Za početak me interesuje kako prepoznati da fizički postoji fabrički ALARM u Alfi 147.

Dewillex napisao:Rešio sam da otvorim temu u kojoj ćemo pisati o alarmima, pošto nisam naišao ni na jednu ozbiljnu na forumu. Ako postoji tema molim administratore da stave link i zaključaju ovu.
Za početak me interesuje kako prepoznati da fizički postoji fabrički ALARM u Alfi 147.
![]()
![]()
Sto posto sam siguran da fabricki alarm radi preko obicnog kljuca sa tri dugmeta. Nadam se da ce neko da se javi sa fabrickim alarmom ili da zna nesto o ovome. Razmisljam da oteram negde na dijagnostiku. [/quote]Duke Nukem napisao:Ja imam mogucnost daljinskog podizanja prozora. Ali 100% sam siguran da nemam alarm, jer verujem da uz alarm dolazi drugaciji daljinac...
gaja napisao:Kod mene je isto taj valjda fabricki Meta system. Ne reaguje na ljuljanje vozila i sl. i ima one senzore za pokret ili vec sta na prednjim stubovima, i oni reaguju bukvalno ako musica udje kroz odskrinut prozor. E sad, kada zakljucavam ili otkljucavam auto, ne cuje se bukvalno nikakva sirena ili zvuk. Jel to nesto nije u redu ili je stvar podesavanja?
Отворите хауба и пронађите свитхцх хаубе аларм на слем панелу.Dewillex napisao:gaja napisao:Kod mene je isto taj valjda fabricki Meta system. Ne reaguje na ljuljanje vozila i sl. i ima one senzore za pokret ili vec sta na prednjim stubovima, i oni reaguju bukvalno ako musica udje kroz odskrinut prozor. E sad, kada zakljucavam ili otkljucavam auto, ne cuje se bukvalno nikakva sirena ili zvuk. Jel to nesto nije u redu ili je stvar podesavanja?
To je do podesavanja.
Evo kako se gasi sirena prilikom zakljucavanja. (bas i nerazumem)
Open the bonnet and locate the bonnet alarm swithch on the slam panel.
Turn the key to MAR and then back to STOP.
You now have 10 seconds to push the bonnet button 7 times.
You should hear 5 short beeps, during these beeps push and hold the button down until you hear a long tone.
Release the button and then press it 7 more times listening for a beep each time you push it.
On the seventh beep, release the button and wait 5 seconds, you should hear a confirmation alarm tone and that's it, job done.
This is now your alarm set in USA mode, 1 flash = locked NO BEEPS, 2 flashes = unlocked NO BEEPS, no 4 min Auto arm.
Verovatno ima nacin i da se upali sirena.
Da osvezim pitanje.Dewillex napisao:Rešio sam da otvorim temu u kojoj ćemo pisati o alarmima, pošto nisam naišao ni na jednu ozbiljnu na forumu. Ako postoji tema molim administratore da stave link i zaključaju ovu.
![]()
![]()
Ovo imam i ja uz 156.
Dragon napisao:On/Off
Ubodes i alarm je potpuno ugasen, a na isti nacin ga ponovo ukljucujes.
Ovo se verovatno radi samo u slucajevima kada nesto petljas oko alarma da se ne bi aktivirao. Ili ako senzori pocnu da brljave, kao sto je slucaj u mom kraju. Jedan komisija ima potpuno isti alarm kao moj i pali mu se svaku drugu noc.
Ništa te nerazumem. Gde je šema?Gorstak33 napisao:Ovo je sema kako da naucis novi prekidac(privezak)da prepozna centralu na autu.Ja sam to raio na svom autu,stric mi je prodao foru,jer se bavi sa tim.