ubrizgavanje u AR33
- milosks
da li je neko razmisljao da stavi u alfi 33 sa jednim karburatorom ubrizgavanje mono pojint sa nekog auta
- milosks
nikonije razmisljao o ovome.mislim da je izvodljivo i veoma uspesno.cim nadjem kompletan mono point krecem sa namestanjem
- gaston
- Garaža: EX.....164/156 2+2=4.0
147 Mjet 260 HP +Djulieta 2.0 170 HP - Lokacija: Belgrade
Ne znam sta ces dobiti ????? treba i comp , el pumpa regulatori i senzori koji se nalaze na usisnim granama monopointa a koji ti ne pasu na tvoj usis , mono isto ima protokomer i vise djidja bidja od mehanike od jetronica i sve treba da bude prilagodjeno kubikazi protoku i svim sto se desava kod usisavanja vazduha sa gorivom .
http://www.youtube.com/watch?v=Pf0JT4jsR9Y" onclick="window.open(this.href);return false;
- Blade
- Drug Član
- Garaža: Alfa romeo GT q2
Alfa Romeo 156 TI (Chadjava)
Alfa Romeo 156 V6 SP2 '02
Alfa Romeo 33 Veloce `88
Alfa Romeo 33 Permanent 4
Alfa Romeo 33 1.7 16v
Alfa Romeo 166 3.2
Alfa Romeo 75 Karburatori
Alfa Romeo Spider 916
Ex: Alfa Romeo 33 S2 QV `89 part car
Ex: Alfa Romeo 156 2.5 V6 SP3 '01
Ex: Alfa Romeo 33 S3 part car
Ex: Alfa Romeo 33 S2 1.7 QV part car
Ex: 33 S1 1.3 - Lokacija: Zemun
Upravu je gasa sta zelis da dobijes sa tim, bolje od neke alfe sa istim motorom nabavi ceo IE sistem barem ce lepo raditi za tvoj auto jer ako ides na tu varijantu treba ti neki standalone comp tipa Vems, MegaSquirt mada je mnogo para preko 1000e ostalo je budzenje i pitanje kako ce raditi 

Jednom alfa uvek alfa !!!
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
Osma. Alfa Romeo 75 Karburatori
Deveta. Alfa Romeo Spider 916
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
Osma. Alfa Romeo 75 Karburatori
Deveta. Alfa Romeo Spider 916
- gaston
Da ne spominjemo da su se uglavnom ugradjivali ( u naj vecem broju ) u pezoove motore pa i u citroenima snage reda 70 - 80 konjica i to ne nesto ekonomicni a ni zustri , ne bi i oni koji su se drzali K sistema presli direct na Jet .
http://www.youtube.com/watch?v=Pf0JT4jsR9Y" onclick="window.open(this.href);return false;
- milosks
pa pre svega zelim da se resim za zimski period i paljenje na benzin.mnogo lakse pali mono point na benzin i lepse radi i nema zacepljenja karburatora i drugih gluposti
- gaston
kada je sve u redu nema kod nicega zezancije , a kad nije naj manje zeza karburator.
Cuj ako je to tvoja zelja ..... sto da ne , evo imam ja ispravan od AX 1.6 usis sa diznom , senzorima ,klapnom,komplet bez komandne elektronike ,lako ce mo se dogovoriti , za ostalo se snadji , ja znam da su ljudi skidali sa pezoa i sl i budjili karbone od stojadina i sl jer mesecima nisu uspevali da rese kad pocne da zeza.
Cuj ako je to tvoja zelja ..... sto da ne , evo imam ja ispravan od AX 1.6 usis sa diznom , senzorima ,klapnom,komplet bez komandne elektronike ,lako ce mo se dogovoriti , za ostalo se snadji , ja znam da su ljudi skidali sa pezoa i sl i budjili karbone od stojadina i sl jer mesecima nisu uspevali da rese kad pocne da zeza.
