Najbolje ništa...nelle napisao:To sto sam napisao Srbija jbg,ne mogu da napisem Zimbabve
Lepo rečeno, posebno prvi deo u kome je i poenta mog javljanja.dusan147 napisao:U vezi sa tom "plemenskom" pripadnošću...
Ne bi trebalo biti nešto naročito ponosan, a posebno se ne bi trebalo stideti, već tu pripadnost shvatati kao jednu... okolnost. Novakov uspeh čini tu okolnost malo prijatnijom...
Uzgred, Novak tu okolnost baš dosta naglašava i...? Pa ide uz njega i lepo mu stoji! Zašto...? E pa on je sjajan, a ni okolnost nije loša...
Izuzimajući moju nedoumicu da li ima ili nema stida, nameće se pitanje: nije li umesto stida (koji je poneki put sasvim legitimno osećanje) mnogo korisnije nešto poraditi na promeni situacije koja izaziva stid.alfaholic napisao:... ali se sigurno stidim što živim i potičem iz ovakve zemlje, sa ovakvim narodom, čak i sebe ne izuzimam iz te sramotne gomile...
...Zato nemam čega da se stidim, ne pripadam nikome...
Opet primer: kao što čoveku bez noge ne bi trebalo detaljno i sa uživanjem objašnjavati lepote trčanja ili đuskanja (to je pitanje dobrog ukusa), tako ni čovek bez noge ne bi trebalo da mrzi one koji imaju sve ekstremitete (to je pitanje prihvatanja realnosti)...alfaholic napisao: ...jer imamo mi ovde i ljudi drugih nacija, kultura, povezuju nas ovde neke sasvim druge stvari, pa se oglasim kad mi nešto bode oči...
...Ne kažem da nekome to smeta, kao i da je loše iskazivati ljubav prema domovini (?), samo da to bude sa ukusom i merom.