Evo malo da se pohvalim .. .

Alfa Sud | Sprint | Arna | 33
Jednom boxer, uvek boxer!
Korisnikov avatar
Antonio
Garaža: Alfa Romeo 33
1.3VL, 66kw
91 god.
Pridružio se: Pon Jun 28, 2010 5:21 pm

Evo malo da se pohvalim .. .

Sre Avg 04, 2010 1:46 am

NOVE FELNE :D

Slika

OVO JE SLIKANO NA JEDNOM SRAFU :grin:
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Znaci momci.. Nove karike,novi leteci,lezeci i akcioni lezajevi, klipovi su presli 2000 km pa ih nema potrebe menjati, poravnate glave peskarene i ofarbane,novi hidro podizaci,novi dihtunzi,kaisevi,spaneli,filteri,ulja,semeninzi, kablovi svecice,poravnat blok i obradjena radilica...hilznovan blok,alnaser od 1.7 mota kao nevreme,zamenjeni lezajevi i obradjen rotor na alternatoru.. Karbovi su sredjeni .. .zamajac obradjen,nov set kvacila ..
Ima neke sitnice koje cu morati da kupim ali nisam u situaciji ..
Znaci u fulu!
Dalje,malo stakla tamljena,odradjene kocnice (obradjeni dobosi i diskovi,nove plocice i gurnte)sajle i ulja... Nove brave,felne se montiraju za neki dan jer je auto na klocnama (buse se rupe na dobosima i glavcinama jer su oz felne 105 rupe) i mnogo ali mnogo drugih sitnica da vec ne nabrajam jer sam i ovako smorio..
P.s. lg player,100ow pojacalo i 2 x 850w rms rackwad zvucnika za koje trenutno pravim kutije :gitara
Inace odradjeno je spustaje na nekom pristojnom nivou .. .
Sad mi bode oci izduv :clapping:
Pozdrav i saljite neke savete!
:arflag :wave: :write:
Slika

Slika

Imam mnogo bolje fotografije ali sam u svadji sa memoriskom na fonu :)

Mod: Isključi Caps Lock ubuduće! Takođe možeš da otvoriš temu u Virusu za svoj auto.!
Korisnikov avatar
Gorstak33
Garaža: Fiat bravo 1.6 mjet, 2008.
Ex Alfa Romeo 156 sw jtd 8v, 2003.
Ex Alfa romeo 33 1.7 ie 8v,1993.
Pridružio se: Pon Jun 14, 2010 7:39 pm

Re: Evo malo da se pohvalim .. .

Sre Avg 04, 2010 8:44 am

Svaka cast majstore.Secas li se koliko su te izasli hidro podizaci,lezajevi,karike i dihtunzi.Cisto da znam,posto mi se cuju malo podizaci,pa bih na prolece odradio to.Mada mi drug kaze da samo zamenim gumice na podizacima.
Korisnikov avatar
Antonio
1.3VL, 66kw
91 god.

Sre Avg 04, 2010 7:02 pm

Karike oko 5000din,lezajevi oko 5000din, dihtunzi 2400,hidro podizaci 4000 komplet. .
Nemoj pokusavati da krpis nesto sto moze da te razocara pa da bijes glavom o zid..
Skupi kintu i sredi to . .ja sam debelo zagrizao ali jednostavno sam hteo da budem miran.
Pozdrav druze !!! :beerchug:
Korisnikov avatar
Gorstak33
Garaža: Fiat bravo 1.6 mjet, 2008.
Ex Alfa Romeo 156 sw jtd 8v, 2003.
Ex Alfa romeo 33 1.7 ie 8v,1993.
Pridružio se: Pon Jun 14, 2010 7:39 pm

Čet Avg 05, 2010 8:07 am

Hvala na informaciji.Dobio sam podatak da su na alfi podizaci menjani pre 30000 i da se jedan odmah po zameni poceo oglasavati.Nije to neka greda da se radi uopste,nego cisto rekoh da vidim posto su inace delovi.
Pozdrav i zelim ti dobru voznju :arflag
Korisnikov avatar
vojaalfa
Drug Član
Drug Član
Garaža: 156 1.8TS SW
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 3:42 pm

Čet Avg 05, 2010 10:58 pm

Samo napred,bice to dobar auto kad ga sastavis :arflag
Koji ti je motor i u kakvom je stanju limarija?
Korisnikov avatar
Antonio
1.3VL, 66kw
91 god.

Pet Avg 06, 2010 2:52 am

Motor 1.3 VL ,91 god . . Model sa klimom itd ..
Ima prelomljena vozaceva vrata ali je neprimetno .. inace auto je u fabrickom stanju sto se tice limarije.. Doduse primetio sam da je farban prednji desni blatobran. .Ovako tvrdim da nikad nije lupan niti varen auto.. Bode mi oci izbledela boja ali ne gine mu farbanje u komori. .razmisljao sam o promeni boje (u belo)...
Ne rade mi ventilatori za klimu,zakucali ventilatori ..ima li neko resenje za to ?
I imam jos jedan problem .. . danas mi pukao sic na ventilu,ujutru to radim i montiram glavu i sledi vatra ! :amen:
Korisnikov avatar
vojaalfa
Drug Član
Drug Član
Garaža: 156 1.8TS SW
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 3:42 pm

Pet Avg 06, 2010 10:47 pm

Koji ventilatori za klimu? Ovaj sto ide na hladnjak ili onaj u kabini?
Stavi sliku.
Sta znaci zakucali, nece da se pokrenu ili nesto drugo?
Korisnikov avatar
flojd
Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 2:03 am

Pet Avg 06, 2010 11:04 pm

Predpostavljam oni ventilatori sto idu na hladnjake polozaj im je veoma nezgodan ispred prednjih tockova pa uvek postoji mogucnost da se napune blatom i prljavstinom mozda da probas da ih skines otvoris i pokusas da ih razradis ne verujem da negde mogu da se nadju novi a polovni retko negde kod nas na otpadima mada vredi pokusati ima svacega po tim otpadima!
ma
magic33
Drug Član
Drug Član

Sub Avg 07, 2010 10:46 pm

Ima ventilatora,ali cene bolje da ne pominjem.U suštini možeš da staviš bilo koji polovni ventilator hladnjaka(tih dimenzija-lada riva,reno 9-11...).
Jedan kolega sa Alfisti.hr je vršio prepravku tog sistema sa hladnjacima u blatobranima na sistem sa jednim hladnjakom napred.Koliko sam razumeo uspeo je da ubaci hladnjak od 145-ice.Pošto je meni dojadilo skidanje branika i čišćenje hladnjaka svake sezone pokušaću i ja sa takvom transformacijom.
Korisnikov avatar
Antonio
1.3VL, 66kw
91 god.

Uto Avg 17, 2010 3:59 am

Aha...po pogledacu kod mog coveka 145-ticu i uporedicu sa 33-om pa cu da vidim sta mogu da napravim..
mogu vam reci da sam stavio neki izduv i prosao sam prvi servis, i ne cepam ali imao sam situacija gde je par puta bilo do 4500rmh i da me svi zivi zaustavljaju i pitaju jel to 2.0 ? :grin:
e onda moras da ima objasnis da je to boxer itd. . i da je 1.3 a onda se oni izbece...
za dobrom konjem se prasina dize! pozdrav drustvo

Povratak na “Boxer Odeljenje”