Akumulator 156 1.9 JTD
- Sone Bg
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002
- Sloba
- Garaža: Alfa Romeo 147 Distinctive Selespeed
Ja nikada nisam imao problema ni sa jednim akumulatorom, a promenio sam bar 4 komada na tri automobila koja su mi na raspolaganju.
Dobro su me služili Delphi, Bosch, a u Lagunu 2 1.9 dCi sam prošle zime stavio White Horse i evo, godina i sigurno više od 20000 km je prošlo bez problema.
Alfu sam dobio sa Black Horse akumulatorom od samo 45Ah, pa sam ga nedavno iz čiste predostrožnosti zamenio sa Energizer Premium od 63Ah, 610A i 3 godine garancije.
Mislim da je to trenutno best buy po pitanju garancije (kvaliteta) u odnosu na dat novac. Energizer, kao i ostali nudi nekoliko "modela" svojih akumulatora, tako da ga ima i po ceni prosečnog Black Horse-a, ali i prestižnog Excide i Bosch-a, inače braće po fabrici.
Dobro su me služili Delphi, Bosch, a u Lagunu 2 1.9 dCi sam prošle zime stavio White Horse i evo, godina i sigurno više od 20000 km je prošlo bez problema.
Alfu sam dobio sa Black Horse akumulatorom od samo 45Ah, pa sam ga nedavno iz čiste predostrožnosti zamenio sa Energizer Premium od 63Ah, 610A i 3 godine garancije.
Mislim da je to trenutno best buy po pitanju garancije (kvaliteta) u odnosu na dat novac. Energizer, kao i ostali nudi nekoliko "modela" svojih akumulatora, tako da ga ima i po ceni prosečnog Black Horse-a, ali i prestižnog Excide i Bosch-a, inače braće po fabrici.

BMW is like a tampon, every pussy needs one...
- Ducero
- Garaža: 145 Bomber,ostatak garaze zauzimaju bicikle
Ja sam kupio BLACK HORSE 12V 55ah pre dve godine,i mogu slobodno da kazem da me jako dobro sluzi.Samo se jedanput ispraznio u toku dve godine i to mojom greskom,''cackao'' sam oko svetla u gepeku i svetlo je ostalo da radi.Par dana nisam palio kola i ode akumulator...Sve u svemu mislim da nebi imao problema sa njim
(jedino sta sam radio oko akumulatora u toku dve godine,je da sam dolivao par put destilisanu vodu.nista vise
)
pozdrav

pozdrav

I like big, fat men like you. When they fall, they make more noise. And sometimes they never get up.
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
- Masinac
- Drug Član
- Garaža: AR 166 dizlo
Evo i ja da se pridruzim prethodnom postu.
Samo adekvatna ili malo jaca amperaza i nema brige bez obzira na proizvodjaca.
Imao sam nase akumulatore i strane, trenutno varta plava i svi su radili bez greske
Samo adekvatna ili malo jaca amperaza i nema brige bez obzira na proizvodjaca.
Imao sam nase akumulatore i strane, trenutno varta plava i svi su radili bez greske
- Dewillex
- Garaža: Alfa Romeo 147 selespeed
White Horse. Nova tehnologija i radi posao odlično. Sad je na selespeed mašini a tamo treba dobar akumulator. 

