Unutrašnje ručke za vrata - 147ca
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Gde nabaviti unutrašnje ručke za prednja vrata 147ce... Nisam nešto upoređivao - da li su na zadnjim vratima iste ručke?
Alfa je stil... ostalo je status...
- dusanGT
-
gi
- Drug Član
- dusanGT
- dexxxter
- Garaža: 156 2.0 TS 16v
166 Facelift 3.2 V6 24v - Lokacija: Beograd
- dusanGT
Nova ili polovna? Gde ima?
- dexxxter
- Garaža: 156 2.0 TS 16v
166 Facelift 3.2 V6 24v - Lokacija: Beograd
- dusanGT
Ja bih da menjam ove moje, jer su u lošem stanju (izgrebane) - da li su ove sa otpada u boljem?
Postoji mogućnost da se ručka (ako u "Delti" košta k'o da je od zlata) skine, ošmirgla i ofarba crnim mat sprejom ili da se postavi kožom (u NS to radi tapetar "Markov" koji radi volane, menjače, i sl.)...
Postoji mogućnost da se ručka (ako u "Delti" košta k'o da je od zlata) skine, ošmirgla i ofarba crnim mat sprejom ili da se postavi kožom (u NS to radi tapetar "Markov" koji radi volane, menjače, i sl.)...
- Sale-Qchewo
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V 115ks
Da ne bih otvarao novu temu vezano je za unutrasnjost vrata na 147,elem problem je sledeci : na plasticnom delu koji sluzi za otvaranje prozora i stelovanje retrovizora ima neki lepljivi sloj,ne znam o cega,kao da je bila neka nalepnica ali se nije lepo skinula..
Probao sam alkoholom nista,probao nitrom nista,(poceo da skida farbu) i na kraju uzeo medicinski benzin i dalje nista!!! Benzinom i acetonom nisam probao jer msm da skida farbu,mada nisam siguran.. Zato bih zamolio za pomoc,evo slike kako to izgleda ruzno!!

Probao sam alkoholom nista,probao nitrom nista,(poceo da skida farbu) i na kraju uzeo medicinski benzin i dalje nista!!! Benzinom i acetonom nisam probao jer msm da skida farbu,mada nisam siguran.. Zato bih zamolio za pomoc,evo slike kako to izgleda ruzno!!

- Gianni
- Garaža: AR 147 1.9Jtd GTA look ex
AR 159 1.9JtdM sw ex
AR 156 1.9Jtd16v restyling ex
AR 147 1.9Jtd Q2 wanna be ex
AR 147 1.9JTDm q2.
AR Giulietta 2.0 tct Sportiva. - Lokacija: Zemun
Ma nema ti druge,skini i presvuci u mat foliju mnogo ce lepo izgledati ili prefarbaj...na 90% alfi je to tako,mada ne bas ovoliko ostecen taj "gumirani" deo..i kod mene ista prica samo mnogo manje,al gledao sam i najrealnije resenje ti je gore napomenuto 

