Zdravo svima,posedujem Alfu 147 2.0 TS Selespeed i imam jedan problem,mozda neko od vas bi mogao da mi pomogne.
Naime,kada auto dodje na radnu temperaturu pri startu iz mesta pocinje da trokira i da se gusi,znaci samo pri kretanju.Kada krene onda sve ide kako treba.Cim se ohladi za par stepeni,recimo temperatura padne na 85-86 stepeni prestaje da torkira i radi sasvim normalno,ali cim dodje do radne temperatur opet pocinje da se gusi i trokira.
Takodje sada u ovom zimskom periodu indikator brzine mi treperi u prvoj i drugoj brzini dok u ostalim pokazuje normalno,to se dogadja dok se auto ne zagreje do nekih 60-70 stepeni.Takodje,dok tako treperi kada mu dam naglo gas broj se ponekad izgubi totalno sa ekrana.
Ako neko zna sta bi tu mogao da bude problem neka mi javi,jer me stvarno izmuci to trokiranje.
Alfa 147 trokira
- nik147
- Garaža: Alfa Romeo 147 2.0TS SS
Mislim da je najpametnije prvo oterati na diagnostiku pa tek onda videti sta raditi.
- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Da li ti gori neka od upoyoravajiíh lampica na obrtobometru ili brzinometru, tipa za kompjuter (ECU) ili za menjac (imaju slespid modeli)?
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- vladapoz
- Garaža: Alfa Romeo 147 Selespeed
Zaboravio sam da napomenem da je najbolje od svega to sto mi na kompjuteru nista ne signalizira niti u voznji.Nakacili smo je na kompjuter i u toku voznje proveravali ni tada nista nije pokazivala.Jedna lambda sonda mi ne radi,ali kompjuter ni nju ne registruje kao gresku.Inace kacio sam je na Bosch KTS650 dijagnostiku.
- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Razmisli o tome da mozda nemas problem sa elektronikom, vec sa elektrikom, tj strujom.
Najbolje bi mozda bilo da potezis dobrog elektricara. To mozad cak i nije ozbiljan kvar vec negde neki kratakj spoj, sto i moze da bude dobro jer je obicno jako jeftino.
Moj brat od strica je imao sli;a problem sa Lanciom Themom i tada mu je taj problem resio eletricar, bez dijagnostieke, srecno, javi kako napredujes
Najbolje bi mozda bilo da potezis dobrog elektricara. To mozad cak i nije ozbiljan kvar vec negde neki kratakj spoj, sto i moze da bude dobro jer je obicno jako jeftino.
Moj brat od strica je imao sli;a problem sa Lanciom Themom i tada mu je taj problem resio eletricar, bez dijagnostieke, srecno, javi kako napredujes

“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”