Wynns Cleaner, Octane Booster i ostale magije...

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
alfaholic
Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05.
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:16 pm

Wynns Cleaner, Octane Booster i ostale magije...

Sre Jul 25, 2012 8:16 pm

Primetio sam pre par dana da mi "lupkaju ventili" u nekim malo ekstremnijim uslovima, čujem nekih 7-8 detonacija na benzinu dok u drugoj od 2k rpm razvlačim do 6k rpm, a na plinu možda 2-3 i to samo ponekad, uglavnom ih nema.

Znam da su to detonacije zbog lošeg goriva, pa sam mislio da se poigram sa nekim Octane Booster-om bar za to malo vremena koje provodim "na benzinu", a plin je svakako boljeg kvaliteta, ustvari bar mu je oktanska vredost veća pa i ne brinem toliko, jel neko to probao i radi li uopšte?

Druga stvar su malo zaprljani injektori, nemam nikako vremena sada da odem do De[e, pa sam mislio da probam sam sa Wynns-om, radi li to uopšte?
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Re: Wynns Cleaner, Octane Booster i ostale magije...

Čet Jul 26, 2012 7:14 am

Injektor klineri rade posao ako su baš malo zaprljane dizne i to obično na kratko, inače više im je svrha održavanje čistoće pre nego što dođe do zagušenja.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
nidza
Garaža: ex 159
Pridružio se: Pon Mar 05, 2012 4:11 pm

Čet Jul 26, 2012 10:38 am

Treba sipati na svake 3-4 hiljade km. Ko vozi na plin, njemu i tako rezervoar benzina traje jako dugo, možda nije loša ideja da uvek ima aditiv, bar pola flašice. Ja Wynss sipam to redovno u Stila, nikad nisam imao problem sa diznama. Istu praksu sam nastavio i sa Alfom.

Svakako ne može da škodi.
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Čet Jul 26, 2012 11:03 am

Sa Wynns-om sam dva puta cistio dizne (skine se dovod i odvod goriva i napravi kruzni sistem sa externom pumpom i tako radi motor dok ne potrosi sadrzaj) i sasvim je ok.
Majstor kod kojeg sam to radio se 'kune' u njega (bio je i na promociji proizvoda)
Licno, radio sam sa masinom za ciscenje dizni, i tecnost koja se standardno koristi uz nju i nije nesto, pa smo jednom koristili Wynns i dao je veoma dobre rezultate.
Ono sto se meni pokazalo kao sredstvo koje 'spasava' dizne koje standardna tecnost ne moze je Abro carburetor cleaner. Ta tecnost unistava sve sto je organsko, pa pazljivo prskati.
Na tvom mestu ocistio bih leptir gasa i proverio usisnu granu na fals vazduh...
JaMaL
Garaža: 75 TS
75 TB
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:04 pm

Čet Jul 26, 2012 11:11 am

Znaci ako me neko smara... kupim bure Abro-a i ubacim ga unutra... dokazi nestali... :)

Ali kako ocistiti injectore u Abro-u... ne mozes da ih nateras bez masine da rade... kapiram za leptir gasa ok... sta radi crevima? gumicama?
Korisnikov avatar
alfaholic

Čet Jul 26, 2012 1:35 pm

Dobro, jedno konkretno pitanje, postoji li neka doza koliko se tog Wynns-a sipa, jer kod mene je u proseku uvek oko 15 litara benzina, tamo negde sam pročitao da ide na pun rezervoar jedna boca, može li da ide malo veća doza, recimo pola boce na ovo benzina što mi je u tanku, ipak na benzinu slabo boravim?
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Čet Jul 26, 2012 1:55 pm

Mislim da je najbolje da sipas propisanu kolicinu goriva za jednu flasicu aditiva i da vozis iskljucivo na benzin dok ne potrosis. Tako bi trebalo da ima najbolji efekat ciscenja.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
nidza

Čet Jul 26, 2012 2:35 pm

Ne zaboravite da sve druge metode znače neko čačkanje oko motora, a UZ kadica čak znači skidanje i rastavljanje dizni, čime se otvara mogućnost za dodatnu štetu.

Aditiv za gorivo je vazda bio najbezbolnije rešenje - ako je problem akutan, ne hroničan. :) Svakako na prve simptome bih sipao na pola rezervoara flašicu i provozao se 200-300km (uz povremeno stiskanje papučice gasa do patosa).
Korisnikov avatar
pecass
Pridružio se: Sre Jul 13, 2011 6:12 pm

Čet Jul 26, 2012 3:08 pm

UPOZORENJE!!!

