Šta biste vi uradili?

Offtopic, kafenisanje, itd...
Spacemaster
Garaža: Alfa Romeo 147 Selespeed 2.0 - 150KS (2006 god.)
Pridružio se: Sre Nov 10, 2010 10:12 am

Šta biste vi uradili?

Ned Maj 22, 2011 4:25 pm

Ovako. :)

Dosta posla imam u regionu u poslednje vreme, te me put prošle nedelje navede da odem u HR, gde sam bio u ZG od utorka do četvrtka. Pre toga malo guglao i nađem lika Marinera sa Alfa HR foruma, koji navodno većini tamo pravi i prepravlja spojlere. Kontaktiram lika, tako što u temi gde su rekli da je on radio spojlere (pragove) pitam koja je cena da i meni to uradi. Lik kaže sledeće (copy - paste):

Moj PM:
"Cao Marinero :)

Rekoše mi da ti možeš uraditi ove pragove http://alfisti.hr/forum/index.php/topic,50959.0.html
Pa shodno tome, može li se to uraditi i po kojoj ceni :)?"

Marinero odgovara:
"da to su moji pragovi-800kn -par :mah:"

Nastavi se dalje komunikacija da ću mu poslati pm pre nego što odem u HR da dogovorimo kad da mi šalje. Prođe neko vreme ja mu kažem kad dolazim, kad se vraćam, tj. da se vraćam u čevrtak i da tad treba da mi budu poslati pragovi tako da u hotelu budu najkasnije do kraja dana, tj. kraja radnog vremena u četvrtak. Da bi ostavio dovoljno novca zamolim ga da mi kaže koliko to izađe sa poštarinom, i tu nastaje problem.

Naime, pošalje mi link pm evo citiraću:
"evo gotove su za 1 sat ti saljem
cijena je 900kn postarina ce biti -ispod 100 kn sutra popodne bi trebalo stici
marino :mah:"

Ja pm tek video u ponoć, mnogo posla, Uhh reko, ok za poštarinu to mi je delovalo normalno, međutim cena povećana sa 800 na 900kuna. Ja mu slao pm-ove, sms-ove sa upitom zašto mi je povećao cenu, međutim lik kaže 800 kuna je ako uzmeš dva para, što je logično. Hmmm ja mu pošaljem ponovo sve što mi je povrdio, tj. njegove pm-ove gde piše ovo gore, tj. ""da to su moji pragovi-800kn -par :mah:"" Međutim lik mi odgovara na sms- sledeće: "A što se može sve poskupljuje pa tako i ja moram da bi mogao funcionirati". Pa majku mu nije problem platio bih i 1000, ali zar nije normalno najaviti da si podigao cenu pre slanja?

Šta bi vi uradili, uzeli robu ili ne? A posle ću objasniti kako je tekla situacija. :)
Korisnikov avatar
milorad1987
Garaža: Alfa Romeo 147 JTD
Pridružio se: Čet Jan 13, 2011 4:30 pm

Re: Šta bi vi uradili?

Ned Maj 22, 2011 6:29 pm

Hm...
Nije korektno sa njegove strane sto je tako ispalo, dogovori po jednoj ceni a onda kad te dovede na svrsen cin trazi vise para :club:
Nije to neka razlika u ceni koju ja ne bi prihvatio ali ne moze tako da se radi :wave:
Zna i on koliko volimo mi svoje automobile i zna da smo spremni na sve samo da budu sto lepsi :arflag
P.S. Kako se na kraju zavrsilo?
Korisnikov avatar
bane
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 146 junior 1.4ts
Alfa Romeo 147 1,9jtdm
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 10:10 pm

Ned Maj 22, 2011 6:37 pm

Cekaj bre meni nije jasno zasto bi uzimao dva para pragova???

