Evo jos malo pa svi moramo da nabavimo prvu pomoc po Zakonu. Ja vec sad u autu imam dve odlicne (jedna je iz Nemacke i uradjena je po njihovom standardu i ma TUV serifikat), ali cu morati obe da bacim da bih kupio Galenikinu i tako verovatno u odredjenom procentu napunio dzep nekog majmuna koji se istalio na najvisem nivou.
Moj komsija se zainatio i pokusao je da nadopuni svoju staru hitnu pomoc da onim sto mu nedostaje. Napravio spisak i krenuo u nabavku. I sta? Nigde nije mogao da pronadje odredjene stavke bas u toj dimenziji. Obilazio apoteke, zdravstvene ustanove i nista. Kaze da se na trzistu pojavio "set za nadogradnju", odnosno, neko se lepo setio da po pristupacnoj ceni ponudi samo ono sto nedostaje da bi se kompletiralo. Ali, u jednoj apoteci mu rekose da je neko ekspresno stopirao prodaju toga!
Zasto je set prve pomoci tri puta skuplji u Srbiji nego u Nemackoj!!!
Pazi sad apsurd: Stranci u svojim vozilima smeju da imaju njihove hitne pomoci, jer je Srbija potpisnik Konvencije o saobracaju, ali ja smem da imam samo srpsku.

Oni su se sad nasli u neobranom grozdju jer se konacno neko setio da upita da li smeju kompleti da se nadopunjuju u slucaju da potrosis zavoj, gazu...Najsmesnije je sto niko ne moze i nece da protumaci Zakon, pa prebacuju lopticu jedni na druge. Pokusavaju da oduglovace sto je vise moguce kako bi se prodalo sto vise novih hitnih pomoci - 2.5 miliona vozila x 25 evra
U medjuvremenu jos jedna lepa vest:
Međunarodni centar za kvalitet goriva svrstao je Srbiju na 93. mesto po kvalitetu goriva, a, drugari moji, Albanija je na devetom mestu!