alfa 156 2.ojts giugiaro
- srlealfa
- Garaža: 156 2.0 jts
Pošto sam rešio da odradim komplet svoju alficu skinuo sam retrovizore i u tom trenutku nisam znao da se u suvozačevom nalazi senzor spoljne temperature.Kad sam ga skinuo prikazao mi je na displeju da je napolju -41C i da je moguća poledica na putu.Međutim danas sam menjao par sijaličica na pokazivačima za potrošnju benzina,temperaturu i sat.Raskačio sam sve to lepo i kad sam vratio vidim na displeju dok je auto na kontaktu izbacuje mi da je motor pregrejan i da podhitno ugasim motor iako ga nisam ni upalio.Kad sam vratio retrovizor nije više bilo upozorenja za poledicu na putu temperatura se vratila na normalu (oko +29c) niti upozorenja da je motor pregrejan.Proveru je prošao ok,motor super radi i nema nikakve greške..Pitanje je sledeće:Kakve veze ima retrovizor(senzor spoljašnje temperature) sa temperaturom motora? Hvala puno ako postoji već ova tematika dajte mi link i prebacite temu u okvir te.Pozz
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
ajd ja cu da pokusam...
mozda uporedjuje spoljnu temperaturu sa motorom ..i ako je velika razlika izmedju te dve onda kao prijavi da je pregrejan motor...to bi ispalo napolju -41c a motoro 80c ... razlika vise od 100....motor pregrejan ..po njegovom
mozda uporedjuje spoljnu temperaturu sa motorom ..i ako je velika razlika izmedju te dve onda kao prijavi da je pregrejan motor...to bi ispalo napolju -41c a motoro 80c ... razlika vise od 100....motor pregrejan ..po njegovom
- srlealfa
- Garaža: 156 2.0 jts
pa to sam i ja mislio.Ali meni auto nije bio uopšte upaljen kad je on počeo da prikazuje grešku,bio je samo na kontaktu.(auto nije paljen 6 sati minimum.Verovatno mu je dovoljna razlika i -40 do +29...