Pozdrav ljudi.... Prvo moram da kazem da sam clan fiat lancia kluba i da posedujem i fiat stilo 3-porte 1.9 jtd od 2006 god, ali vec godinuipo dana posedujem i alfu 164 2.0 TS . kada sam kupio auto bio je solidan, odrzavan (kolko - tolko).
Sve uredu sa autom do pre mesec dana, tada je pocelo sledece:
1. Pocela da pliva pozadi na oko 100 km
2. Ne vuce nikako, a trosi kao luda.
3. kada ga upalim na plin cinimi se da pumpa zavija i to bas mnogo, na benzin auto nepipa, radi kao traktor samo na leru.
4. digitalna klima izgubila kontakt.
5. suvozaceva vrata non stop zakljucana
6. brava zadnja pukla.
7. nebo se odlepilo.
8.detonira na plinu.
9.i jos dosta stvari koje nisu toliko bitne
moze li neka pomoc odakle krenuti sa resavanjem ovih problema, jer alfu mnogo volim i nebih je se resio ,a cinimi se da treba uloziti 3 164-ke da se namesti ova moja!!
ALFA 164 2.0 ts
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Izgleda da i nije baš bila u tako dobrom stanju kao što se tebi čini 
Za svaki slučaj proveri i kakve su ti gume/felne, da nije nešto krivo.
Puno sreće ti želim i da što pre rešiš sve svoje muke sa direktorkom i da počneš što pre da uživaš u vožnji 

Najverovatnije silen blokovi, mada moguće i da su amortizeri. Ako su sileni stradali onda nije strašno jer su jeftini. Više će majstor da uzme za ruke. Ako su amorti onda je obrnuto1. Pocela da pliva pozadi na oko 100 km

Ovde može da bude mali milion stvari u pitanju. Prvo nisi rekao da li je isto sa plinom i sa benzinom. Vidim da ti detonira na plinu što je možda uzrokovalo oštećenje kućišta protokomera koje je od plastike. Možda zato loše ide. Ako nisi skoro proveravo struju na autu odradi prvo to jer je to najčešći problem kod vožnje auta na plin. Prekontroliši kablove, svećice, bobine...Zameni svećice ako nisi skoro, filter vazduha, benzina i plina. U taj auto nebi trebalo ugrađivati venturi sistem. Ako nemaš para za sekvent onda se potrudi bar da taj venturi bude dobar. Koliko je auto prešao sa tim TNG uređajem? Da li je i kada rađen servis isparivača? Ima tu mnogo stvari koje mogu da ti prave problem. Meni najviše liči da ti je struja negde loša (može da bude samo jedan kabl oštećen) pa je to izazvalo detonacije pa je onda prilikom toga oštećen protokomer i možda neki deo usisne grane pa još i vuče falš vazduh...A to je samo jedan mogući scenario2. Ne vuce nikako, a trosi kao luda.

To su neke od boljki tog automobila i tu moraš sam da se potrudiš da sve to rešiš i da posle paziš na te stvari. I meni se nebo odlepilo, pukla je suvpzačeva brava (zamenjena i podmazan mehanizam i sad radi kao sat), a električni kontakti su generalno loša strana svih Alfi iz tog doba. Naročito kad je u pitanju jedan takav auto kao što je 164. Dakle kontakt sprej u ruke i na posao4. digitalna klima izgubila kontakt.
5. suvozaceva vrata non stop zakljucana
6. brava zadnja pukla.
7. nebo se odlepilo.

Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Sta cu kad volim italijana, vozim i stila , on me nikad nije izneverio, a alfa obratno. Rasprsivac , kao i nista na plinu nije pipano , osim sto je uradjen atest, da li je moguce da sam ocistim rasprsivac? Kablove svecice su promenjene, pre oko 2000 km , toliko sam ja i presao sa njom, bobine nemam pojma sta su uopste i kako to izgleda, proto komer je dobar zamenjen kad i kablovi, pukle su bile gume usisa i sve cetiri promenjene, na benzinu neide nikako ima nekih 20 l benzina , a nepali na benzin, pumpa zavija non stop. za nebo brave i ostalo nije bitno jedno po jedno cu resiti, ali za ove stvari mi je lose, treba love ,a nemam dovoljno da bih dva auta servisirao.
- sErGiO
Isparivač se servisira na određenu kilometražu (obično na 40-50 hiljada) i to mora majstor da odradi. Kao i zamenu filtera plina. Bobina je vrsta transformatora koja proizvodi visokonaponsku struju i šalje je kablovima na svećice. Tvoj auto ima 8 svećica pa ima 2 bobine. Bobina izgleda otprilike ovako:

Bojim se da ćeš ipak morati kod nekog iskusnog majstora koji se razume u Alfe da bi rešio problem potrošnje. Napiši u profilu odakle si pa da možemo da ti preporučimo majstora

Bojim se da ćeš ipak morati kod nekog iskusnog majstora koji se razume u Alfe da bi rešio problem potrošnje. Napiši u profilu odakle si pa da možemo da ti preporučimo majstora

Iz Beograda sam , sa lekinog brda. moram od necega da pocnem i sto pre je vratim u zivot.!!!
- sErGiO
Prvo pregledaj ovu temu:
viewtopic.php?f=13&t=10185
Pa onda odluči kog majstora ćeš da posetiš. Moja preporuka je AC Ninić, jesu za nijansu skuplji ali za dijagnostiku nema boljeg od čika Crnog
To što ti auto troši mnogo možeš kod njih da rešiš. Prvo to pa posle možeš zadnji trap da središ kod nekog drugog majstora samo neka ti neko prvo pregleda silene i amortizere da bi znao šta da kupiš. To može bilo koji majstor da ti reši
Nebo i kvake možeš i sam da rešiš. Ako treba neki konkretan savet pitaj tu smo 
viewtopic.php?f=13&t=10185
Pa onda odluči kog majstora ćeš da posetiš. Moja preporuka je AC Ninić, jesu za nijansu skuplji ali za dijagnostiku nema boljeg od čika Crnog

- miljan
- Garaža: Alfa Romeo 155 1,8 8V TS
to je ono sto sam cuo a sad koji lepak ide dal neki poseban da neprobije nebo i ostavi flekicu ili neki obican to neznam.
Re: ALFA 164 2.0 ts
Cuo sam da se taj problem resava tako sto se u spric sa iglom sipa lepak i onda se istiskuje ispod neba a sa nekim malim valjkom se prelazi preko toga da se zalepi i ucvrsti.milos85 napisao: 7. nebo se odlepilo.
to je ono sto sam cuo a sad koji lepak ide dal neki poseban da neprobije nebo i ostavi flekicu ili neki obican to neznam.

- TheNixa
- user
- Garaža: Alfa romeo 164 2.0 ts super ex
Alfa romeo 156 1.8 ts ex
Alfa romeo 159 1.9 sw - Lokacija: Beograd
Zavisi koliko se nebo odlepilo, meni se na primer kod caleta skroz odlepilo da je skoro sedista dodirivalo na sredini....
Onda smo ga skinuli, sredili i vratili za jedan dan, a nikad to nismo pre ni videli kako se radi na tom autu, a sad je kao novo, jos smo ga malo oprali, sredili, tako da je po meni najbolje skinuti ga i srediti, al nek ti neko pomogne.....
Jos na direktorki imas i cicak trake na sredini da ga drze gore, ne znam kako je kod drugih, tako da smo i njih zamenili jer su one bile stare....drugi auto...

Onda smo ga skinuli, sredili i vratili za jedan dan, a nikad to nismo pre ni videli kako se radi na tom autu, a sad je kao novo, jos smo ga malo oprali, sredili, tako da je po meni najbolje skinuti ga i srediti, al nek ti neko pomogne.....

Jos na direktorki imas i cicak trake na sredini da ga drze gore, ne znam kako je kod drugih, tako da smo i njih zamenili jer su one bile stare....drugi auto...