zamena varijatora
- pop 156
- Garaža: ar 156 1.8ts ar 159 1.9JTS
posto je doslo vreme da menja varijator interesuju me vasa iskustva.gde ga kupiti i koliko dugo cu biti miran sa novim varijatorom? 

- ilija156
- Garaža: alfa GT
Ja sam izvrsio reparaciju (1300din set i 4000 ruke)a trebao sam to da uradim kad sam menjao zupcasti....sluzi vec 3godine.
- giska
- Garaža: Alfa Romeo 33 Boxer 16v. QV
Alfa Romeo 146.1.4 T.S. - Lokacija: Novi Sad
Znači da taj set za reparaciju ipak pomaže!?? Ja sam našao u NS-u taj set za 900din.
- 982026
- Garaža: Hornet 919
Secas li se gde si radio reparaciju? Ako imas neki kontakt broj servisa bilo bi dobro da ga postavis ovde ili mi posalji pm.ilija156 napisao:Ja sam izvrsio reparaciju (1300din set i 4000 ruke)a trebao sam to da uradim kad sam menjao zupcasti....sluzi vec 3godine.

- flojd
- Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g - Lokacija: Pirot
Pa reparacijom moze da se spasi varijator problem je sto oslabi opruga koja se nalazi u varijatoru zato se ona i menja zajedno sa onom teflonskom podloskom mada nema garancija koliko moze dugo da izdrzi mada realno gledano u varijatoru i nema sta bi drugo moglo da se pokvari ipak je to samo par zupcanika unutra
Grešiš.
Najmanji je problem ako je slabost opruge u pitanju. U tom slucaju taj reparacioni kit može pomoci. Često to nije slučaj, vec strada zaptivna karika ili gumica...
Najmanji je problem ako je slabost opruge u pitanju. U tom slucaju taj reparacioni kit može pomoci. Često to nije slučaj, vec strada zaptivna karika ili gumica...
- flojd
EX alfa romeo 33 1.7 IE
Hmmm od pet sest koliko sam reparirao drugarima svi rade neki se cuju nekoliko sekundi po startovanju motora neki se ne cuju uopste znaci nema garancije da i kad repariras nece lupkati ponovo dok ne probas neces znati zaptivna karika ne moze da se kupi tako da ostaje samo da se promeni opruga i teflonska podloska i da se proba ako ovo ne pomogne onda mislim da je jedino resenje zamena celog varijatora novim!
- Duke Nukem
- Garaža: 159 2.4jtdm 2006 elegance
Ja moj zavario i od tad ga nisam cuo... Auto se ne cuje a gubitak od par konja je neprimetan...
- G0XY
- Garaža: Mito QV
Ja remontovao varijator pre dva meseca,za sada radi kao sat,ali strogo vodim racuna da mi je ulje na max.
A Man's Got to Know His Limitations...
- rekesidim
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 T. Spark
Momci jedno pitanje,po neki put mi slabo vuce pri nizim obrtajima,i tad mi se cuje ko dizel,jel to varijator,ili nesto drugo?
- Duke Nukem
- Garaža: 159 2.4jtdm 2006 elegance
Nema sta drugo da bude...
Ja sam na ebay UK vidjao nove varijatore za nesto preko 110e. kapiram da bi to trebalo da traje vise od tog kita za reparaciju
Ja sam na ebay UK vidjao nove varijatore za nesto preko 110e. kapiram da bi to trebalo da traje vise od tog kita za reparaciju
- rekesidim
a kako se kupuje preko ebay-a,i kako da znam oznaku i koliko to izadje sa dostavom....
- vnov
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3 - Lokacija: Beograd
Pozdrav svima! Interesuje me koji su prvi znaci da je varijator pri kraju? Ponekad mi se pojavljuje neki cudan zvuk koji kratko traje. Cim se 147-ica malo zagreje, zvuk prestaje. Zvuk je nalik zvuku alarma pri otkljucavanju, ali mnogo slabiji, kao da imam pilice ispod haube.
Ima li neko predstavu o cemu se radi? Hvala!

- Neewbie
- Garaža: AR 147 Selespeed '01
Ko sto neko od kolega gore vec napisa, kad varijator ode, auto se cuje kao dizel. A to tvoje mi ne lici na takav zvuk!
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Ti pilici su ti mozda hidro podizaci.. 

GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- rekesidim
Jedno pitanje za sve kojima ne valja varijator,da li vam se varijator cuje po startovanju motora,sad kad su temperature oko -5,-6.
Kad je ovako hladno kod mene se nista ne cuje,a kad je u plusu i kad startujem motor onda se cuje kao dizel,pa se lagano smiri.
Kad je ovako hladno kod mene se nista ne cuje,a kad je u plusu i kad startujem motor onda se cuje kao dizel,pa se lagano smiri.
- alaza
- Garaža: ex AR 166 2.4 jtd 2005.g.,
ex AR 155 2.0 16v Super '98,
ex AR 155 1.7ts '94,
ex AR 164 2.0ts '89,
ex AR 164 2.0ts '91,
ex AR 164 2.5td Super '96,
ex AR 164 2.0tb Super '96,
ex AR 164 2.0ts Super '98. - Lokacija: Pecinci
Da to nije mnogo za ruke? Pa 5000 je skidanje menjaca.ilija156 napisao:Ja sam izvrsio reparaciju (1300din set i 4000 ruke)a trebao sam to da uradim kad sam menjao zupcasti....sluzi vec 3godine.
- vnov
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3 - Lokacija: Beograd
Nije mnogo, majstori uzimaju kao za veliki servis kad rade repraciju varijatora jel toliko posla i ima. 

- alaza
- Garaža: ex AR 166 2.4 jtd 2005.g.,
ex AR 155 2.0 16v Super '98,
ex AR 155 1.7ts '94,
ex AR 164 2.0ts '89,
ex AR 164 2.0ts '91,
ex AR 164 2.5td Super '96,
ex AR 164 2.0tb Super '96,
ex AR 164 2.0ts Super '98. - Lokacija: Pecinci
- rekesidim
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Najviše se čuje prilikom "hladnog" starta. U početku nije tako izraženo i normalizuje se nakon par sekundi, ali vremenom se simptomi pojačavaju. Reparacija pomaže, ja sam samo stavio drugu oprugu i dizelski zvuk pri paljenju se skroz izgubio, ali to je privremeno rešenje i varijator treba menjati nakon 100.000 km po preporukama majstora. Blagi gubitak snage je moguć kada varijator dođe do kraja životnog veka. Oni simptomi koje ti navodiš meni ne liče da je samo varijator, pogotovo ako ti se dizelski zvuk javlja isključivo tokom jedne sezone. Problemi sa prijemom gasa mogu biti i na drugoj strani, a nije zgoreg proveriti na pravom mestu...rekesidim napisao:Niko da mi odgovori?
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Da li je normalno da zvuk 147-ice bude malo nalik dizel motorima, pa cak i kada je varijator ispravan? Skoro sam kupio 147-icu, pa ne znam kakav je zvuk auta kojem je varijator ispravan, a cuo sam da 147-ice imaju specifican zvuk...? Kako mogu proveriti u kakvom je stanju varijator? Hvala unapred!
- flojd
EX alfa romeo 33 1.7 IE
Pa sam sebi si odgovorio ako radi kao dizel a benzinac je varijator je krepao najverovatnije!
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Ne sme benzinac da ima dizelski zvuk i to je potpuno jasno. A da Alfe imaju specifičan zvuk - imaju 

ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”