Dosta posla imam u regionu u poslednje vreme, te me put prošle nedelje navede da odem u HR, gde sam bio u ZG od utorka do četvrtka. Pre toga malo guglao i nađem lika Marinera sa Alfa HR foruma, koji navodno većini tamo pravi i prepravlja spojlere. Kontaktiram lika, tako što u temi gde su rekli da je on radio spojlere (pragove) pitam koja je cena da i meni to uradi. Lik kaže sledeće (copy - paste):
Moj PM:
"Cao Marinero

Rekoše mi da ti možeš uraditi ove pragove http://alfisti.hr/forum/index.php/topic,50959.0.html
Pa shodno tome, može li se to uraditi i po kojoj ceni

Marinero odgovara:
"da to su moji pragovi-800kn -par :mah:"
Nastavi se dalje komunikacija da ću mu poslati pm pre nego što odem u HR da dogovorimo kad da mi šalje. Prođe neko vreme ja mu kažem kad dolazim, kad se vraćam, tj. da se vraćam u čevrtak i da tad treba da mi budu poslati pragovi tako da u hotelu budu najkasnije do kraja dana, tj. kraja radnog vremena u četvrtak. Da bi ostavio dovoljno novca zamolim ga da mi kaže koliko to izađe sa poštarinom, i tu nastaje problem.
Naime, pošalje mi link pm evo citiraću:
"evo gotove su za 1 sat ti saljem
cijena je 900kn postarina ce biti -ispod 100 kn sutra popodne bi trebalo stici
marino :mah:"
Ja pm tek video u ponoć, mnogo posla, Uhh reko, ok za poštarinu to mi je delovalo normalno, međutim cena povećana sa 800 na 900kuna. Ja mu slao pm-ove, sms-ove sa upitom zašto mi je povećao cenu, međutim lik kaže 800 kuna je ako uzmeš dva para, što je logično. Hmmm ja mu pošaljem ponovo sve što mi je povrdio, tj. njegove pm-ove gde piše ovo gore, tj. ""da to su moji pragovi-800kn -par :mah:"" Međutim lik mi odgovara na sms- sledeće: "A što se može sve poskupljuje pa tako i ja moram da bi mogao funcionirati". Pa majku mu nije problem platio bih i 1000, ali zar nije normalno najaviti da si podigao cenu pre slanja?
Šta bi vi uradili, uzeli robu ili ne? A posle ću objasniti kako je tekla situacija.