karike ili? AR 33 1.7 8v

Alfa Sud | Sprint | Arna | 33
Jednom boxer, uvek boxer!
Korisnikov avatar
Igor Napalm
Garaža: alfa romeo 33 1.7 ie boxer
Pridružio se: Sre Apr 28, 2010 3:26 am

karike ili? AR 33 1.7 8v

Čet Dec 16, 2010 5:28 pm

e ovako...imao sam problema u voznji,na svakoj raskrsnici pri transmisiji u nizu brzinu auto se ugasi...odem kod majstora promeni mi lambda sondu i problem resen,medjutim kaze mi da mi jedna dizna nije dobra i da ce proveriti,kad je proverio kaze mi da je dizna u redu i da treba da menjam karike.to naravno kosta samo 200 evra za ruke bar on toliko trazi.e sad kako je moguce da treba da menjam karike ako motor fenomenalno vuce i hladan i ugrejan,lepo radi posle zamene lambde.
preko 3500 4000 obrtaja podivlja na gasu.
jedino sto se primecuje je pucanje na auspuhu i bar 5 ljudi mi je reklo da treba da se nasteluje paljenje i par majstora.
ne znam samo da li taj mehanicar hoce da napravi sebi posla i zaradi ili je tu stvarno nesto vise od stelovanja paljenja?
i da dok je on to menjao i proveravao ja nisam bio tu i mislim da mi je stavio drugu diznu koja je fizicki veca od ostalih pa mi je tu curilo gorivo,a nisam bio odmah primetio pa nisam ni isao da mu se naj...keve.
najgore od svega je sto lik vozi alfu 10 godina i ima nekoliko rastavljenih u radionici,pa me to jos vise razocaralo,obzirom da voli alfa romeo.
posle njegove intervencije i potrosnja se povecala poludeo sam.. :club:
dajte neke sugestije!!!
mackaski9
Pridružio se: Ned Okt 11, 2009 1:24 am

Re: karike ili? AR 33 1.7 8v

Čet Dec 16, 2010 8:46 pm

Ju, ju, ju...200e je stvarno punooo! Da li ti gubi kompresiju? Kakvo je prvo paljenje? Da li ti jako dimi? Ako su na sva ova pitanja odgovor "Ne", onda reshavaj paljenje, nove svecke, kablove i obavezno istu diznu da nadjesh i verovatno si reshio problem, jel ti je taj majstor uturio neku njegovu loshiju pa ti se zato i povecala potroshnja..Nishta novo kod njih :D :arflag :beerchug:
Korisnikov avatar
Igor Napalm

Čet Dec 16, 2010 11:33 pm

Zezao me ler ali zato sto nisam imao onaj prsten sto dodje kao granicnik na sajli,kad sam ga nasao i stavio ler drzi na 1000 obrtaja tako sam namestio,uvek pali bez problema,ne dimi...meni se zeludac prevrnuo kad mi je rekao 200 evra,tad sam mu i rekao dovidjenja.kablovi su dobri skoro menjani kao i svecice Magneti Mareli.onda treba da je paljenje i ta dizna koja koliko vidim nije sa 33-jke jer je dosta veca od ovih redovnih,i stoji ukrivo jer ne moze od usisne grane da se ispravi kao sto ove tri stoje.
Korisnikov avatar
cirko83
Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 4:56 pm

Pet Dec 17, 2010 12:07 am

Izmeri kompresiju i znaćeš da li su karike ili nešto drugo ili ništa.
Moja 33-ka sa karburatorima pre dve godine radila povremeno na tri cilindra i odem kod jednog majstora kog znam i kaže ne radi ti jedan cilindar kako treba, mora da se rasturi motor pa da se vidi šta je. Skinem kućište filtera za vazduh, odvrnem dizne iz karba, kad na jednoj odozdo upao neki opiljak i zapušio je jer sam vozio na rezervi pa navuko neko trunje iz rezervoara. Očistim, vratim, radi ko sat. Odem kod drugog koji je baš dobar mehaničar da mi našteluje plin, on radi prvenstveno golfa i opela, a kao i sve ostalo i izgleda nije čuo kako radi boxer sa karbovima. Šteluje mi plin i kaže čudno ti nekako radi ovo, trebalo bi da se rasturi motor da se vidi šta je u pitanju iako sam mu rekao da mi je kompresija odlična i ujednačena na svim cilindrima isto i ne troši ulje itd. Za 33-ke neki majstori su crno čudo tako da je najbolje da što više naučiš sam o svom autu i neke stvari sređuješ sam :wave:
potpis
mackaski9
Pridružio se: Ned Okt 11, 2009 1:24 am

Pet Dec 17, 2010 1:05 am

Sredish tu diznu i nemash brige...
Bash tako "cirko83" :arflag :quadrifoglio :wave:
Korisnikov avatar
Igor Napalm

Pet Dec 17, 2010 2:14 am

imam jos jednu 33 samo sto je ova qv ali ne bih da diram nista sa tog motora,jedino probili kablovi,jel su isti kao i na 8v samo skinem i prebacim po istom redu kako stoji? Cisto da bi je upalio jer se ne vozi par nedelja od kad sam je uzeo.

Povratak na “Boxer Odeljenje”