Dubinsko pranje! Gde u Beogradu?

Ulepsavanje i odrzavanje prepoznatljivog imidza; Alfa Romeo
147_JTD
Garaža: Alfa Romeo 147 JTD 8V 115ks, 2003.
Pridružio se: Sub Apr 09, 2011 2:52 pm

Dubinsko pranje! Gde u Beogradu?

Pon Jul 11, 2011 3:23 am

Nisam nasao temu na forumu.
Interesuje me gde raditi dubinsko pranje? Konkretno sedista i onaj deo na vratima. Koliko to otprilike kosta?
Ako ima neka preporuka, popust slusam... :wave:

Pozdrav!
Korisnikov avatar
Tihomirce
Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:24 pm

Re: Dubinsko pranje! Gde u Beogradu?

Pon Jul 11, 2011 8:46 am

Pogledaj ovde ;)
http://www.polovniautomobili.com/oglas8 ... ra_vozila/
Slika
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Pon Jul 11, 2011 9:26 am

Zahvaljujem se na linku, i meni ce trebati!

:drink
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Korisnikov avatar
dixynja
Garaža: EX 145 1.6 Boxer rosso 130
EX 155 1.8 16v rosso 130
147 1.9 jtd 16v rosso 130
Pridružio se: Sub Avg 22, 2009 12:05 pm

Pon Jul 11, 2011 10:18 am

Dubinsko pranje sada mozes da uradis na svakom cosku,svaka malo ozbiljnija perionica moze to da ti zavrsi...Ja sam recimo sam uradio dubinsko na obe alfe,drugaru na Laguni,zena i ja imamo neki ultra mega giga jak usisivac koji usisava i vodu...Ali vec ako moras da ides kod nekoga ja ti toplo preporucujem perionicu paviljon u paviljonima
Ja sam tamo poceo od pre 15-20 dana da perem kola,momak je na mestu,voli kola,voli Alfe,ja cim sam usao sa 155-icom,odmah je poceo da se raspituje,godiste,motor koji je...
Koliko se secam 40 ili 50 evra je dubinsko pranje,naravno ceo auto bez neba...
:arflag
Korisnikov avatar
bane
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 146 junior 1.4ts
Alfa Romeo 147 1,9jtdm
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 10:10 pm

Pon Jul 11, 2011 11:18 am

Decko kod koga sam ja radio pranje i bio zadovoljan se nalazi u Batajnici!!
063/270-652

Pozdrav
Lepo je videti da ARCS i dalje diše punim plućima i dokazuje da je jedan od najboljih automobilskih klubova u Srbiji. Ako ne i najbolji…
Korisnikov avatar
G0XY
Garaža: Mito QV
Pridružio se: Pet Nov 20, 2009 12:21 pm

Pon Jul 11, 2011 1:34 pm

A Man's Got to Know His Limitations...
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Sre Jul 20, 2011 4:53 pm

Ja imam samo reci hvale za decka koji radi kod mene u kraju (Fontana - Nbgd). Bitno je zakazati, jer je cesto guzva sa regularnim pranjem...

064 0589 384 Zoki
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN

Sre Jul 20, 2011 5:41 pm

Koja cifra Laki?
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Korisnikov avatar
sale_75
Garaža: Honda CB750 K
Honda CB750 C
Pridružio se: Sre Sep 07, 2011 10:22 pm

Sre Sep 21, 2011 5:45 pm

Svaka preporuka za ovog momka, nije skup, iskren, temeljan i voli da radi svoj posao. Pozovite se na Saleta Mazda Miata MX-5 i lepo ce vas ugostiti. Nalazi se na Novom Beogradu u iznajmljenoj garazi i samo se time bavi.
Misa
064/250.83.09
060/450.83.09
Minketa
Garaža: 156 SportWagon 1.9JTD 2004.
Pridružio se: Ned Sep 26, 2010 1:09 am

Pet Okt 14, 2011 2:17 pm

Upravo sam u Cleanservice-u oprao jedno sedište, za 500 din. To dubinsko pranje nije nikakva nauka. Kad je završio pitao sam se u sebi za šta mi je uzeo 500 dindži. Ključni momenat je usisivač, u stvari.

Inače, članovi našeg kluba kod njega imaju 15% popusta na dubinsko pranje čitavog enterijera, koje u punoj ceni izađe 3000 din. Od ove zime imaće i sušaru za auto, i radiće samo u Resniku.
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Pet Okt 14, 2011 2:38 pm

Znači 15% popusta na 3000 din. Ok cena. :quadrifoglio
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Pridružio se: Pet Avg 05, 2011 1:54 am

Pet Okt 14, 2011 6:24 pm

Minketa napisao:Upravo sam u Cleanservice-u oprao jedno sedište, za 500 din. To dubinsko pranje nije nikakva nauka. Kad je završio pitao sam se u sebi za šta mi je uzeo 500 dindži. Ključni momenat je usisivač, u stvari.

