Motori sa unutrasnjim sagorevanjem, sve dok sagorevaju naftne derivate su stetni po vec veoma osakacenu planetu. Pogon sa elektromotorom ima toliko prednosti, da ne vredi o tome ni pricati. Da se sav novac za iskoriscavanje nafte preusmeri na razvoj 'baterija' i iskoriscavanja solarne energije, SUS motori bi bili uglavnom u muzejima...
Al' posto od toga nema nista, ajd' barem da se smanji potrosnja posojece tehnologije.
Nafte ima jos mnogooo (to da nestaje je prica za dranje novaca), el motori i baterije su jos slabe/lose, ali bi i oni opteretili nesto drugo (el. sistem) pa bi dobio neki drugi problem.
SUS motori su "zastareli" i vreme je odavno za druge, e sad sta i kako, to sve zavisi od velkih glava (dal oni mogu da zarade tu ili ne)
nigy nisam znao da si toliko zelen mislim
ti bi da saljes tako lepe simfonije u zaborav
pa da se auto cuje ko fen ili ves masina ma daj
onda vise nema smisla voziti nepreteruj sa ekologijom
avioni brodovi traktori itd oni su natezi zagadjivaci to sto avion ispusi za jedan let ti mozes pola godine
o kakvoj bre eko pricamo
jel bi i njih teroo na struju
pa 70 i 80tih god je bilo nabolje tad se o tome nije razmisljalo
ja sam za to da se nikad neugasi era sus motora cak nevolim ni elektricu kosilicu
da teram
Zagovornici ekologije i elektromotora zaboravljaju da se najviše struje na planeti pravi sagorevanjem fosilnih goriva još uvek. Prema tome, možda u nekoj daljoj budućnosti elektroauto bude manje zagađivao planetu, ali trenutno je zagađuje znatno više kada se sagleda ceo proces u globalu.
Sa energetskog stanovišta je uvek bolje stvarati energiju što bliže, a ne kilometrima daleko, prema tome, još dugo ćemo gledati motore na fosilna goriva, koga očigledno ima sasvim dovoljno jer niko nije u panici.