U svakom slučaju mene ovo tera na razmišljanje, za manje dimenzije guma razlika u ceni nije tolika, ali ko ima 17ice svakako se put isplati. Iskreno ne znam koje su cene istih u Mađarskoj koja nam je bliža a voleo bi da znam- ako neko ima info neka se podeli sa nama.
Kupovina guma u inostranstvu
- Marko NS
- Garaža: AR Brera 2.0jtdm
ex AR 156 2.0jts - Lokacija: Novi Sad
Još kada sam bio u SLO na skupu vrti mi se po glavi priča o kupovini guma u inostranstvu. Po priči alfista iz HR mnogi prelaze u SLO po gume zbog razlike u ceni, kada sam njihove cene uporedio sa našim šokirao sam se... Konkretno Continental Sport Contact 3 225/45 r17 u SLO košta 115e, dok je kod nas 17000din!!! +dobija se povrat DDV-a od 20% kada pređeš granicu.
U svakom slučaju mene ovo tera na razmišljanje, za manje dimenzije guma razlika u ceni nije tolika, ali ko ima 17ice svakako se put isplati. Iskreno ne znam koje su cene istih u Mađarskoj koja nam je bliža a voleo bi da znam- ako neko ima info neka se podeli sa nama.
Living for the open roads.
- Jurke
- Drug Član

- Garaža: ex 156 1.8 (2.0) TS
ex 156 1.8 TS
ex 147 1.9 JTDm
ex 156 1.8 TS Polizei
ex 159 Rosso 1.9 JTS
ex 166 Grigio 2.4 MJet
156 1.9 MJet 16V SW - Lokacija: Srbija
Ista priča samo mnogo bliže ti je u Bosni 
Komšo potraži Auto centar Margetić, njihov sajt trenutno ne radi, ali ja sam pre neki dan gledao i cene su niže poprilično
Komšo potraži Auto centar Margetić, njihov sajt trenutno ne radi, ali ja sam pre neki dan gledao i cene su niže poprilično
Алфа Ромеотик
"Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!" Његош
"Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!" Његош
- Sauriann
- Drug Član

- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
Hm, mene isto interesuje Mađarska ali samo kako preneti gume od tamo. Cene imaju na internetu.
- Jurke
- Drug Član

- Garaža: ex 156 1.8 (2.0) TS
ex 156 1.8 TS
ex 147 1.9 JTDm
ex 156 1.8 TS Polizei
ex 159 Rosso 1.9 JTS
ex 166 Grigio 2.4 MJet
156 1.9 MJet 16V SW - Lokacija: Srbija
U Markovom slučaju, ako je cena tamo 115 pa još -20%, dođe mu na manje od 100e po gumi što znači da ne podleže carini, tako da pođe vas četvoro u kolima, na svakog ide po jedna guma i rešena stvar 
Ili tako ili vezica na carini, ili ako imaš sreće da ni ne gledaju tj. da samo mahnu iz kućice
Ili tako ili vezica na carini, ili ako imaš sreće da ni ne gledaju tj. da samo mahnu iz kućice
Алфа Ромеотик
- Marko NS
Ja sam planirao da odem na starim a vratim se na novim gumama... Set guma bi me izašao 370e + 100e put.
Inače, dobri prijatelji moji su bili uvoznici za Bridgestone do pre par godina- najveći problem cena ovde je bila nabavna cena koja se razlikovala od države do države i to im je praktično ugasilo firmu...
Inače, dobri prijatelji moji su bili uvoznici za Bridgestone do pre par godina- najveći problem cena ovde je bila nabavna cena koja se razlikovala od države do države i to im je praktično ugasilo firmu...
-
gilegi
- Drug Član

http://www.vulkanizerstvo-furlan.si
Ovi ljudi rade extra. Uvek imaju sveže gume, odlične su im cene i odmah dobiješ i popust za keš. U Dobovi su, odmah čim se uđe u Slo. Tamo se snabdeva mnogo ljudi sa Alfisti.hr. Ja sam kupio akumulator kod njih za 30% manju cenu nego ovde.
Ovi ljudi rade extra. Uvek imaju sveže gume, odlične su im cene i odmah dobiješ i popust za keš. U Dobovi su, odmah čim se uđe u Slo. Tamo se snabdeva mnogo ljudi sa Alfisti.hr. Ja sam kupio akumulator kod njih za 30% manju cenu nego ovde.
- Marko NS
super im je ponuda... 95e Bridgestone Potenza
Re: Kupovina guma u inostranstvu
gile napisao:http://www.vulkanizerstvo-furlan.si" onclick="window.open(this.href);return false;
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Steta sto nemaju 4x98 ili 5x98 felne :/
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- TheWickerMan
- Administrator

- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
Ima,kako nema? 4x98 u 15" http://www.vulkanizerstvo-furlan.si/?na ... veAttempt/
4x98 u 16" http://www.vulkanizerstvo-furlan.si/?na ... veAttempt/
@gile
posto su na ulazu,jel treba vinjeta za SLO?
@gile
- Marko NS
Ja sam do sada najviše posećivao http://www.avto.net -nije preterano velik izbor, ali ima puno linkova do maloprodaja...
- Vitjsa
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TS
Može da se dođe do Dobove bez Vinjete. Znam ja putTheWickerMan napisao:Ima,kako nema? 4x98 u 15" http://www.vulkanizerstvo-furlan.si/?na ... veAttempt/
@gile
- TheWickerMan
- Administrator

- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
Cek jel se za gume moze dobit povrat PDV-a kao strani drzavljanin?
SLO/Madzarska
SLO/Madzarska
- Marko NS
Siguran sam da može, pri kupovini naglasiš da ćeš tražiti povrat ddv-a i predaš pasoš kako bi uneli tvoje podatke, i na izlasku iz SLO ima pri carini ko overava da si izneo robu. Pare se kod nas podižu u Raifaisen banci (BG i NS, ne znam da li još negde to rade) i to je to... Mislim da nije bitno čiji pasoš imaš, samo da ti je prebivalište u SRB.
- YUgisa
- Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Sto se tice Madjarske, cene guma su drasticno nize nego kod nas, za neke gume sto sam ja video su nize i do 30% (jos ako nadjete da su na akciji, eto veselja) ali je problem nosenja preko granice... Ukoliko hocete da uzmete povracaj poreza, morate da imate robu u vrednosti od preko 200e a nasi na carini naplacuju carinu u skladu sa raspolozenjem a ne ono 100e po osobi... Tj velika je verovatnoca da bi vam naplatili carinu kad bi pokusali preneti 4 gume. Kupovina guma je najbolja ukoliko kupujete gume jeftinije od 200e (tj nece vam biti zao sto necete dobiti afu), onda kupite gume, namontirate na auto u Madjarskoj i dodjete kuci sa novim gumama. Tako mi je drug uradio

Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
- Marko NS
Možeš tražiti i povrat poreza ako su ti gume namontirane!? Bitno je da imaš račun, i da vide nove gume... A kod naših nemaš ništa za prijaviti, niko te neće pitati je su ti to nove gume i sl... 
- YUgisa
Ne znam da li moze, mozda i moze a mozda bi i pravili problema... Moja sestra ide cesto u Madjarsku pa nekad nisu ni pogledali sta ima samo su joj dali afu a nekad su je smarali do krajnjih sitnica...
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
- Marko NS
!? kako može da te zeza... pa ne zna on sa kakvim si ti gumama izašao iz zemlje! Druga je stvar ako ih nosiš u gepeku..
- YUgisa
Pa imala je problema oko toga da kad su joj gledali stvari za afu onda su joj sve proveravali i prebrojavali do sitnica jer ima onih koji prave lazne racune i onda na to traze povracaj poreza... Pa moze biti problem da nece da ti odobre jer su gume namontirane...
- milosh024
- Garaža: Alfa Romeo
Kada si na izlasku iz strane zemlje od koje hoces da uzmes povrat poreza (carini) moras da pokazes robu koju si kupio kod njih i da pokazes racun za istu....oni onda pregledaju robu i lupe ti pecat pa ti mozes sl. put da naplatis to od trgovca koji ti je robu prodao...Yugisha prica da nekada gledaju u sitna crevca a nekad samo lupe pecat i puste te, zavisi od "smene".....pitanje je da li ce njihov carinik ili radnik koji je zaduzen za pregled te robe progledati kroz prste ako su gume vec na autu...to je problem, a ne nasi carinici koji sa povratom poreza nemaju nikakve veze i ne mogu da ti naplate carinu za gume koje su na kolima 
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
- Crni
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Ne znam da li vam se uopste isplati cimati se toliko.
Jeftinija varijanta bi vam bila da uzmete preko firme, ako imate nekog poznanika ili rodjaka. 
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- djolers4
- Garaža: Ex-Alfa 155 2.0 TS 8v
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Bianco 159SW 1.9 16v - Lokacija: Vrcin
Ja radim u firmi kod ujaka,kako bih mogao da jeftinije prodjem sa kupovinom guma kod nas preko njegove firme?
- Marko NS
- edin
- Saradnik Uprave

- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Moram da priznam da ta cela prica deluje interesantno, pogotovo ako ima neko rodbinu po zemljama bivse SFRJ
Mora se samo sve dobro isplanirati
i mislim da je najbolje motirati gume direkno tamo
jer onda ne moras placati carinu.
Doduse da li je ko rauzmisljao o garanviji????
Mora se samo sve dobro isplanirati
i mislim da je najbolje motirati gume direkno tamo
jer onda ne moras placati carinu.
Doduse da li je ko rauzmisljao o garanviji????
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- Mique
- Garaža: Mercedes GL500 4Matic
Audi TT Quattro - Lokacija: Beograd
Tako što dobije povraćaj PDV.
Postoje 2 vrste telefona : Nokia i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali