kupovina alfe 156 2.0JTS - pomoc pri kupovini
kupovina alfe 156 2.0JTS - pomoc pri kupovini
Pozdrav za drustvo
Kao sto naslov teme kaze, planiram kuppovinu doticne alfe.
U pitanju je drugi vlasnik, presla oko 150.000km
http://www.polovniautomobili.com/oglas6 ... restyling/
Jel neko poznaje konkretno taj auto?
Interesuje me sta licno da pregledam kod auta (kako da ga oslusnem), pa ako mi se svidi, u koj servis da ga odvezem? - Beograd je u pitanju
za 2h idem da ga pogledam, molim za pomoc
Kao sto naslov teme kaze, planiram kuppovinu doticne alfe.
U pitanju je drugi vlasnik, presla oko 150.000km
http://www.polovniautomobili.com/oglas6 ... restyling/
Jel neko poznaje konkretno taj auto?
Interesuje me sta licno da pregledam kod auta (kako da ga oslusnem), pa ako mi se svidi, u koj servis da ga odvezem? - Beograd je u pitanju
za 2h idem da ga pogledam, molim za pomoc
- SandroNS
- Garaža: Alfa Romeo 147 jtd overclocked
Re: kupovina alfe 156 2.0JTS - pomoc pri kupovini
Ako je auto na Dedinju, u potrazi za nečim sa 2.0TS motorom išao sam i njega da pogledam pre oko tri-četiri nedelje.
Auto nije bio čist spolja i ajd da zanemarimo to ali ispumpana prednja desna guma mi je dosta rekla o pažnji koja nije poklanjana mašini. Svaki metalni panel je imao ožiljak, bilo da je mala oderotina u pitanju ili pravo udubljenje a ako se dobro sećam na gepeku je imao baš dobro ulegnuće. Unutra je delovao ok ali sa ogradom da nisam ulazio ni vrata otvarao, stigli smo do kola pre dogovorenog vremena, pa još vlasnik nije iz zgrade izašao i kada smo ga izvana ošacovali samo smo se okrenuli i paljba dalje.
Pozdrav,
Sandro
Auto nije bio čist spolja i ajd da zanemarimo to ali ispumpana prednja desna guma mi je dosta rekla o pažnji koja nije poklanjana mašini. Svaki metalni panel je imao ožiljak, bilo da je mala oderotina u pitanju ili pravo udubljenje a ako se dobro sećam na gepeku je imao baš dobro ulegnuće. Unutra je delovao ok ali sa ogradom da nisam ulazio ni vrata otvarao, stigli smo do kola pre dogovorenog vremena, pa još vlasnik nije iz zgrade izašao i kada smo ga izvana ošacovali samo smo se okrenuli i paljba dalje.
Pozdrav,
Sandro

