Alfa 166 FL XENON Far
- cuciki
- Garaža: ALFA ROMEO 166 2.4Jtd 20V facelift
Naime, kupio sam polovan far, posto je prethodni slomljen u udesu, ali se sada razlikuju, tj. ovaj koji sam kupio unutra se sija dok je moj malo pozuteo. Kako najbezbolnije to resiti. Ako neko zna neka pomaze 

- Viper
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Audi Q5 2.0 TDI Quattro
Kawasaki ER-6n
Yamaha Tmax 500 - Lokacija: Kac
Pa moras ga otvoriti da bi oprao staklo iznutra, nevidim drugu mogucnost da se to sredi. 

"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
- Alphaville
- Garaža: Ar 159 1.9
(Ex)Ar156 1.8 - Lokacija: Lucani
I da ga ispoliras na kraju.Ima da se kupi sredstvo koje je bas namenjeno za farove.Kosta oko 1500 dinara.Ili neka obicna polir pasta.Viper napisao:Pa moras ga otvoriti da bi oprao staklo iznutra, nevidim drugu mogucnost da se to sredi.
- cuciki
- cabarakandi
- Garaža: alfa romeo 166 2.4 jtd
nazalost mislim da nemoze da se otvori a i poliranjem i bilo kakvim ciscenjem to jest dodirivanjem sociva isto se moze izgrebati i ostetiti. 

- cuciki
Znam za sociva, mislim na onaj reflektujuci deo fara, malo je on pozuteo
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Mislim da ti reflektujući deo fara izgleda kao da je požuteo, jer ga gledaš kroz prednju plastiku koja je sigurno požutela, ako je far stariji...
Ima nekoliko rešenja:
a) jeftinije je da skineš prednju plastiku (o tome ima uputstava za 147cine i 156cine farove na netu: http://kgb.clubalfaromeo.com/gotcha/147 ... 0guide.pdf) i da se ta prednja plastika ispolira sa unutrašnje strane (i spoljašnje, ali to može i bez skidanja), a far izduva i pažljivo opere...
Reflektori u faru postanu mat, ako se preterano ribaju!
Ako je plastika požutela od sunca (UV zračenja), mislim da tu nema pomoći - poliranje ne vredi, tj. može samo spolja.
b) skuplja varijanta je da kupiš jeftini aftermarket (TYCO ili DEP) far za 166cu (ako postoji bez sočiva, verovatno je jeftiniji, na primer - za 147cu far košta 37€) i da zameniš prednje plastike - sa novog na stari...
Ima nekoliko rešenja:
a) jeftinije je da skineš prednju plastiku (o tome ima uputstava za 147cine i 156cine farove na netu: http://kgb.clubalfaromeo.com/gotcha/147 ... 0guide.pdf) i da se ta prednja plastika ispolira sa unutrašnje strane (i spoljašnje, ali to može i bez skidanja), a far izduva i pažljivo opere...
Reflektori u faru postanu mat, ako se preterano ribaju!
Ako je plastika požutela od sunca (UV zračenja), mislim da tu nema pomoći - poliranje ne vredi, tj. može samo spolja.
b) skuplja varijanta je da kupiš jeftini aftermarket (TYCO ili DEP) far za 166cu (ako postoji bez sočiva, verovatno je jeftiniji, na primer - za 147cu far košta 37€) i da zameniš prednje plastike - sa novog na stari...
Alfa je stil... ostalo je status...
- FRC
- Garaža: On:
Alfa Romeo 159SW 2,4JTDm Q-Tronic (2007) Crn Metalic
Off:
Alfa Romeo 166 V6 Turbo Super (1999) Teget Metalik
Alfa Romeo 164 TwinSpark PoluSuper (1993) Grafit Crn Metalik
Alfa Romeo 155 2.0 8V TwinSpark (1997) Bordo Metalik
Alfa Romeo 164 TwinSpark (1990) Tamno Zelen Metalik
Alfa Romeo 164 TwinSpark Super (1993) Metalik Crn - Lokacija: Szeged - Subotica
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Mislio sam da sve novije Alfe (156,147,166,159,..) imaju prednju plastiku na farovima ... Ako je napred staklo (a ono ne može da požuti) šta je onda požutelo?
Alfa je stil... ostalo je status...
- cuciki
- Joksa AR166
- Garaža: Alfa Romeo 166 2.4jtd 140hp;
i meni je staklo na faru, al zato sto je stariji model, mislim da noviji model ima plastiku, odnosno od 2003!!!
GodLike
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”