I pored reklame da se njihovo gorivo obradjuje WYNNS aditivom benzin
sa Centar Boban pumpe mi je bas kao i pokretacu teme USVINjIO Lambda sonde i upalio ECM sa dijagnostikom da mi je na prvom cilindru losa smesa i sa praznjenjem rezervoara i 2 punjenja na MOL pumpi pri ponovnoj dijagnostici sve je u redu - :rules: to sta nam rade sa benzinom spada vec u znanstvenu fantastiku Mirka Alvirovica......
Korisnikov avatar
nidza

Čet Jul 26, 2012 6:43 pm

A što majku mu ne sipate samo na Mol? Barem Beograđani nisu u problemu. Mene ne mrzi godinama da se sjurim iz b45 do B.Jerković. Dizel bar može da se tankuje 1-2x mesečno...

Kakav crni Boban...

Sipao pre 5g na Eko dok nisam dobio dojavu da sipam na Mol. Otad u Srbiji nisam nigde drugde sipao gorivo.
Korisnikov avatar
Djukacs
Garaža: ex.Alfa 147 1.9JTD
Alfa 159 1.9 JTDM
Pridružio se: Pon Nov 14, 2011 2:21 am

Čet Jul 26, 2012 7:19 pm

Ja sipam iskljucivo na MOL-U..Dva puta sam sipao na OMV-U i
izbaci mi gresku MCSF..posle dan se ugasi...Razlog prljavo gorivo..
Korisnikov avatar
Duke Nukem
Garaža: 159 2.4jtdm 2006 elegance
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 9:49 am

Pet Jul 27, 2012 11:08 am

Nego je li, meni auto stajao kod Deshe jedno 15 dana zbog menjaca.
Pre toga palio normalno, nikakav problem.
Sada upali, pa posle jedno 5 sekundi na leru, bilo hladan bilo vruc, auto krene da se trese kao da na 3 cilindra radi.
Da li to moze biti do prljavstine u diznama? Na plinu i na benzinu isto...
Cini mi se da nesto slabije vuce.
Kad je padala ona kisa pre neko vece stisnem gas a on trokira, ne moz da ubrzava neko onako jedva da odrzava istu brzinu...
Da li lambda&protokomer mogu da naprave takav zez?
Slika
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Pet Jul 27, 2012 9:32 pm

Ako je isto na plin i na benzin onda nema šanse da su dizne u pitanju. Lako može da bude falš vazduh na usisu recimo. Malo prekontoliši kućište filtera vazduha i usisna creva, sve spojeve itd. Skini i očisti carb cleanerom step motor...
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
edin
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Pridružio se: Čet Nov 24, 2011 6:32 pm

Sub Jul 28, 2012 10:35 am

@duke
moze biti i da su bobine ili svecice
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
Korisnikov avatar
alfaholic

Ned Jul 29, 2012 8:20 pm

Danas je otišlo oko pola bočice na 1/4 rezervoara, proterao 30 km uz dosta razvlačenja, pa ćemo videti...
Korisnikov avatar
Duke Nukem

Pon Jul 30, 2012 7:59 am

Danas vozim kod majstora verovatno ima ylja na svecicama
Slika
Korisnikov avatar
Duke Nukem

Pon Jul 30, 2012 12:11 pm

Nema ulja na svecicama, filter za vazduh cist.
Auto radi normalno, jedino kada dam gas malo jace, kao da malo kasni sa reagovanjem. Na leru se trese auto kao da radi na 3 cilindra... Ima neko slicno iskustvo?
Slika
Korisnikov avatar
edin
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Pridružio se: Čet Nov 24, 2011 6:32 pm

Pon Jul 30, 2012 8:16 pm

Procitaj moj post o ranije, imao slican ako ne i isti problem, i kao sto rekoh, mogu biti bobine ili svecice :wave:
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Sre Avg 01, 2012 12:24 pm