"Nikada ne uči svinju da svira klavir. Samo gubiš vreme a i nerviraš svinju." Paulo Koeljo
Hvala
Da auto je sa dedinja, krecem za 15 min da ga osalcujem... Mislim, nista me ne kosta da ga pogledam, provozam...
ispricacu detalje kad se budem vratio
pozz
Da auto je sa dedinja, krecem za 15 min da ga osalcujem... Mislim, nista me ne kosta da ga pogledam, provozam...
ispricacu detalje kad se budem vratio
pozz
Video sam auto, pregledao limariju, provozao ga i ispipao unutrasnjost
- mislim ovo je moje laicko misljenje
sto se tice limarije u losem je stanju... na dosta mesta cuknuta, izgrebana, neko je cak i kljucem sarao po njoj. Puknuo je zadnji branik na par mesta, tako da predpostavljam da mora kod plasticara, pa na farbanje.
Ali mi ne deluje havarisana.
Utisak voznje: Motor mi deluje ok - ide dobro, povlaci, gas prima i pusta ujednaceno. Trap i podnozije je u relativno dobrom stanju, nista ne lupa, ali nije ni tih, mislim guta rupe, ali se cuju.
Kvacilo - menjac mi je malko cudan. Lepo ulazi u brzine, nista ne zapinje, ali mi osecaj kvacilo - menjac cudan. Mozda je stvar navike.
Mislim da za limaruju treba oko 400-500e...
Ne znam ni gde to da pregledam..
Pitanje:
Gde da odvezem auto na detaljni pregled sa dijagnostikom? Ujedno da i majstor malo provoza auto, da oslusne. - koliko ce to da kosta?
Gde da vidim za limariju? Mislim da bi bilo pozeljno da ga pregleda limar koji radi alfe...
treba mi servis iz Beograda
Ajde molim vas, hvala
E da motor je 2.0 JTS
- mislim ovo je moje laicko misljenje
sto se tice limarije u losem je stanju... na dosta mesta cuknuta, izgrebana, neko je cak i kljucem sarao po njoj. Puknuo je zadnji branik na par mesta, tako da predpostavljam da mora kod plasticara, pa na farbanje.
Ali mi ne deluje havarisana.
Utisak voznje: Motor mi deluje ok - ide dobro, povlaci, gas prima i pusta ujednaceno. Trap i podnozije je u relativno dobrom stanju, nista ne lupa, ali nije ni tih, mislim guta rupe, ali se cuju.
Kvacilo - menjac mi je malko cudan. Lepo ulazi u brzine, nista ne zapinje, ali mi osecaj kvacilo - menjac cudan. Mozda je stvar navike.
Mislim da za limaruju treba oko 400-500e...
Ne znam ni gde to da pregledam..
Pitanje:
Gde da odvezem auto na detaljni pregled sa dijagnostikom? Ujedno da i majstor malo provoza auto, da oslusne. - koliko ce to da kosta?
Gde da vidim za limariju? Mislim da bi bilo pozeljno da ga pregleda limar koji radi alfe...
treba mi servis iz Beograda
Ajde molim vas, hvala
E da motor je 2.0 JTS
- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
Što se tiče ogrebotina, ulubljenja itd, sve to može da se odradi na fleku da se ne poznaje kod dobrog majstora. Cena je dosta niža od tržišne, a nije ni fiksna ,ne znam, mora dobro da se pogleda da ne bude posle kuku lele. Ja sam skoro kupio 99-to godište i platio je 3.600e, a ima nekih baš sitnih ulaganja, gume, naravno veliki i mali servis, izaćiće u 4k sigurno, ali je odlično očuvana i utegnuta. Otvori četvoro oči 

potpis
- Semi
- Garaža: Alfa Romeo Stelvio 2.0 280
Moj savet, iz licnog iskustva sa JTS-om - sedi, isteraj je negde na auto-put i nagazi do kraja! Ako dodje do 215-220km/h, kolika je otprilike i fabricki deklarisana maksimalna brzina, dobra je.
JTS nije bas najbolji izbor, posebno te prve (2002-2003. god.). Imaju dosta problema sa diznima, kazu i sa bregastom, sa nagomilavanjem garezi, tako da se cesto desava da imaju daleko manje od tih 166ks.
Mislim da i sama cena ovih modela govori o tome - kosta kao i 2.0TS iz 2000-2001. a uglavnom su sa dalekom boljom opremom, presle manje, mladje 2-3 godine... Nesto tu ne stima...
Znaci, nemoj se zaletati, nemoj da te povuce oprema, snaga itd... Dobro je pregledaj!
JTS nije bas najbolji izbor, posebno te prve (2002-2003. god.). Imaju dosta problema sa diznima, kazu i sa bregastom, sa nagomilavanjem garezi, tako da se cesto desava da imaju daleko manje od tih 166ks.
Mislim da i sama cena ovih modela govori o tome - kosta kao i 2.0TS iz 2000-2001. a uglavnom su sa dalekom boljom opremom, presle manje, mladje 2-3 godine... Nesto tu ne stima...
Znaci, nemoj se zaletati, nemoj da te povuce oprema, snaga itd... Dobro je pregledaj!
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Odlicno napisano. 

GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
Hvala lepo na odgovorima...
Ali, jos uvek mi niko nije preporucio servis za pregled stanja automobila i dijagnostike.
Mene takodje brine taj 2.0JTS...
Takodje gledam jednu 156-icu, ali motor 1.6TS (preporuka poznanika)... Ima li neko komentar na tu motorizaciju Alfe 156?
Ali, jos uvek mi niko nije preporucio servis za pregled stanja automobila i dijagnostike.