Inače, članovi našeg kluba kod njega imaju 15% popusta na dubinsko pranje čitavog enterijera, koje u punoj ceni izađe 3000 din. Od ove zime imaće i sušaru za auto, i radiće samo u Resniku.
I ja sam danas bio kolega, Resnik. :D Raspitivao sam se i rekao mi je da je cena 3500-3600 al ne zna tacno i da se dogovorim sa nekim Acom. Za popust nisam znao da ima za clanove kluba. Jesi li isao na NBG ili u Resnik?

Evo copy/paste, napisao sam kolegi ovo :D

Uglavnom, rekao je da se moze nebo prati ukoliko nije prano pre i posto je noviji auto kaze da se nece odlepiti, nikada im se nije desil do sada. Cena je oko 3500-3600 dinara, ne zna tacno. I pokazao mi je kako cisti i sa plstike je za 30 sekundi primetno skinuo prljavilo sa zvucnika i plastike, zadnja vrata. :) Inace sam procitao dosta pozitivinh komentara o njima samo ih izguglaj, ima ih i na nasem foruma a i na vrelim gmamma uz dosta hvale, samo jedna nezadovoljna musterija na sta su i oni na kraju odgovorili i objasnili da je vlasnik vec bio upucen u svemu. Maksimalno moze oprati 2 automobila dnevno, recimo ako mu dovezes u 9 auto je gotov do 15 casova, s tim sto je nebo suvo 100%, vozacevo sediste 80% i tako redom, kako se sta pere. Podovi se poslednji peru. Preporucuje da se ostave prozori po 5 milimetara otvoreni tokom noci da se izluftira sve. Takodje je veoma bitno da ne bude mraz. Isto tako ima i povecu garazu, pitao sam ga da li moze auto ostati kod njega i rekao je bez problema, samo da se najavi. Zakazuje se telefonom, upravo zbo stegnutog rasporeda.

Jedina mana je sto su u Resniku/Rakovica, relativno blizu Vulca, 10 KM-a. Rekao mi je da planira i "susaru" da aktivira vremenom, vidi se da je napredovao i da je dozidao poveci prostor za skladistenje ukoliko je potrebno.
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
Minketa

Sub Okt 15, 2011 4:47 pm

Bio sam u Resniku, jer jedino tamo možeš, kad hoćeš neku sitnicu da uradiš, da baneš - bez zakazivanja. Tražio sam da mi se opere suvozačevo sedište, tako u autu, "in situ" što bi se reklo.
Imao sam malo blata na sedištu. Ništa strašno. Ali ja volim da je sve čisto!
Odradio mi je to, i onda je po okvirima za tablice primetio da sam iz kluba, pa je počela i priča o popustu na pranje čitavog enterijera. Meni je rekao da košta 3000 dindži, na koje on članovima daje 15% popusta.

E sad, moje zapažanje/komentar...
Čovek je uradio ono što sam ja očekivao (očistio je sedište), i tom stranom usluge sam zadovoljan.
Međutim, nafajtao mi je sedište sa Axel Sgrasso i onda ga je izdrljao mekšom ribaćom četkom. E, ovaj deo mi se nije svideo! Znači, ovo sredstvo ja imam u kuhunji; koristi se za odmašćivanje metalnih i keramičkih površina, i agresivno je. Uništi mi jednu truleks krpu za jedno pranje šporeta i ruke mi budu iziritirane! I druga stvar, to drljanje ribaćom četkom mene kao posmatrača boli. Kako je tek tkanini na sedištu mogu samo da zamišljam.

Moje pitanje je, u stvari, koliko ovakvo njegovo dubinsko pranje oštećuje tkaninu!?

A nameće mi se zaključak da je dubinsko ovo njegovo pranje prikladno flekama od povraćanja, krvi, masne hrane, i - punctum! Osvežavati enterijer ovako ne znakoliko je zdravo.

Kako se na drugim mestima radi dubinsko pranje?
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Sub Okt 15, 2011 4:58 pm

mozda je samo ambalaža od to sredstva. Unutra je nešto verovatno bezopasno po sedišta :blink:
Minketa

Sub Okt 15, 2011 5:47 pm

Nisam pitao. Ali ja bih rekao da sam dobro video... Boja, miris, pod prstima isti osećaj.
ledeći put kad budem otišao pitaću ga, pod pretnjom :fight
Korisnikov avatar
dexxxter
Garaža: 156 2.0 TS 16v
166 Facelift 3.2 V6 24v
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:32 pm

