Ljudi,imam pitanje jedno koje nije toliko vezano za alfu konkretno...
Pre par meseci mi je ispala zadnja tablica dok sam vozio,probao sam da je nadjem,nisam nasao...
Da li neko zna gde bih mogao da napravim novu tablicu?
Ne bih da idem u stanicu,mnogo je zahtevan proces dobijanja nove (koliko sam cuo i skup).,istice mi registracija za 3 meseca u svakom slucaju cu dobiti nove table...
Izgubio sam tablicu
- dixynja
- Garaža: EX 145 1.6 Boxer rosso 130
EX 155 1.8 16v rosso 130
147 1.9 jtd 16v rosso 130 - Lokacija: Beograd-NBG
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Kada je takva situacija, najbolje je da je fotokopiras, iseces lepo po ivici i odneses da ti je plastificiraju u neku radnju gde korice diplomske ( jelovnici i karte pica po kaficima su tako odradjeni) itd.
Onda je lepo stavis u ram napred a pozadi stavis orginal, jer ako panduri idu iza tebe nece nista provaliti a od spreda nikada ni negledaju!
Ja sam tako vozio godinama i otprilike dva puta godisnje ponavljao proceduru!

Onda je lepo stavis u ram napred a pozadi stavis orginal, jer ako panduri idu iza tebe nece nista provaliti a od spreda nikada ni negledaju!
Ja sam tako vozio godinama i otprilike dva puta godisnje ponavljao proceduru!

-
ki
- Drug Član
Stampanje tablice u licnoj reziji je protivzakonito, a alfamen je imao srece da ne popije kaznu.
Ne znam kako je sada to regulisano, ali pre godinu-dve je islo ovako: Po gubljenju tablice, obaveza vozaca je da se ista prijavi te se na osnovu prijave dobija potvrda koja se nosi sa sobom. Obicno prijavljujes u SUP-u opstine gde mislis da je nestala, napise se izjava tipa tog i tog dana, na toj adresi bla bla, primetih da nedostaje tablica itd... Na automobilu stoji samo ta preostala tablica, dakle ne kace se nikakve slike, sito stampe itd. Potvrda ima neki rok trajanja tipa 1,2 ili 3 meseca za koje se tablica "trazi". Ukoliko se ne nadje, uzimaju se nove...
Bez obzira na sve, kada budes menjao tablice - moraces da vratis dve ili jednu + potvrdu o prijavljenom gubitku. Ja bih se raspitao koliko dugo te potvrda "pokriva"...
Ne znam kako je sada to regulisano, ali pre godinu-dve je islo ovako: Po gubljenju tablice, obaveza vozaca je da se ista prijavi te se na osnovu prijave dobija potvrda koja se nosi sa sobom. Obicno prijavljujes u SUP-u opstine gde mislis da je nestala, napise se izjava tipa tog i tog dana, na toj adresi bla bla, primetih da nedostaje tablica itd... Na automobilu stoji samo ta preostala tablica, dakle ne kace se nikakve slike, sito stampe itd. Potvrda ima neki rok trajanja tipa 1,2 ili 3 meseca za koje se tablica "trazi". Ukoliko se ne nadje, uzimaju se nove...
Bez obzira na sve, kada budes menjao tablice - moraces da vratis dve ili jednu + potvrdu o prijavljenom gubitku. Ja bih se raspitao koliko dugo te potvrda "pokriva"...
- dixynja
EX 155 1.8 16v rosso 130
@alfamen,hvala na predlogu,nije mi palo na pamet da tako uradim
@Kilson,hvala na detaljnijem objasnjenju,veruj mi da si mi ti sada objasnio vise nego organi iz Ljermuntove.
Svratio sam i do agencije da vidim sta oni imaju da kazu.
Prica je ta,dajem tu tablicu koju imam,potvrdu iz supa da sam drugu izgubio i to je to...
Mada kaze,"snadji se za ovu sto si izgubio,pa cemo da je proguramo"
U svakom slucaju hvala drugari

@Kilson,hvala na detaljnijem objasnjenju,veruj mi da si mi ti sada objasnio vise nego organi iz Ljermuntove.

Svratio sam i do agencije da vidim sta oni imaju da kazu.
Prica je ta,dajem tu tablicu koju imam,potvrdu iz supa da sam drugu izgubio i to je to...
Mada kaze,"snadji se za ovu sto si izgubio,pa cemo da je proguramo"
U svakom slucaju hvala drugari

- alaza
- Garaža: ex AR 166 2.4 jtd 2005.g.,
ex AR 155 2.0 16v Super '98,
ex AR 155 1.7ts '94,
ex AR 164 2.0ts '89,
ex AR 164 2.0ts '91,
ex AR 164 2.5td Super '96,
ex AR 164 2.0tb Super '96,
ex AR 164 2.0ts Super '98. - Lokacija: Pecinci
Ti kazi da ti je ukradena na parkingu ispred zgrade, bolje ces proci prilikom dobijanja novih tablica. Manje peripetija.
- dixynja
EX 155 1.8 16v rosso 130
Da li si siguran u to Alaza???Ja bas mislim da bi tada bilo jos vise zavrzlame...
Znas iz licnog iskustva ili nagadjas?
Znas iz licnog iskustva ili nagadjas?
- alaza
- Garaža: ex AR 166 2.4 jtd 2005.g.,
ex AR 155 2.0 16v Super '98,
ex AR 155 1.7ts '94,
ex AR 164 2.0ts '89,
ex AR 164 2.0ts '91,
ex AR 164 2.5td Super '96,
ex AR 164 2.0tb Super '96,
ex AR 164 2.0ts Super '98. - Lokacija: Pecinci
NEBITNO GDE SI JE IZGUBIO, MORAŠ PRIJAVITI U POLICIJSKOJ STANICI GDE JE NESTALA ILI AKO TI JE DALEKO, SLAŽI DA TI JE SKINUTA ISPRED STANA PA PRIJAVI NA TVOJOJ OPŠTINI, NEBITNO, DOBIĆEŠ POTVRDU, KOJA TI VAŽI OKO 15TAK DANA. RANIJE JE MOGLA DA SE IZDA DRUGA TABLICA UZ NEKU DOPLATU, NE ZNAM SADA KAKO TO IDE, U GLAVNOM KOPIRANJE TABLICE TI JE KRIVIČNO DAELO MADA NEKI I TAKO VOZE.. KADA BUDEŠ DOBIJAO NOVE I RAZDUŽIVAO STARE, TRAŽIĆE TI OBE, MORAĆEŠ TO PRIJAVITI KAD TAD.. 

- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd