eh ta moja Alfa

Offtopic, kafenisanje, itd...
gnenad69
Garaža: nebo
Pridružio se: Sre Jul 25, 2012 8:41 am

eh ta moja Alfa

Čet Avg 09, 2012 10:46 pm

Kad nesto dobijes jeftino ne znaci i da si dobro prosao. Staro pravilo uvek bilo. Uzeh auto prvi put i odusevio sam se. Vozio sam svasta ali Alfa je dozivljaj. Dozivljaj u svakom segmentu.... pogotovu novcanom.... :)

Elem, gospodja raniji vlasnik, zapustila je sve pod haubom. Zenama je valjda bitnije da lepo izgleda unutra a ispod haube nije bitno...... Na kraju je bilo bitno meni..... jer gde sam ustedeo na ceni auta ,platio sam na sitnim stvarima. Gospoja je malko sisla sa velikog ivicnjaka pa je uspela da razbije plastiku hladnjaka interkulera i filter interkulera. Ajd ok.... nije strasno... plasticar uzeo 50 everoa da sve lepo spakuje...... medjutim gospoja ga je tako u Safe Modu vozila skoro godinu dana i sredila Protokomer...... kineski na zalost 70 everoa. ajd kupim i to.... dijagnostika kaze otisao senzor obrtaja i moze me zezati kod paljenja kad je motor vruc.....pa vec me zeza..... ode 30 everoa...... Gde je tu kraj.... :)
A sredila je i lezajeve na prednjim tockovima, sredila je i plocice isto, promenio sam nosace motora.
O servisu cele instalacije strujne da i ne govorim......

ali imati Alfu je ipak dozivljaj :)
Korisnikov avatar
bums85
Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS
Pridružio se: Uto Jan 12, 2010 11:11 am

Re: eh ta moja Alfa

Čet Avg 09, 2012 11:41 pm

da si procesljao forum pre kupovine znao bi da jeftine alfe nisu najbolja kupovina :) sta je tu je, sredi je i u zdravlju da je vozis :good:
Slika
Korisnikov avatar
edin
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Pridružio se: Čet Nov 24, 2011 6:32 pm

Pet Avg 10, 2012 7:41 am

Sve je to sica druze moj :wave:
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Pet Avg 10, 2012 8:24 am

:podrzava

budi srećan da je epilog tvoje lutirje samo ta sića :)
gnenad69

Pet Avg 10, 2012 10:56 am

hvala za podrsku..... :)
jeste to sve sitno, naravno. Nemam ni jednu krupnu zamerku. U principu auto je u odlicnom stanju osim tih malih detalja. Taman ce moja stara dizel lokomotiva od golfa 2 da zalegne i mogu reci da sam dobro prosao.... :)

Jutros zamenjen i neki senzor broja obrtaja. Dijagnostika sada pokazuje da su svi parametri u granicama normalnih vrednosti.

Sad cemo malo nekim sminkama da se posvetimo.... vreme je :)
AlfaCuore
Garaža: Alfa 156 2.5 V6
Pridružio se: Pon Dec 07, 2009 12:51 pm

Pet Avg 10, 2012 6:30 pm

Ne rece koja je Alfa u pitanju...slazem se da je jeftina Alfa veliki rizik,ali veruj mi,ovo je nista sta je znalo da strefi ljude,procitaj malo forum.I da,zene umeju itekako da vode racuna o motoru i ispravnosti...pouzdano i iskustveno znam :) Nisu sve curke kojima je bitno da auto lepo izgleda,a parkiranje u rikverc teze od operacije na mozgu,kad se naidje na neku koja je suprotna od ovoga,zeniti smesta,ja se zezno pa izgubio.....
...dupla puna zbog tebe glava luda,kroz pola grada na crveno prolazim...
gnenad69

Ned Avg 12, 2012 8:13 am

Alfa 145 1.9 JTD ......

Slazem se i salim naravno za zene vozace, mada su retke one koje stvarno vode racuna. I u pravu si..... cim naleti jedna odmah je treba zeniti.... nema tu rasprave. Sto se tice lutrije pri kupovini polovnih vozila i tu kao i kod drugih stvari ide isto pa cak i kod novog..... Tehnika se ne kupuje na pamet nego na srecu. Bejah prisutan kad je jednom Mercedesu ML, starom svega 3 dana dva klipa kroz karter na beton prosli.... covek ostao sokiran kao i mnogo nas koji smo to videli. :) :) :)

Bice moja Alfa kao lutkica za jedno mesec ili dva..... taman do registracije :)

Povratak na “Cafeteria da Romeo”