Sub Okt 15, 2011 7:46 pm

Mnogi peru AXEL-om, jer je tako najlakse. Postoje posebna sredstva, deterdzenti, koji se koriste za dubinsko, sa masinama koje sluze za isto. Zabluda je da dubinskim pranjem od babe moze da se napravi devojka. Ono sto je izguljeno, ostaje izguljeno. Ono sto je pocepano ostaje pocepano. Najveci deo natalozene prljavstine se opere i izvuce, ali nikada enterijer nece biti nov!
Slika
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član

Sub Okt 15, 2011 11:37 pm

Ja sam ujutru zakazao pranje, javljam utiske sutra. :wave:
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
Korisnikov avatar
Alex156
Garaža: Alfa Romeo 156 2.5v6 (2002)
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 7:22 pm

Ned Okt 16, 2011 9:09 am

Pa svi peru sa Axelom jer je najefikasniji, bez obzira na to sto sluzi za nesto deseto... A i cisto sumnjam da se nekom isplati da koristi specialne sampone i sta vec i da naplacuje 3000 din. kompletno pranje interjera...
Slika
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član

Ned Okt 16, 2011 7:22 pm

Evo dosao sam sa dubinskog, utisci su sledeci. Generalno je dobro oprano, bez enterijer plus zajeban materijal U mraku nisam mogao videti najbolje sta i kako je 100%, dosao sam kod kuce i pogledao. Neke fleke nisu mogli da skinu i to su mi rekli, ali to jeste stvarno sitnije, uglavnom vozacevo sediste, leva ivica, pri kraju. Daska koja je bila u blago uzasnom stanju sada je odlicna, gepek takodje. Prednja sedista dobra, nebo dobro. Ono malo sto je bilo izgorelo od cigara se nije moglo oprati, mada ono malo sto sma ja zakacio je skinuto. :scratch: Zadnja glupa generalno dobra samo sto mi se cini da je ostala neka boja cigle koja nije bila ,mrak je i ne mogu lepo videti. :scratch:

Najveci minus, naravno nisam primetio odmah posto je i kljuc bio u bravi itd, podizaci sa vozaceve strane rade, dok su dugmici REAR, za zadnja stakla, i LOCK za prozore pod moguce sjebani. Diode nonstop gore, evo i sada gore kada sam ga zakljucao. :club: REAR dugme normalno radi dok LOCK za prozore trokira, nece stalno da zakljuca zadnje prozore kao ni da otkljuca, ostavicu ga tokom noci da se jos prosusi pa cu videti, uglavnom je tu steta gotovo kao i cena celog dubinskog pranja, ako je bude bilo.

Slika

Slika

Ispod imate slike pre i posle a moje pitanje za vas je da li mogu te diodice da da odvuku struju (jeste smesno ali eto) i da li mogu da crknu ako su stalno pod naponom, kao i prekidaci posto su stalno pod naponom i verovatno je voda izazvala neki spoj ili sta li vec.

PRE

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

POSLE

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

P.S. Ovo sto vidite kombinacije sivkasto i belo je psoledica prelaska ruku preko sedista, kao preko nekog stfa pa podizete i spustate dlacice, razumete me vec. Samo da me ne potera jos nesto, auto je parkiran u merkuru u zatvorenoj garazi, jos da zovu neki pauk da ga izvuku odatle, :banghead: nije se jos osusio pa sam ostavio malo prozore otvorene. REkli su da ce prvo prati vozacevo sediste a ostavili su ga za kraj, eto jos toliko. :banghead:

Jos jednom sta da radim sa ovim prekidacima i da li mogu riknuti ili ne, svaki savet je dobrodosao. :beg:
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN

Ned Okt 16, 2011 9:51 pm

Ne brini za prekidace ;)
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 17, 2011 12:39 am

erdeljan napisao:Koja cifra Laki?
30-40 eur
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 17, 2011 1:39 pm

Evo da pohvalim decake iz Clean Service-a, po danu je dosta bolja situacija, prekidaci su se osusili i prestali da svetle cim sam presao koji metar, sve radi ok. Enterijer je besprekoran, par mesta nisu mogli da ociste ali to je stvarno sitno. Ona fleka za zadnjoj klupi je verovatno bila od vlage i dalje se susi, videcemo za koji dan kako ce biti. Jedino mi je zao sto sam konacno morao da skinem najlon sa stubova, stojao je sve ove godine. :D Lepo cisto, eto malo sam se i usrecio. :D Raspolozen je i za popuste za klubove, kao sto rece kolega neki post iznad. Nego da se ne mesam ja, samo sam pitao a moderatori mogu da ga kontaktiraju i da naprave neki dil. :gitara Uglavnom 3000 dinara bi izaslo sa 15% popusta za nase automobile plus posle prvog pranja koliko sam video, dao mi je karticu sa 10% popusta, verovatno za sledece pranje tako da ubuduce ispadne jos jeftinije. Uglavnom, sve pohvale, slikacu sutra kada se jos osusi i po suncu. :D

I naravno sada ban za pusenje u kolima. :club:

Povratak na “Alfa Stile”