Automatska klima 145 TS releji i osiguraci
- TheWickerMan
- Administrator

- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
Automatska klima 145 TS releji i osiguraci
Elem,kad sam kupio auto,nije klima radila jer je pukao holender niskog pritiska pa nisam ni probao da li radi...Zavarim holender,napunim sistem,medjutim iako se pali lampica na centralnoj konzoli,kompresor se ne pali
Proverim ,ne dolazi struja na kompresor. U dokumentaciji nadjem da je modul Q41 (tako bese) zaduzen za klimu i da ima 2 osiguraca i 5 releja...medjutim,pise da je pod haubom ali ja ne mogu da ga nadjem
Moze neko od kolega 145-icara da mi kaze gde se nalazi taj modul da vidim da nije neki osigurac ili relej pregoreo... napominjem da mi se pali lampica na konzoli kad pritisnem prekidac za klimu...
- nemanjan
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD
Re: Automatska klima 145 TS releji i osiguraci
Ja sam juce isao da kupim 146-icu 2.0 Ti itokom probne voznje upalim klimu da vidim kako radi, upali se lampica na prekidacu, ali duva toplo, stanem, otvorim haubu, upalim opet klimu ali ne cujem kompresor. Prodavac mi tvrdi da je treba samo dopuniti i da kompresor nece da upali ako je prazan. Ne znam, da li da verujem u tu pricu???
-
magic33ma
- Drug Član

Ako je pritisak gasa manji od predviđenog,ili veći, kompresor se neće uključiti.
Najbolje da odeš u servis koji ima dobru mašinu za autoklime,a ne samo bocu i manometre.Kad ti izvakumiraju sistem i provere elektriku,znaće da li da je pune ili popravljaju.
@thewickerman-velika je mogućnost da i kod tebe ima manje gasa
Najbolje da odeš u servis koji ima dobru mašinu za autoklime,a ne samo bocu i manometre.Kad ti izvakumiraju sistem i provere elektriku,znaće da li da je pune ili popravljaju.
@thewickerman-velika je mogućnost da i kod tebe ima manje gasa
- TheWickerMan
- Administrator

- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
magic,dopunio sam klimu,nasao sve osigurace i releje i sve ok,ali klima ne radi , tj, ne dobija kompresor struju... oticicu kod elektricara pa nek se on zeza sa tim...
- nemanjan
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD
Meni, od subote pocelo nesto da lupa ispod haube dok je u leer-u, odem kod majstora, prvo utisak je bio da se cuje varijator, ali vrlo brzo smo ustanovili da se lupanje cuje sa remenice na kompresoru klime, i PK kais je verovatno zbog toga sa jedne strane malo pojeden. Da li je neko imao slicno iskustvo, i da li zna sta to moze biti, da li su neki lezajevi otisli ili nesto drugo?!
-
magic33ma
- Drug Član