Mene takodje brine taj 2.0JTS...
Takodje gledam jednu 156-icu, ali motor 1.6TS (preporuka poznanika)... Ima li neko komentar na tu motorizaciju Alfe 156?
Evo ja cu ti dati komentar iz prve ruke, ja vozim ozloglasenu 2.0 jts pa eto vidis 36.04 sekunde na trci u kragujevcu i to jos sa dva proklizavanja pri kocenju!!!
Ovaj motor je po meni savrsenstvo sa gradsku voznju, prelep zvuk,mala potrosnja itd!!!
Vozim je dve godine , presao sam skoro 30kkm i verovali ili ne nisam pipnuo motor, ali bukvalno nisam pipnuo, moja alfa je redak primerak sa kozom i selespeed menjacem!!!
Pravo uzivanje je voziti jts motor!
E sad mozemo da kazemo ove losije strane koji nisu tolika panika, moja alfa je malo izgubila snagu i ide do 190 km na sat, ne moze vise, uzrok, natalozena prljavstina na ventilima, ovo sto pricaju da je bregasra to nema veze sa zivotom, jednostavno nema dobru kompresiju zbog nedovoljno dobrog zatvaranja ventila i zato ima gubitak snage!!!
Resenje je sledece, skinuti glavu promeniti dihtunge ispolirati glavu i ventile i sve to vratiti i resen problem!!!
Ako sam ja sa takvim motorom zajebao sve motore na trci u kragujevcu mislim da ti je jasno kakav je jts motor!
Veruj mi, i uradi ovako, spusti mu maximalno cenu, ali maximalno, budi bezobrazan ,i za tu razliku koju si ustedeo na cenkanju sredi motor ako uospte i mora da se sredjuje.!
Evo neces se pokajati, vozio sam sve motore na svim alfama, ali jts je pravo uzivanje za voznju!
Eto to ti je moj savet
Pozdrav
Ovaj motor je po meni savrsenstvo sa gradsku voznju, prelep zvuk,mala potrosnja itd!!!
Vozim je dve godine , presao sam skoro 30kkm i verovali ili ne nisam pipnuo motor, ali bukvalno nisam pipnuo, moja alfa je redak primerak sa kozom i selespeed menjacem!!!
Pravo uzivanje je voziti jts motor!
E sad mozemo da kazemo ove losije strane koji nisu tolika panika, moja alfa je malo izgubila snagu i ide do 190 km na sat, ne moze vise, uzrok, natalozena prljavstina na ventilima, ovo sto pricaju da je bregasra to nema veze sa zivotom, jednostavno nema dobru kompresiju zbog nedovoljno dobrog zatvaranja ventila i zato ima gubitak snage!!!
Resenje je sledece, skinuti glavu promeniti dihtunge ispolirati glavu i ventile i sve to vratiti i resen problem!!!
Ako sam ja sa takvim motorom zajebao sve motore na trci u kragujevcu mislim da ti je jasno kakav je jts motor!
Veruj mi, i uradi ovako, spusti mu maximalno cenu, ali maximalno, budi bezobrazan ,i za tu razliku koju si ustedeo na cenkanju sredi motor ako uospte i mora da se sredjuje.!
Evo neces se pokajati, vozio sam sve motore na svim alfama, ali jts je pravo uzivanje za voznju!
Eto to ti je moj savet
Pozdrav
- Boki_Dj
- Garaža: Ex Alfa 33 1.4IE Imola, '93;
156 SW Distinctive, 2.0 JTS, '03 - Lokacija: Nis
Prvo, ako je tačno, ovo je domaći auto i servisiran u Delti. Cena je više nego pristojna. Auto kao auto bolji je izbor od starijeg modela zbog više prostora i nekih sređenijih sitnica.
Što se tiče motora, na prvi pogled nije explozivan kao običan TS, ali! Mnogo bolji obtni momenat, bolje ponašanje na niskim režimima, samim tim i gradska (i brdska
) vožnja. O manjoj potrošnji da ne govorim. Samo sipaj dobro gorivo i ne brini.
Obrati naročitu pažnji da nije crkla neka brizgaljka, jer je to skupa zamena (230€/kom). To se vidi po nepravilnom radu, trokiranju. Dijagnostika ti neće direktno reći da je otišla brizgaljka, ali zato javlja greške paljenja na tom cilindru, loše sagorevanje, loš rad MAF-a. Primeti se posle 15-20min vožnje.
Taloženje prljavštine na ventilima je standardna boljka motora sa direktnim ubrizgavanjem. Ne gubi auto snagu zato što nema kompresiju već zato što nema dobre tajminge otvaranja/zatvaranja/preklapanja ventila. Problem izražen samo pri visokim obrtajima, >4k rpm. Dakle, ako nećeš na trke i ne voziš stalno preko 200..
Ostalo uopšte nije problem, ista dijagnostika kao i za sve druge Alfe, bilo koji provereni servis. Standardne provere trapova, menjača, mehanike...kao i pri svakoj kupovini.
Što se tiče motora, na prvi pogled nije explozivan kao običan TS, ali! Mnogo bolji obtni momenat, bolje ponašanje na niskim režimima, samim tim i gradska (i brdska

