Ovako pre par dana mi je covek doterao alfu 145 1.3 boxser,
Bila je kod par majstora kacili na kompijuter nisu nista uradili.
Auto puca kada se dodaje gas. do 2500 hiljade obrtaja.
Ja skinuo svecive izmerili kompresiju dva klipa 6 jedan 8 i jedan 12.
Dogovorimo se mi da skinemo glave i da sredimo to.
Izvadim ja motor poskidamo glave,nadjem misa u zupcastom kaisu sa leve strane bila prezubila ta strana.Sredim ja to uzubim.
Vratim sve nazad.I sklopim.
auto i dalje puca.Ne gori ona dizna za gresku. Skinem ja dizne istog dana.Ocistim i proverim koliko bacaju.
Proverim ponovo kompresiju drugog dana i svi klipovi imaju po 12 -/+ 05 bara.Stavim nove kablove i svecice je vec prethodni majstor menjao..I nista nije pomoglo.Mada nisam ni sumnjao na njih.
Sledeceg dana odvezem auto do elektricara da proveri sve jos jednom.Ovog puta drugi ima kts,bosh.Bio je kod njih celi dan.,I nista nisu nasli,sam auto ne izbacuje gresku.Niti je imao nesto ubelezeno u memoriji.
Tako kaze on.
danas sam poskidao remenice sa bregaste da proverim kajle.I sve su ok.Meren je pritisak goriva u radu.
Jednostavno mi je ponestalo ideja sta da radim.
Videcu sutra kada sve sklopim. Da zakacim stroboskop da vidim kako baca struju.
E sad ako je neko imao slican problem da da predlog....
I sutra sam isto resio da skinem bobine da ih izmerim jer imam celu knjigu o toj alfi i tom motoru.Pa postoji sema tamo.I da skidao i auspuh,izmedju grane i katalizatora.
Alfa 145 Problem detonacija u voznji
druze ja sam imao taj problem i dugo sam se borio sa tim,do duse moja je TS,pucala mi na hladno i nije htela preko 4000 obrtaja da ide isla ali daleko slabije. nije palila gresku na kompu,sve i svasta sam probao dok nisam promenio protokomer,posle toga sve je drugacije..................
- joske10
Ovaj motor nema protokomer jer je starije model ubrizgavanja,
Nasao sam problem.Upitanju je bio pritisak goriva.,E sada kada mu otkacim vakum auto radi normalno.Sumnjam u neki senzor ali cu dati coveku da vozi tako.Dok se ne upali lampa.,
)
Sta da se radi.,
Malo mi falilo da ponovo rasturim motor.
)
Nasao sam problem.Upitanju je bio pritisak goriva.,E sada kada mu otkacim vakum auto radi normalno.Sumnjam u neki senzor ali cu dati coveku da vozi tako.Dok se ne upali lampa.,

Sta da se radi.,
Malo mi falilo da ponovo rasturim motor.

- spinto veloce
Secam se da mi je drug pricao da je menjao gumice na nekakvom vakum ventilu
na svojoj 145 1.3box. Mogu da se raspitam?
na svojoj 145 1.3box. Mogu da se raspitam?
AR 156ts 2001
našteluj paljenje na malo kasnije......ako tvoja alfa nema komp koji to radi .....a ako ima onda je protokomer ili ti vuče falš vazduh negde
bar kod mojih kola su bili ti simptomi i tako su rešavani...

bar kod mojih kola su bili ti simptomi i tako su rešavani...

- peja57
- Garaža: Alfa Romeo 146 1.4 IE
Ćao drugari! Malo kasnim u ovoj temi, ali ja se s tim problemom borim dve godine. Čišćenje dizni, mernje pritiska, pregled cevovoda i regulatora obrtaja, nekakva vanjska čišćenja i podmazivanja na polužju i sistemugoriva, na razvodu menjani kablovi dva puta, svećice isto, na kompjuteru nema prijave, na tabli ništa ne svetli; skidane i servisirane glave, pa malo bolji rad nekih 8000 km, pa ponovo gašenje na prvo paljenje (bar tri puta), nemiran rad i vibracije u leru, kad se zagreje stanje se popravlja, ali kad završi vožnja motor radi ko traktor na 850 obrtaja. Izluđuje me i ne ide mi se više kod majstora u NS jer nisu vični za ovaj problem. Molim vas gde je taj vakuum, da ga i ja otkačim ne bi li što dobio? 

- flojd
- Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g - Lokacija: Pirot
A da usput proveris leguratore pritiska goriva ima ih dva jedan je sa vakumom drugi nema vakum nalze se jedan pored drugoga obicno je problem u ovom sto ima vakum na sebi!
- wlady
- Garaža: AS sprint 1.3 '85 grigio nisidia met.
kaze da je kontrolisao pritisak,ako je u redu,ne treba dirati.nego pogledaj sa desne strane usisne grane iznutra,trebalo bi da stoji jedan deo za vazduh suplementarni.sad ne znam koji model vozis,pa pricam napamet.meni se isto desavalo na 33-jci 1.7 ie bez katalizatora.
- peja57
- Garaža: Alfa Romeo 146 1.4 IE
Motor boxer 1351 ccm ie, godište 1997. I volim ga samo zbog toga što je to alfina posebnost, kao što su i dve svećice kod TS.
Hvala na reakciji i pomoći. Mislim da znam šta su regulatori, one kao dve šolje metalne jedna do druge u desnoj polovini motornog prostora??? Neko mi je savetovao da skinem katalizator, jer moguće da je on prljav, šta mislite o tome? A koja je cena novog ako jeste, ko zna? Desna strana usisne grane, suplement ( jel to usis vazduha, ono manje posebno rebrasto crevo što ide u onu kutiju bez veze, koju sam ja skinuo?)MOže li pojašnjeje ili kakva slikica, bio bi zahvalan. Pozz
Hvala na reakciji i pomoći. Mislim da znam šta su regulatori, one kao dve šolje metalne jedna do druge u desnoj polovini motornog prostora??? Neko mi je savetovao da skinem katalizator, jer moguće da je on prljav, šta mislite o tome? A koja je cena novog ako jeste, ko zna? Desna strana usisne grane, suplement ( jel to usis vazduha, ono manje posebno rebrasto crevo što ide u onu kutiju bez veze, koju sam ja skinuo?)MOže li pojašnjeje ili kakva slikica, bio bi zahvalan. Pozz
- wlady
- Garaža: AS sprint 1.3 '85 grigio nisidia met.
tvoj ima sasvim drugi sistem,onda nije to sto sam ja pomislio.u kakvom su stanju gumice injektora(O-ring),mozda tu vuce fals,a i to sa katalizatorom je moguce.