Pozdrav
Lepo je videti da ARCS i dalje diše punim plućima i dokazuje da je jedan od najboljih automobilskih klubova u Srbiji. Ako ne i najbolji…
Korisnikov avatar
lalicspecial
Garaža: alfa 33 1.4ie
alfa 33 1.7ie ostale alfe u rashodu ne racunam
alfa 156 1.8 ts
Pridružio se: Sub Feb 12, 2011 12:14 am

Ned Maj 22, 2011 7:33 pm

milorad1987 napisao:Hm...
Nije korektno sa njegove strane sto je tako ispalo, dogovori po jednoj ceni a onda kad te dovede na svrsen cin trazi vise para :club:
Nije to neka razlika u ceni koju ja ne bi prihvatio ali ne moze tako da se radi :wave:
Zna i on koliko volimo mi svoje automobile i zna da smo spremni na sve samo da budu sto lepsi :arflag
P.S. Kako se na kraju zavrsilo?
Sta reci??Ja radim sa musterijama i mahom uvek idem po mojoj grbaci uvek ispadne vise posla.Tesko pada coveku kada mu se poveca cena,najbolje je u takvim slucajevima reci od-do da bi musterija racunala na to.Nekada nije sve u parama na primer ja sam principijelan tako da mi ne bi bilo sve jedno naravno da bih uzeo robu ali to bi bila verovatno poslednja saradnja sa takvim covekom,bez obzirz na njegov izgovor.
Spacemaster
Garaža: Alfa Romeo 147 Selespeed 2.0 - 150KS (2006 god.)
Pridružio se: Sre Nov 10, 2010 10:12 am

Ned Maj 22, 2011 8:04 pm

Hehehehe, ja sam mu i rekao nema veze i uzimam :) i sa većom cenom samo me intersovao zašto je to uradio gde sam i napisao gore koji je odgovor bio:) Sa druge strane, kurirska je omanula i stigli su u petak i pored toga što je na nalogu pisalo da treba da isporuče u četvrtak, tj. ja u petak više nisam ni bio HR, tako da ih nisam ni uzeo. Da mi šalje ovde, eto carine, veći transport, stoga jeftinije me izađe da ih poručim od Lestera u Italiji.

Msilim i ja radim sa kupcima, tako nešto kad bi uradio bilo ko u nekoj ozbiljnijoj firmi dobio bi momentalno otkaz, ne zato što hoćeš da zajebeš mušteriju i da uzmeš koji dinar više, nego što takvo poslovanje rusi "imidž" firme koja ti prodaje pomenutu robu, i ko što reče kolega gore postavlja se pitanje da li bi ja ili bilo ko drugi ko čuje takvu priču hteo ikad više da posluje sa takvim ljudima, firmama i slično.
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Pon Maj 23, 2011 7:49 am

Ja ih verovatno ne bih uzeo. Vrlo sam principijelan i ako se nesto dogovorimo, neka bude i na moju stetu. Meni ovo lici na ciganisanje za 15 evra.

Kad sam kupovao gitaru, vidim u oglasima jednu koja mi se svidela, pozovem coveka i dogovorimo se za cenu. Sutra on meni posalje mail - kako je gledao slicne gitare na oglasima i kako je njegova super i da je odlucio da poveca cenu za 30 evra. :eek:
Da je odmah rekao tu visu cenu, ja bih pristao, ali ovako - nema sanse. Posle se ta gitara vukla po oglasima, cak je i spustao i ispod cene koju smo dogovorili...ali sam ja vec pazario drugu. :gitara
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
Markoni147
Garaža: Ford Fiesta ST
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:22 pm

Pon Maj 23, 2011 8:15 am

+1
Korisnikov avatar
Tomic
Garaža: Audi TT
Pridružio se: Uto Feb 22, 2011 10:37 am

Pon Maj 23, 2011 10:23 am

Dragon napisao:Ja ih verovatno ne bih uzeo. Vrlo sam principijelan i ako se nesto dogovorimo, neka bude i na moju stetu. Meni ovo lici na ciganisanje za 15 evra.
:amen:
Ponekad volim da sedim u ćošku svoje sobe i da se pretvaram da sam šargarepa.
Korisnikov avatar
dejan555
Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm
Pridružio se: Pet Jun 12, 2009 8:26 pm

Pon Maj 23, 2011 8:20 pm

Te isporuke na hotel u određeno vreme sam i sam
hteo da isprobam, međutim previše elemenata bi trebalo
da se poklopi istovremeno da bi se to i realizovalo...
Dobro da nisi prethodno platio, npr. karticom
pa te "isporuka" promaši i eto štete !
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Pon Maj 23, 2011 9:09 pm

Zavisi od zemlje. Drugar je otisao poslovno u SAD i ja kupim ski naocare preko neta. Napisem im adresu hotela za shipping, posaljem jos i mail prodavnici kad ce on tamo da bude. Neki lik mi odgovori...Gospodine, primili smo vasu porudzbinu, bice isporuceno, ne brinite...i to sve za vrednost robe od 60 dolara.