- Sale-Qchewo
Pa jedino tako,ili onim bumper sprejom za plastiku,recimo..dal bi moglo time?Kako se skida inace ova plastika??
- Ducero
- Garaža: 145 Bomber,ostatak garaze zauzimaju bicikle
Ne znam koliko je i folijom pametno.Ja bi to presvukao kozom,lepo izgleda,a i prijatno je za ruku.
I like big, fat men like you. When they fall, they make more noise. And sometimes they never get up.
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
- Sale-Qchewo
- Sale-Qchewo
- Sale-Qchewo
- dusanGT
Koža na ručkama je pravo rešenje... Jedino mi nije jasno kako se poklopac (tj. čep, iza kojeg je imbus kojim se ručka fiksira za tapacirung vrata) oblaže kožom. Taj često se često lomi, pri vađenju, pa je uputno ako se "postavi" kožom.
- Sale-Qchewo
evo za one koji bi skidali sa vrata radi farbanja ili bilo cega drrugog konzola sa vozaceve strane se skida odmah nakon odsrafljivanja srafa koji je odmah ipsod,dok se na desnim suvozacevim samo vuce na gore,posto sam resio to mozda ce nekom koristiti za dalje!
Ajde i j da pdelim soje iskutvo sa istim poblmom sto se tice komande podizace stakala. takodje j i kod mene bilo isto kao naslaga neke prljavstine, ja sam uradio sledece:
1.skinuo tu konzolu i odvojio tu plastiu od same konzol (sve je na zabice tako da samo pazljivo skinite)
2. verovali ili npotopio u vrelu vodu (napunio neku catricu) i pustio da ostoji koji munut
3. prvo sam proba krp[icom da skidam i slabo mi je islo, zatim sam malo zagrebao noktom i video da se bas skida onda sam uzeo nesto kevino iz pribora za nokte
i poceo polako da struzem dok nisam sve skinuo.
Cisto da napomenem da se polako struze kako se plastika ne bi ogrebala. ja licno moje nisam farbao niti plastificiralo jel je meni ispalo ok tacnije ostala je cista plastika. sto se tice ucica njig nisam skidao jos ali planiram. tako da kad to budem uradio podelicu i to iskustvo sa vama.
1.skinuo tu konzolu i odvojio tu plastiu od same konzol (sve je na zabice tako da samo pazljivo skinite)
2. verovali ili npotopio u vrelu vodu (napunio neku catricu) i pustio da ostoji koji munut
3. prvo sam proba krp[icom da skidam i slabo mi je islo, zatim sam malo zagrebao noktom i video da se bas skida onda sam uzeo nesto kevino iz pribora za nokte

Cisto da napomenem da se polako struze kako se plastika ne bi ogrebala. ja licno moje nisam farbao niti plastificiralo jel je meni ispalo ok tacnije ostala je cista plastika. sto se tice ucica njig nisam skidao jos ali planiram. tako da kad to budem uradio podelicu i to iskustvo sa vama.
- CoyoteKG
- Garaža: 147 1.9 JTD 116hp
A jel moguce kozom obloziti i rucice i te plastike za podizace stakla?
Je l radio neko to?
U krajnjem slucaju ja bih mozda umesto rucnog smirglanja ipak ispeskario i jedno i drugo da skinem taj gornji sloj, pa onda ofarbao ili mozda oblepio karbonom.
Nego kako se skida rucica?
Vidim taj neki plasticni poklopcic, pokusao sam da skinem, ali se bojim da ne mogu bez da ga ostetim.
Je l radio neko to?
U krajnjem slucaju ja bih mozda umesto rucnog smirglanja ipak ispeskario i jedno i drugo da skinem taj gornji sloj, pa onda ofarbao ili mozda oblepio karbonom.
Nego kako se skida rucica?
Vidim taj neki plasticni poklopcic, pokusao sam da skinem, ali se bojim da ne mogu bez da ga ostetim.
- ilija156
- Garaža: alfa GT
Rucka se skida skidanjem tapacirunga.Moze i bez ali tesko se moze vratiti nazad i bice klimava jer sa unutrasnje strane na rucki ima osigurac koji je drzi priljubljenu za tapacirung.
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=A ... t=0&_clu=2
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=A ... t=0&_clu=2
- dusanGT
Ručka može da se skine i bez skidanja tapacirunga, a pravo rešenje je ("I baz I" na AO forumu)...

Pri vađenju, poklopac se često lomi, pa je možda najbolje ako se sve obloži kožom.

Pri vađenju, poklopac se često lomi, pa je možda najbolje ako se sve obloži kožom.
- CoyoteKG
Te rucice, obloge sa e-baya su mi nekako bzvz.
Izgleda mi kao one stvari sa pijace za 300din, sto se stavljaju oko volana, rucki, pojasa...
Al zato ovo sa Dusanove fotke je vrh...
Dusane jel to na tvojoj Alfi? Fabricki ili si ti doradjivao?
sta znaci "I baz I" na AO forumu
Izgleda mi kao one stvari sa pijace za 300din, sto se stavljaju oko volana, rucki, pojasa...
Al zato ovo sa Dusanove fotke je vrh...
Dusane jel to na tvojoj Alfi? Fabricki ili si ti doradjivao?
sta znaci "I baz I" na AO forumu
- dusanGT
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-147 ... andles.htm
- podvarak
- Garaža: GT 2.0 JTS Collezione MY2006
- CoyoteKG