Napisao sam kako Wynns zaista ocisti dizne. Dodavanje u rezervoar mozda i pomogne, ne znam.
JaMaL napisao:Znaci ako me neko smara... kupim bure Abro-a i ubacim ga unutra... dokazi nestali... :)
Jednom se odbio mlaz od necega sto sam prskao i uletelo mi malo u oko. Posledice su bile veeeeeeeeoma zanimljive... :blackeye:
JaMaL napisao:Ali kako ocistiti injectore u Abro-u... ne mozes da ih nateras bez masine da rade... kapiram za leptir gasa ok... sta radi crevima? gumicama?
Kada masina za ciscenje ne uspeva da zavrsi posao, prskanje same mlaznice je redovno odpusavalo takvu diznu. Pranje u toj tecnosti ne verujem da je ekonomicno jer veoma brzo isparava.
Verovatno nije srecno resenje za gumu, ali posto vrlo brzo ispari, mislim da ne pravi veliku stetu (a i gumice se valjda menjaju pri skidanju dizni, osim ako nisu u bas odlicom stanju?).
Korisnikov avatar
Darkstar
BANOVAN
Garaža: Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002
ex Alfa Romeo 156 2.0 JTS 2002
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 10:20 pm

Sre Avg 01, 2012 5:50 pm

Ja ovo odavno pikiram da nabavim , ali niko nece da mi posalje iz USA, tj moze za 500$ postarine, posot ne moze u avion itd, veoma zapaljivo, kazu da odlicno cisti motor dizne itd proizvod je Seafoam

[youtube]coZVpNdJfkw[/youtube]
Korisnikov avatar
nidza

Sre Avg 01, 2012 8:11 pm

Na examineru dizne na alfi perfektne. Ili nam je gorivo odlično, ili wynss (za rezervoar) radi posao. :-)

Valjalo bi Stila izmeriti, sigurno je savršen - godinama već samo Mol i wynss.
Korisnikov avatar
Darkstar
BANOVAN

Sre Avg 01, 2012 9:06 pm

Kako na examineru, moze li to na jts da se proveri u kakvom su stanju?
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable
Garaža: FIAT :(
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 10:00 pm

Sre Avg 01, 2012 11:01 pm

Dizne se čiste izvan auta na mašini koja to radi. Na autu eventualno ako se otkali dvod i odvod goriva pa se radi iz namesnkog rezervoara a ostalo je problematično. Sredstvo nije najnovije generacije nanorobotića pa da razgradjuje nečistoću iz dizni, razlaže sve pa i koks tamo gde ga ima a ima ga a onda to sve trčka gde stigne....

Ovaj sa videa što dimi, može da se pozdravi sa katalizatorom i sl... a li to ne zabrinajva glupe amere... Jednako kako i wins metoda šteti motoru na isti način.
Korisnikov avatar
Darkstar
BANOVAN

Sre Avg 01, 2012 11:28 pm

Naravno da se ciste van motora, samo to je na jts motoru malo problematicno, treba ih izvaditi , najlaksi nacin je skinuti glavu, tezi je skinuti usisnu granu onu plasticnu pa posle deo po deo skidati i stici do njih + retko ko ih radi tj cisti a traze od 60~130e.

Taj Seafoam iz tog videa gruvaju ne samo ameri nego i mnogi koji mogu da ga nabave, npr japanci sipa se u svakakva vozila od krseva do ozbilljnjijih primeraka npr Z06, skyline, impreze, mustange itd nusprodukt je dim gust do 30 min od sipanja, kako kazu ocisti sistem goriva, motor i dizne za medalju pogotovo naslage karbona, najcesce ga sipaju kad treba da prodju kontrolu izduvnih gasova, tako da ne vidim kako bi se pozdravio sa katalizatorom ako je stetan, tek posle njega ne bi mogao da prodje kontrolu gasova, ako mu preparat unisti katalizator i ostale zezalice.
Sve sto sam saznao o ovom preparatu, delovanju i stetnosti je preko raznih foruma i ljudi koji su ga koristili, znaci nikako od distributera i trolova po forumima koji hvale svoju robu i zele da je zavale, za sad nije bilo losih iskustava ako se pravilno koristilo.
Cena je 6~7$ a jedini koji je hteo da mi isporuci je kako sam napisao trazio 500$ za troskove, nije mi jasno koji je to vid slanja jedino raketom :D
Maler je sto jedino mozemo da se oslonimo na rekla kazala i da nagadjamo da li bi nesto stradalo, iskreno da mogu ja bi ga prvi probao, katallizator inace prekosutra leti sa izduvne grane i bice zamenjem samo cevima (naravno katalizatore cu nadam se prodati posto su u odlicnom stanju)
Korisnikov avatar
alfaholic

Čet Avg 02, 2012 7:06 pm

Wynns u rezervoaru ne radi ništa, evo posle 150 km se ništa ne događa, glupo od mene što sam i očekivao da se nešto desi.
Ništa bez skidanja, ultrazvučne kadice i merenja posle čišćenja, malo je skuplje ali je posao odrađen.

Povratak na “Area Servizio”