Tako je i bilo.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
sibin
Garaža: 5,4L
Pridružio se: Uto Feb 16, 2010 1:12 pm

Uto Maj 24, 2011 1:23 am

u usa je shipping doveden na nivo umetnosti zbog jake konkurencije, narucis nesto preko neta posle pratis online gde se nalazi posiljka i vreme kad treba da stigne.
a da ne kvarimo coveku temu ja licno ne bih uzeo iz principa sa tim ciganisanjem za 10 tak eura.
Korisnikov avatar
caldari
Garaža: Alfa 164 V6 24 v '94 nero amore
KIA Sorento 3.5 V6 24v '05
Renault Kangoo '02
VW Caddy '08
Pridružio se: Pon Sep 14, 2009 3:07 pm

Čet Maj 26, 2011 1:35 pm

sibin napisao:u usa je shipping doveden na nivo umetnosti zbog jake konkurencije, narucis nesto preko neta posle pratis online gde se nalazi posiljka i vreme kad treba da stigne.
a da ne kvarimo coveku temu ja licno ne bih uzeo iz principa sa tim ciganisanjem za 10 tak eura.

Jeste ja kupujem stvari po netu od typa 96 najgori su amerikanci i englezi Nemci i Italijani najbolji Francuzi isto ok..

Pa amer sa extra web shopom me je lagao mesec dana i to kao ON je neko i nesto propao mi termin za garazu za alat zakasnio sam svuda i njega zabole...

http://www.alfissimo.com/

naruchim alat od engleza http://www.totallyalfa.com/ prodaje servisne alate
znachi isto extra shop raspitam se sve ok i MESEC DANA NITI SALJE ntii ODGOVARA NA MAIL kad sam vec hteo da ga prijavim za prevaru stigne alat..

OPET ENGLEZI
Znachi NAJBOLJI i NAJJACI WEB SHOP
http://www.autogateway.co.uk/

i na ebayu i na netu u GB I ZOVEM TELEFONOm
pitam lika neki indijac support JER IMA ON STOCK necu da CHEKAM kaze ima

Ja platim posle 2 izgubljena dana salje mail nema on stock i opet zovem 3-4 puta trosim telefon zavlachi me na ruchku nije tu stigao deo nije oces zamenu KOJA KOSTA 4 PUTA skuplje i ja mu na srpskom kazem *ebem ti mater da ti ***** necu skupi deo vrati pare
kaze ne razume .. kazem ne razumes jer si glup hahaha al sam ga vozao dok nije popizdeo i reko da ce vratiti pare i vratio je. Posle me zvao njegov sef i pravdao se..

Tako da ima prevaranata svuda ali generalno ako mu se desi jednom skoro je pravilo da opet kochi davi i ne radi kako trebaa ako restaurirate auto ili sredjujete stari vreme je izuzetan faktor a lazovi vam samo naprave da smorite jos vise.
Korisnikov avatar
alaza
Garaža: ex AR 166 2.4 jtd 2005.g.,
ex AR 155 2.0 16v Super '98,
ex AR 155 1.7ts '94,
ex AR 164 2.0ts '89,
ex AR 164 2.0ts '91,
ex AR 164 2.5td Super '96,
ex AR 164 2.0tb Super '96,
ex AR 164 2.0ts Super '98.
Pridružio se: Uto Jan 20, 2009 11:01 pm

Re: Šta biste vi uradili?

Čet Maj 26, 2011 10:56 pm

Bitan je princip!
Korisnikov avatar
DogoArgentino
Garaža: Alfa `02 god. 147 1.6 TS 120 ks
-----------------------------
Fabia `08 god. 1.2 HTP 70 ks
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 9:43 am

Re: Šta biste vi uradili?

Pet Maj 27, 2011 12:24 am

Ja ih ne bih kupio iz principa pa da mi kaze i u pola cene posle toga...
ZNAM MILION PRIMERA GDE SU LJUDI PRODALI NJIVU I KUPILI AUDI, PASAT, BMW ILI MERCEDES... ALI NIKADA NISAM CUO DA JE NEKO PRODAO NJIVU I KUPIO ALFU...
Slika

Povratak na “Cafeteria da Romeo”