto za prepucavanja niti je to tema ovde, vec samo sto vise misljenja i iskustva sto se tice problema koji imam. Koji takodje moze pomoci jos nekom u slicnoj situaciji. Ako je doslo do greske majstora to ce se ustanoviti, napamet necu da optuzujem nikog, tj bez dokaza. A i ako jeste to je sad manje bitno, samo zelim da otklonim kvar. Tako da su svi saveti i iskustva dobrodosli,tj sta sve da proverim ...
Masinac
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 166 dizlo
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 7:52 pm

Ned Sep 16, 2012 9:09 pm

Lepo skines komplet magistralu sa diznama, stavis neku krpu preko motora obavezno da ne bude kabum jer pare odlaze prema cilindru a unutra varnica pa ces se ne prijiatno iznenaditi.
Neko sedne i vergla auto par sekundi....videces kako dizne bacaju.
Ako je bilo sta drugo sem izmaglice u obliku konusa onda znaci da su dizne kaput.
Malko poslica i vidis jesu li dizne.
A sto se tice postova....ja cu ti kupiti bilo koji deo ako ti je taj majstor nesto zeznuo.
Isto tako nemas nikakvog razloga da sumnjas u znanje posto se veliki broj ljudi uverio da taj covek i te kako zna oko Alfi a o tome kakav je covek isto ce ti veliki broj ljudi reci samo pozitivno.
Nadam se da ces brzo srediti to sto ti pravi probleme i podeliti sa nama ostalima i slatko se navozati u Alfi.
Ricky147

Ned Sep 16, 2012 10:09 pm

Masinac napisao:Lepo skines komplet magistralu sa diznama, stavis neku krpu preko motora obavezno da ne bude kabum jer pare odlaze prema cilindru a unutra varnica pa ces se ne prijiatno iznenaditi.
Neko sedne i vergla auto par sekundi....videces kako dizne bacaju.
Ako je bilo sta drugo sem izmaglice u obliku konusa onda znaci da su dizne kaput.
Malko poslica i vidis jesu li dizne.
A sto se tice postova....ja cu ti kupiti bilo koji deo ako ti je taj majstor nesto zeznuo.
Isto tako nemas nikakvog razloga da sumnjas u znanje posto se veliki broj ljudi uverio da taj covek i te kako zna oko Alfi a o tome kakav je covek isto ce ti veliki broj ljudi reci samo pozitivno.
Nadam se da ces brzo srediti to sto ti pravi probleme i podeliti sa nama ostalima i slatko se navozati u Alfi.
Hvala na savetu, to ce uraditi neko ko je kvalifikovan , ja se ne petljam u ono sto ne znam. A sto se tice majstora, jako mi je simpaticno to sto ste upoznati o kome se radi a ja nisam ni pomenuo niti po bilo cemu opisao koji je to servis, sto znaci da imate inside information :P No, nebitno ja nisam nista rekao lose o njemu ni kao coveku, ni kao mehanicaru cak naprotiv. Ali kad doteras ispravan auto na servis a izadjes sa autom neispravnim ne mozes biti srecan, ali ponavljam ne optuzujem nikog ni za sta dok se i ako se dokaze suprotno. I nadam se da tu staje tacka o raspravi na tu temu, ponavljam tema je problem sa automobilom . Jeste da nisam najbolje to opisao u naslovu :P
Korisnikov avatar
Darkstar
BANOVAN
Garaža: Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002
ex Alfa Romeo 156 2.0 JTS 2002
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 10:20 pm

Pon Sep 24, 2012 1:12 am

Kao sto je neko vec napisao proveri svecice, takodje kod mene kad otkacim maf auto upali i ugasi kad je nezagrejan, kad ga vratim sve je ok, znaci to je provera da li maf valja ili ne.
Masinac
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 166 dizlo
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 7:52 pm

Ned Sep 30, 2012 7:24 pm

I sta bi...jesi sredio auto?
Bas me intresuje da cujem kako se zavrsilo zbog polemike koja se povela u jednom trenutku?
Korisnikov avatar
flojd
Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 2:03 am

Ned Sep 30, 2012 7:38 pm

Naravno da je sredio i nema ga vise ko i ostali koji ovde dodju samo da im se pomogne i ne nadju za shodno da napisu makar dali su nasli resenje i time pomognu nekome koga zadesi isti kvar sa istim simptomima.Steta sto moderatori to dozvoljavaju bez da novi clanovi ispostuju formu i predstave se u virusu sa slikama i potpunim podacima u garazi i profilu a tek onda da mogu da pisu u ostalom delu foruma.
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Ned Sep 30, 2012 7:41 pm

:podrzava
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Ned Sep 30, 2012 8:12 pm

Flojd, ako idemo na ti opciju ja sam onda da se svi prvo uchlane u klub pa onda sve ostalo... :whistle:
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Korisnikov avatar
flojd
Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 2:03 am

Ned Sep 30, 2012 8:18 pm

Ok ima da se uclanimo a onda pored saveta padobrancima platite im i popravku kad lociramo kvar :good:
zzz156
Pridružio se: Sre Avg 24, 2011 7:50 pm

Uto Nov 06, 2012 12:29 am

:wave: ,al stvarno nije ok da se ovako samo zbrise , pa ni "a" od rjesenja...imao sam slican problem kao kolega, prvo do 145-150 i nekako al preko nikako, pa pucanje iz auspuha, pa jedva upali...ma skoro sve sto je kolega naveo, al stvar je bila da je preskocio zubcasti jedan zub kod varijatora, i da mi je kabal na prvoj bobini izgorio pa je od njega sve krenulo...a sve je krenulo (sad malo dalje idemo) od pranja motora, pa kad je malo zastucala zbog vlage jedan majstor je poskidao bombine i kablove da izduva vlagu....i naravno posto su stariji kablovi...malo su tvrdji bili i eto sr..nja ....i koga da krivi covjek.....
Korisnikov avatar
vojaalfa
Drug Član
Drug Član
Garaža: 156 1.8TS SW
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 3:42 pm

Uto Nov 06, 2012 7:19 pm

Ode čovek a nenapisa epilog :wave:
A što se majstora tiče, neznam ko je a ni ne zanima me ali samo da znate niko nije bezgrešan tj. savršen - takav nepostoji. Mi smo ti koji smo skloni da pljujemo po svemu i svačemu ako je dotični samo malo zgrešio, tada pada u vodu sve ono što je prethodno dobro uradio i na osnovu čega je stvorio svoj imidž dobrog majstora, fudbalera, tenisera itd. Postoje dobri-loši, korektni-nekorektni i oni treći tj. smradine koji ti dvaput urade nešto jeftino da te navuku pa te treći put dobro opale po ušima. Koliko sam skontao ovaj je korektan pošto se mušterija više nežali(osim ako mu nije naplatio žalbu). :jap:

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”