Drugari potrebna mi je pomoć. Imao sam udes pre dva meseca, i ostavio sam auto u dvorištu dok se ne rešim da ga sredim. Sad sam slušajno naleteo na ovu 146 http://www.autocentar.rs/details/16068 ista je ko moja, pa sam mislio da prebacim neke delove (haubu, krila i to). Sad šta me brine je (nisam uspeo da otvorim haubu kod mene, neznam šta je ispod) što se jako teško mota volan, pa se brinem da se nije letva volana polomila. Motor radi ok.
Interesuje me pošto je ovo dizel, jel ima razlike u letvi, ako je i ona otišla, dal mogu da prebacim sa ovog auta ili moram da jurim drugu... Moj motor je 1.4 TS.
Ako neko zna mnogo bi mi pomoglo!
Letva volana 146
- JohnnyBG
- Garaža: Ceka se nova alfa!
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
to sto se tesko mota volan je zato sto ne radi hidraulika i ulje pravi klin a letvi je po katalogu bilo tri modela,do 96.god i dva modela od 97.god
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- JohnnyBG
Hm onda mozda i ne moram nju da menjam... mislis da je nesto drugo osteceno pa ne radi hidraulika? (pitam onako, pravi uzrok ce tek majstor moci da vidi, al me interesuje na sta da budem spreman...)
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
kad upalis auto onda ces videti dal ide volan i kako
- JohnnyBG
pa upalim ga, i jako se tesko mota, zato i neznam sta je, nisam imao takav problem pre. al dobro, valjda nece prevelika steta da bude... kad ga sredim pa cu da okacim i neke slike

- JohnnyBG
Ako postoji vise vrsta letvi, da li postoji sansa da ta sa ove iz oglasa odgovara mojoj, ili je to totalno drugaciji model? interesuje me samo posto je dizel, a moja benzinac, da li to ima nekakve veze, nisam to nikad menjao ni na jednim kolima
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
proveri dal u posudi ima ulja,ako nema ulja,onda je mozda neko crevo puklo i iscurilo,u sistem ne ide mnogo ulja pa se svaki gubitak primeti,ide nesto oko 1L
dve su slicne a jedna je totalno drugacija
dve su slicne a jedna je totalno drugacija
- JohnnyBG
- JohnnyBG
Ispalio me lik za auto! prodao nekome minut pre mene, doslo mi da
nista, kad pogleda majstor sve lepo pa cemo videti sta je tacno bio problem.... bice i slika tad...