- milosks
ja sam bas od pezoa uzeo celokupno ubrizgavanje,juce mi stigla ploca za plin i prekidac i jos neke sitnice da pripremim i pocinjem sa montazom
- milosks
ma uvek mi je sve uredu,kupujem sve kvalitetno,i menjam pre vremena,cak i karburator svake godine kupujem set za celu reparaciju i radi malo i pocinje da zeza
- gaston
Nek je sa srecom , ja sam imao samo jednu 33 sa dvogrlim i posle 100 i kusur hiljada zamenio sa glavama i 4X weber , jedino sam elektricnu diznu za ler zamenio sa obicnom , i jednom izduvao lonce za benzin .
- floyd030
- Garaža: alfa romeo 33 1.5i 1991g
alfa romeo 33 1.3s 1988g - Lokacija: Bor
slazem se ja imam alfu 33 4x veber i nemam problema nikakvih, cak zimi bolje pali na gas nego benzin......
Re: ubrizgavanje u AR33
gaston napisao:Nek je sa srecom , ja sam imao samo jednu 33 sa dvogrlim i posle 100 i kusur hiljada zamenio sa glavama i 4X weber , jedino sam elektricnu diznu za ler zamenio sa obicnom , i jednom izduvao lonce za benzin .
slazem se ja imam alfu 33 4x veber i nemam problema nikakvih, cak zimi bolje pali na gas nego benzin......
http://s1.bitefight.rs/c.php?uid=20864" onclick="window.open(this.href);return false;
Kad je struju izmisljao Tesla,ameriko sisala si vesla
Kad je struju izmisljao Tesla,ameriko sisala si vesla
- gaston
Da je zezanje jeste ali kad se odradi par desetina hiljada nista ne diraj osim ako ne uleti djubre iz goriva , ovo sve pod uslovaom da je kompresija ujednacena . Koliko sam skapirao kolega ima centralni dvogrli a to iole sredjeno ne sme da zeza pod razno.
Re: ubrizgavanje u AR33
Znaci da im treba jedan solidan servis i stelovanje sa balansiranjem . Meni su sve 4 x palile bez sauga na do 0 stepeni , posle toga samo dok zaverglam malo ga povucem , pustim da otkuca minut dva na 600 - 700 obrtaja i dize sam na 900 , sve vreme casa sa vodom moze da stoji na motorufloyd030 napisao:gaston napisao:Nek je sa srecom , ja sam imao samo jednu 33 sa dvogrlim i posle 100 i kusur hiljada zamenio sa glavama i 4X weber , jedino sam elektricnu diznu za ler zamenio sa obicnom , i jednom izduvao lonce za benzin .

Da je zezanje jeste ali kad se odradi par desetina hiljada nista ne diraj osim ako ne uleti djubre iz goriva , ovo sve pod uslovaom da je kompresija ujednacena . Koliko sam skapirao kolega ima centralni dvogrli a to iole sredjeno ne sme da zeza pod razno.
- alfatar
- Garaža: alfa 33 1,3dablkarb 1992
moja na plin do nule prvo palenenje pali na cvoku ali ne moze da radi na leru, ako se ugasi ne upali je na plin. kad se ugreje bar na 40C onda radi OK. benzin je OK, inace je 4xdelortofloyd030 napisao:gaston napisao:Nek je sa srecom , ja sam imao samo jednu 33 sa dvogrlim i posle 100 i kusur hiljada zamenio sa glavama i 4X weber , jedino sam elektricnu diznu za ler zamenio sa obicnom , i jednom izduvao lonce za benzin .
- delic
- Garaža: 156 SS
Takodje imao 1.3 s sa cetiri karb. weber,nikad nisam povukao sauh zao mi je sto nisam snimao paljenje bez sauha na -20.Sve to radi odlicno kad ih servisiras stavis filter za goivo od nekog auta sa ubrizgavanjem i samo vozis,cak joj je i potrosnja kao kod keca.
- milosks
- milosks
- milosks
e pa ovako drustvo.danas sam upalio auto i mogu da vam kazem odusevljen sam radom i primanjem gasa.sad mi ostaje da sve to lepo napakujem i utegnem.i naravno da ga probam u voznji..javljam se za neki dan posle testiranja