Obrati naročitu pažnji da nije crkla neka brizgaljka, jer je to skupa zamena (230€/kom). To se vidi po nepravilnom radu, trokiranju. Dijagnostika ti neće direktno reći da je otišla brizgaljka, ali zato javlja greške paljenja na tom cilindru, loše sagorevanje, loš rad MAF-a. Primeti se posle 15-20min vožnje.
Taloženje prljavštine na ventilima je standardna boljka motora sa direktnim ubrizgavanjem. Ne gubi auto snagu zato što nema kompresiju već zato što nema dobre tajminge otvaranja/zatvaranja/preklapanja ventila. Problem izražen samo pri visokim obrtajima, >4k rpm. Dakle, ako nećeš na trke i ne voziš stalno preko 200..
Ostalo uopšte nije problem, ista dijagnostika kao i za sve druge Alfe, bilo koji provereni servis. Standardne provere trapova, menjača, mehanike...kao i pri svakoj kupovini.
"Oversteer is when you hit the wall with the back of the car, understeer is when you hit the wall with the front of the car, horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take it with you."
- mad-max
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD
Alfa Romeo 147 Selespeed - Lokacija: Beograd
i nikad neces ugraditi gas u JTS jer je totalno neisplativa investicija, pa imaj i to na umu!!!
Ubrzanje od 0-100 km/h zavisi od guzve u saobracaju...
- Jim Jackson
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
- Bogdan156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Ne moze 2.0 motor sa 166 ks trositi 9.5 u gradu pa ne znam sta da mu radis. Jedino ako menjas brzine na 1500 obrtaja ali ako tako vozis bolje da si uzeo Punta 1.2 i ciao.
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Pre neki dan udjem u taxi, naravno, izaberem 156 posto je bila u redu. Lik obozava italijanske automobile i udarismo mi u pricu. Vozi JTS na taxiju vise od godinu dana, kaze da nikada nije imao problem sa ubrizgavanjem, a sipa aditive redovno i kupuje originalni filter u Delti. Po njegovom bordu u gradu trosi 9,5. Verovatno malo laze komp, ali sam se iznenadio.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Jim Jackson
Cudno da trosi samo 9.5 l/100km
Obicno proizvodjaci u specifikacijama umanjuju potrosnju. Za 2.0 JTS u uputstvu pise da u gradu trosi 12.2 l/100km.

http://www.carfolio.com/specifications/ ... car=110770FUEL CONSUMPTION ACCORDING TO DIRECTIVE 1999/100/EC (litres x 100 km)
Urban 12.2
Extraurban 6.6
Combined 8.6
- DejanGT
- Garaža: Giulietta MultiAir | 2010
Meni GT sa 2.0 JTS-om u gradu troši 13.8 . Ali to je u zaista najgorim uslovima koji mogu da se zamisle, sa semaforima svakih 100 metara i kolonama i zastojima svaki čas (Dimitrija Tucovića i Bulevar).
- Dewillex
- Garaža: Alfa Romeo 147 selespeed
Merodavnije je ako nam kažeš prosečnu potrošnju pri toj i toj prosečnoj brzini na bordu.
Kad odem do auta napisaću koja je moja prosečna.
Sećam se da mi je prosečna brzina bila 20 kmh a potrošnja 16l.
Sad je potrošnja 12l samo da pročitam brzinu
Kad odem do auta napisaću koja je moja prosečna.
Sećam se da mi je prosečna brzina bila 20 kmh a potrošnja 16l.
Sad je potrošnja 12l samo da pročitam brzinu

