Dijagnostika mi pokazuje da je temperatura goriva 0°C - što je u ovim letnjim danima nemoguće... Verovatno je neispravan senzor temperature goriva. Provereni su kontakti, konektor i kablovi i sve je OK.
Ovaj senzor se ne kupuje posebno, već kao sastavni deo sklopa koji se u Fiat/Alfa/Lancia dokumentaciji vodi pod brojem 77362322 i ima oznaku "Support". Na slici je to deo označen brojem 1.
Gde to da nabavim? Može i polovno...
Kad sam isključio konektor tog senzora na filteru za gorivo, na dijagnostici mi se pojavila greska "Fuel temperature sensor circuit problem" ili tako nešto... Iz toga zaključujem da je taj Fuel Temp senzor baš tu... Ali sad kad vidim ovu šemu izgleda mi kao da je na common railu...
Na eLEARN... Jeste - kada se isključi konektor tog senzora pojavi se greška, a kada je konektor uključen (a prethodno poprskan kontakt sprejom) i dalje meri 0°C... Znači da greška nije u kontaktima/kablovima/konektoru, već u senzoru. Da li je to tzv. "negativni" senzor - pa mu je minimalno očitavanje (0°C) povezano sa maksimalnim otporom (nekoliko stotina Ω)? Ako jeste - sigurno nešto pravi taj otpor?
A možda mi je i majstor, kada je menjao filter goriva, malo "poremetio" senzor...
Našao sam ga u mom eLEARNu, ali sam otišao na 1.9 JTD 16v sekciju, jer to više odgovara izgledu mog filtera (na 1.9 JTD 8v)... Ovde piše da je to negativni senzor - znači nešto pravi veliki otpor - imaš li neku ideju?
Dobra ideja - to sa prespajanjem... Ako je instalacija, verovatno je kabel "skoro" u prekidu ili postoji loš spoj, pa je veliki kontaktni otpor...
Nadam se da ne može da se desi nešto loše - neko pregorevanje. Možemo da probamo u nedelju?
Možda će ti pomoći informacija da u FiatECUScan samo stoji "°C" bez brojne vrednosti. Ako se "snima" stanje senzora tokom vožnje, na kraju je podatak: minimum - 0°C, maksimum - 0°C.