- Sone Bg
Jel probao neko da stavi neki veci, tj jest dal bi mogao da stane u leziste. Pitam zato sto imam neku kombinaciju za bosov od 110 Ah
- Sloba
- Garaža: Alfa Romeo 147 Distinctive Selespeed
Dimenzije ležišta za akumulator kod 147 je 242 X 175 mm, a za 156 ne znam, pretpostavljam da je slično...
Akumulator od 100 i više Ah je bar 10 cm duži od predviđenog!
Akumulator od 100 i više Ah je bar 10 cm duži od predviđenog!
BMW is like a tampon, every pussy needs one...
- misholinjo
- Garaža: Alfa Romeo 147 Q2
@Sone bg
Konsultuj nekog elektricara, sve i da fizicki moze da stane moze li alternator da ga izdrzi!
Konsultuj nekog elektricara, sve i da fizicki moze da stane moze li alternator da ga izdrzi!
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
To je previše za 156-icu! Električari preporučuju da se stavi jači od onog fabričkog, ali ne preko nekih 10-15% u odnosu na original. Ja sam jedva uglavio taj od 70 i kusur ampera, a taj od 110 nema šansi ni da stane, a ne bi bilo zdravo...Sone Bg napisao:Jel probao neko da stavi neki veci, tj jest dal bi mogao da stane u leziste. Pitam zato sto imam neku kombinaciju za bosov od 110 Ah
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- Sone Bg
Onda nista od moje kombinacije
Pa nista videcu da stavim sto jaci moze... Hvala svejedno. Nego koja je fora sa kodom za cd player, jel nece da se resetuje? Ja bih sam da zemenim, pa reko da se ne resetuje da ne dajem pare za dekodiranje.

- Dewillex
Pa možeš da staviš i pedeset akumulatora. Neškodi ništa. Jedino što ih nikad neće napuniti do kraja. Možda za deset godina.
Re: Akumulator 156 1.9 JTD
He hemisholinjo napisao:@Sone bg

Pa možeš da staviš i pedeset akumulatora. Neškodi ništa. Jedino što ih nikad neće napuniti do kraja. Možda za deset godina.

- KeleA
- Garaža: 166 2.4 JTD Distinctive
Renault Laguna 2.0 16V - Lokacija: Petrovgrad
Uzmi Exide od 75 ah ili 80 ah i da te ne boli glava, a bezi od ovih horsova (koji crkavaju posle 26 meseci )
Znaci mnoogo su jaci i bolji od ostalih (imaju snagu do 900A)
Znaci mnoogo su jaci i bolji od ostalih (imaju snagu do 900A)
- dovlax2
- Garaža: 156 2.4jtd
imaju oni jako dobre akumulatore, ali svi odeše za rusiju
valjda im mi nismo baš dobri ovde pa nas nevole i uvaljulju škart, ko i za sve ostalo

ovi somborski nisu ni za onu stvar
imaju oni jako dobre akumulatore, ali svi odeše za rusiju
valjda im mi nismo baš dobri ovde pa nas nevole i uvaljulju škart, ko i za sve ostalo
- Ducero
- Garaža: 145 Bomber,ostatak garaze zauzimaju bicikle
Mom ''horsu'' juce istekla garancija od 24 meseci.Akumulator je i dalje ''pun zivota".Nemam nikakvih problema ujutru dok startujem motor,iako su u mom kraju vec poceli jaci mrazevi.
E sad koliko ce akumulator da potraje videcemo,uglavnom ne brinem dal ce da me izda...

E sad koliko ce akumulator da potraje videcemo,uglavnom ne brinem dal ce da me izda...

I like big, fat men like you. When they fall, they make more noise. And sometimes they never get up.
- Dewillex
Mareli je izdržao malo više od 2 godine
Boš je izdržao skoro 3 godine
Ako je konjić istog ili boljeg kvaliteta od ovih onda kupujte DOMAĆE
Ja nemam problema ni na jednom vozilu sa Horse.dusan 145 kv napisao:Mom ''horsu'' juce istekla garancija od 24 meseci.Akumulator je i dalje ''pun zivota".Nemam nikakvih problema ujutru dok startujem motor,iako su u mom kraju vec poceli jaci mrazevi.
E sad koliko ce akumulator da potraje videcemo,uglavnom ne brinem dal ce da me izda...![]()
Delfi je izdržao 2 godine
Mareli je izdržao malo više od 2 godine
Boš je izdržao skoro 3 godine
Ako je konjić istog ili boljeg kvaliteta od ovih onda kupujte DOMAĆE

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”