- DejanGT
- Garaža: Giulietta MultiAir | 2010
Ova moja potrošnja od 13.8 je sa bord kompjutera, prosek za zadnjih 2000 km. Prosečne brzine se ne sećam.
Uspeo sam da vozim Beograd - Vršac poštujući ograničenja u naseljenim mestima sa prosekom 7.5 ili autoput Bg - NS sa prosekom 9.5 ali svakodnevica u Beogradu prosek je 13.8 . Istina je da tokom vožnje zadnja stvar na koju mislim je potrošnja, ali isto tako više u ovim godinama ne divljam kolima kao kad sam bio mladji.
Uspeo sam da vozim Beograd - Vršac poštujući ograničenja u naseljenim mestima sa prosekom 7.5 ili autoput Bg - NS sa prosekom 9.5 ali svakodnevica u Beogradu prosek je 13.8 . Istina je da tokom vožnje zadnja stvar na koju mislim je potrošnja, ali isto tako više u ovim godinama ne divljam kolima kao kad sam bio mladji.

- Jim Jackson
Prosecna potrosnja 12.2l/100km pri prosecnoj brzini 22km/h (uglavnom po gradu, kreni - stani). Na otvorenom trosi znatno manje.
- Sloba
- Garaža: Alfa Romeo 147 Distinctive Selespeed
Ja od skoro vozim Alfu 147 2.0TS SS i moram priznati da potrošnja po gradu (mislim BAŠ grad, semafore, špic jer, NS-Veternik-Futog mož` napraviti i sa 6l/100km) teško može da padne ispod 12l/100km po bordu... Na otvorenom je sve moguće, ali ni tamo ne treba računati ispod 8 l/100km, osim ako ne žuriš, pa opališ auto putem 80 km/h petom brzinom...
Onda može i 6..!

BMW is like a tampon, every pussy needs one...
- Duke Nukem
- Garaža: 159 2.4jtdm 2006 elegance
Meni nakon osvezanja motora, 2.0TS trosi oko 12L plina po gradu, a na board-u mi ispisuje 10-10.5L/100km
Kada idem ibarskom pri 100-110km/h mi trosi 8L plina, za ne poverovati, a na board-u mi bude oko 5,9-6.5L potrosnja...
Po gradu kada sam merio potrosnju benzina mi je trosio 9.5L tacno na 100km, mereno 2x sa punim rezervoarom.
Kada idem ibarskom pri 100-110km/h mi trosi 8L plina, za ne poverovati, a na board-u mi bude oko 5,9-6.5L potrosnja...
Po gradu kada sam merio potrosnju benzina mi je trosio 9.5L tacno na 100km, mereno 2x sa punim rezervoarom.
- chiki
- Garaža: Fiat Stilo 1.6 16V + xcarlink
Jel se zna zasto je Alfa prestala da proizvodi 2.0 jts? Vidim da je 159ka teza od 156 dosta pa mozda zbog toga?
- Boki_Dj
- Garaža: Ex Alfa 33 1.4IE Imola, '93;
156 SW Distinctive, 2.0 JTS, '03 - Lokacija: Nis
Naravno. Sada je 2.2 JTS.
To je auto ionako vise srednje klase, pa motori preko 2L dođu normalni
Naravno, ima tu i određenih tehničkih unapređenja, novotarija...
To je auto ionako vise srednje klase, pa motori preko 2L dođu normalni

Naravno, ima tu i određenih tehničkih unapređenja, novotarija...
"Oversteer is when you hit the wall with the back of the car, understeer is when you hit the wall with the front of the car, horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take it with you."
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”