Cao drugari
Sta moze biti uzrok potrosnje antifriza a pritom antifriz ne curi nigde? jel to ima veze sa dotrajaloscu motora tj,dal je to znak da treba da se otvara motor?
hvala unapred
potrosnja antifriza
- Diego
- Drug Član

- Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
- TheWickerMan
- Administrator

- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
Ne znam koji auto vozis,ja imam istu "potrosnju" antifriza,uplasih se ,medjutim nasao sam gde je
Ispod suvozackih nogu,curi izgleda iz malog hladnjaka za grejanje.. i to je pocelo u ovim hladnijim danima,kad sam poceo da palim grejanje...
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
idi redom i proveri sve selne,desava se da se vremenom odpuste i lagano flisuje a posto se to desava kad je ugrejan auto i vrela creva kao i tecnost koja polako isparava i nestaje,proveri da li cep vadi kako treba,da li naduvava creva,treba malo ali sve preko 1.2bara je mnogo i popusta na svim losim sastavima,obicno je su to bocne strane hladnjaka
neki modeli su imali cep sa vecim pritiskoma ali na alfi mislim da idu od 0.7-1.2bara,treba videti po katalozima koliko ide za koji model
meni je bila mnogo veca potrosnja,nedeljno oko 1L,konstatovao sam da je posuda sitno ispucala i da tu gubi,stavio novu i smanjila se potrosnja drasticno i sad je oko 1-2dl na nedelju dana,ali ima vode u instalaciji jer sam razblazivao antifriz,sad sipam cist 40% a on je na oko -28*C
neki modeli su imali cep sa vecim pritiskoma ali na alfi mislim da idu od 0.7-1.2bara,treba videti po katalozima koliko ide za koji model
meni je bila mnogo veca potrosnja,nedeljno oko 1L,konstatovao sam da je posuda sitno ispucala i da tu gubi,stavio novu i smanjila se potrosnja drasticno i sad je oko 1-2dl na nedelju dana,ali ima vode u instalaciji jer sam razblazivao antifriz,sad sipam cist 40% a on je na oko -28*C
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- Sauriann
- Drug Član

- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
koji auto i koliko je presao...atasic napisao:1 do 2 dl na 10-ak dana.....
- Serapion
- Garaža: 156 JTD
Ja sam svojevremeno imao slican problem sa Fiat Bravom 1.6 gde sam stalno gubio po malo antifriz. Vise puta sam proveravao spojeve i gumena creva, dok na kraju nisam shvatio da gubi tecnost na grejacu u kabini. Posto su gubici tecnosti bili relativno mali, nisam hteo da rasturam nista, vec samo dolivanje svaka 3-4 meseca.
- Crni
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Takodje sa Fiat Bravo-om isti problem, mada se oseca i u kabini. 
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
U pitanju je 156-ca 1.8TS,presla 177k. Proverio danas opet i kao da ima malo vlage kod suvozacevih nogu....provericu za par dana pa javljam, hvala svima na odgovorima
- lalicspecial
- Garaža: alfa 33 1.4ie
alfa 33 1.7ie ostale alfe u rashodu ne racunam
alfa 156 1.8 ts - Lokacija: svilajnac
Najcesce popusi na sastavu krajeva hladnjaka...slobodno sipaj prah za dihtovanje hladnjaka on je oko 150 din ja sam skoro sipao za veliki hladnjak i prestalo je 'vlazenje' hladnjaka.Ako bas ne pomogne menjaj ga ali nije skupo da probas trebalo bi da uspe poz..atasic napisao:U pitanju je 156-ca 1.8TS,presla 177k. Proverio danas opet i kao da ima malo vlage kod suvozacevih nogu....provericu za par dana pa javljam, hvala svima na odgovorima
- icemilos
- Garaža: alfa 166 TS
Da ne dužim može ti doći do veće štete nego koristi. NEEEEEEEEEEEE
Re: potrosnja antifriza
Nipošto nemoj sipati razne tečnosti za zaptivanje!!!lalicspecial napisao:Najcesce popusi na sastavu krajeva hladnjaka...slobodno sipaj prah za dihtovanje hladnjaka on je oko 150 din ja sam skoro sipao za veliki hladnjak i prestalo je 'vlazenje' hladnjaka.Ako bas ne pomogne menjaj ga ali nije skupo da probas trebalo bi da uspe poz..atasic napisao:U pitanju je 156-ca 1.8TS,presla 177k. Proverio danas opet i kao da ima malo vlage kod suvozacevih nogu....provericu za par dana pa javljam, hvala svima na odgovorima
- lalicspecial
- Garaža: alfa 33 1.4ie
alfa 33 1.7ie ostale alfe u rashodu ne racunam
alfa 156 1.8 ts - Lokacija: svilajnac
ne znam zasto to mislis nije se nikome nista desilo pitao sam ljude koji su stavljali pre par godina...i danas voze...icemilos napisao:Nipošto nemoj sipati razne tečnosti za zaptivanje!!!lalicspecial napisao:Najcesce popusi na sastavu krajeva hladnjaka...slobodno sipaj prah za dihtovanje hladnjaka on je oko 150 din ja sam skoro sipao za veliki hladnjak i prestalo je 'vlazenje' hladnjaka.Ako bas ne pomogne menjaj ga ali nije skupo da probas trebalo bi da uspe poz..atasic napisao:U pitanju je 156-ca 1.8TS,presla 177k. Proverio danas opet i kao da ima malo vlage kod suvozacevih nogu....provericu za par dana pa javljam, hvala svima na odgovorima![]()
![]()
![]()
- stefanves
- Garaža: 156 rest. 2.5 V6
Ja sam sipao ABRO u nekog Fiata kog sam morao da vozim silom prilika pre 5-6 meseci.
To i dan danas drzi.
Ne vidim razlog zasto ne sipati.
To i dan danas drzi.
Ne vidim razlog zasto ne sipati.
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Verovatno se moze desiti da zapusi neki kanal za prolaz rashladne tecnosti u motoru, hladnjaku, radijatoru za grejanje... I napravi havariju.
FANTAZ'JA
- darko111
Nadovezcu se na ovu temu da ne otvaram drugu..
Ovako,imam problem sa nestajanjem rashladne tecnosti u hladnjaku...alfa 147 1.6...predzanji put sam nasuo punu onu posudu i nestalo je sve za oko 1000 km,zatim opet naspem i nestane za oko 100 km(skoro prazna)..auto ima ugradjen plin(jednom je sam malo pustalo na onim spojevima od plina ,ali dotegao sam to i vise tu ne pusta).
Gledano od gore nema znakova da negdje puno ispusta tecnost,pa sam se juce podvukao pod auto i ispod hladnjaka,na braniku, ima kao da je vlazno,ima kao male kapljice i osjeti se na tecnost od hladnjaka..sta mislite da li je do toga(mada sutra idem kod majstora da ustanovi sta je ) ili je mozda dihtung glave(ne daj boze
)..mada kazu da se mora povecati nivo ulja u motoru i da bude mjehurica na mjeracu ali nije tako kod mene,normalno je ..auto je preslo 200 000km..vasa misljenja ? ? hvala poz
Ovako,imam problem sa nestajanjem rashladne tecnosti u hladnjaku...alfa 147 1.6...predzanji put sam nasuo punu onu posudu i nestalo je sve za oko 1000 km,zatim opet naspem i nestane za oko 100 km(skoro prazna)..auto ima ugradjen plin(jednom je sam malo pustalo na onim spojevima od plina ,ali dotegao sam to i vise tu ne pusta).
Gledano od gore nema znakova da negdje puno ispusta tecnost,pa sam se juce podvukao pod auto i ispod hladnjaka,na braniku, ima kao da je vlazno,ima kao male kapljice i osjeti se na tecnost od hladnjaka..sta mislite da li je do toga(mada sutra idem kod majstora da ustanovi sta je ) ili je mozda dihtung glave(ne daj boze
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Ako bi pustio u ulje onda bi ulje pobelelo manje ili više zavisi kolika količina bi ušla i to nemože a da se ne primeti na meraču.Mada ako samo malo flisuje u ulje prvo se na čepu gde se sipa ulje pojavi beli kondenzat pa to već se može sumnjati da ima vlage u ulju.Najčešće negde na crevu pušta ali zbog vreline to ispari pa se u početku nevidi ali kasnije se tamo nahvata kao neki kristali ili kao kamenac u boji antifriza.