zadnji lonac 147
- alexa
Malo i glupo pitanje,predpostavljam da ima razlike,ali eto ;da li ima razlike u zadnjim loncima za 147 po motorima 1.6,1.8 i 2.0? Vizuelno bi trebalo da su isti,gabaritno isto,a unutra?!
- flojd
- Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g - Lokacija: Pirot
Po katalozima nema razlike cini mi se za 1.6 i 2.0 motor
P.S.1.8 u 147 ne postoji
P.S.1.8 u 147 ne postoji
- alexa
sad vidim i ja sta sam napisao.. Desava se,mislio sam 1.6, 105/120ks..i ja nesto mislim da su isti,a nema mi neke logike..zato pitam..
Ako gresim,ako ima razlike,neka me neko ispravi,hvala..
Re: zadnji lonac 147
Ako gresim,ako ima razlike,neka me neko ispravi,hvala..
- iznogudovic
- Garaža: Rosso 147 1.6 105 ks 2002
Ajde da ne otvaram novu temu.
Moram pod hitno menjati auspuh, odnosno zadnji lonac, obzirom da origigi je verovatno papreno skup, a i ruzan je onaj kanister nazad, koje su mi alternativne opcije. Svaka pomoc dobro dosla

Moram pod hitno menjati auspuh, odnosno zadnji lonac, obzirom da origigi je verovatno papreno skup, a i ruzan je onaj kanister nazad, koje su mi alternativne opcije. Svaka pomoc dobro dosla
- milos80
- Garaža: 147 1.6ts
Ja kod mene skinuo tu kantu, i ubacio mali protocni. Sada lepse izgleda, a i zvuk je.....
- iznogudovic
Druže šta si tačno ubacio jel ti neko pravio ili šta, kakv je zvuk odnosno jel bucan mnogo na auto putu na nekih preko 120 i koliko te je izašao
- milos80
- Garaža: 147 1.6ts
Pravio u lokalnom auspuh servisu... Mali protocni lonac bez prigusivaca... Samo cevka... Izaslo je pre godinu dana mislim 5000 dinara bez zavrsetka, ugradili su onaj koji sam vec imao... E sada, zvuk je znacajno dublji, i da, jace se cuje pri recimo konstantnoj voznji od 130 140... Na 120 nema neke razlike... Ono cega se majstor plasio je da ne puca kod skidanja gasa, ali toga nema, samo dublje brunda na niskim obrtajima, na visokim ima bas rezak odsecan zvuk...
Samo jedna napomena, ja sam jurio zvuk, tako da je lonac dosao posle skidanja katalizatora, nisam siguran da li bi efekat bio isti sa katalizatorom...
Inace, moj subjektivni dozivljaj je, da posle svih tih zahvata auto nesto lakse ulazi u obrtaje, mada to ne mora da bude tacno...
Samo jedna napomena, ja sam jurio zvuk, tako da je lonac dosao posle skidanja katalizatora, nisam siguran da li bi efekat bio isti sa katalizatorom...
Inace, moj subjektivni dozivljaj je, da posle svih tih zahvata auto nesto lakse ulazi u obrtaje, mada to ne mora da bude tacno...
- iznogudovic
Hvala kolega, bio i ja danas kod nekog lokalnog majstora trazi mi 5500 da napravi drugi i daje kao 1,5 god garancije, mislim da cu to i odraditi, ja zvuk ne jurim, jbg kad vec nije zver ne mora ni tako da se cuje, u svakom slicaju hvala na info 
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Ispravno!iznogudovic napisao:... kad vec nije zver ne mora ni tako da se cuje...
Alfa je stil... ostalo je status...