truo patos

Bez duše bismo bili samo mašine...
Korisnikov avatar
talijan7
Garaža: Alfa 147 1.9 JTD 2002
Pridružio se: Pet Maj 07, 2010 2:35 pm

truo patos

Uto Jun 15, 2010 5:23 pm

:arflag
Dragi ljubitelji alfe! Imam jedan problemcic sa alfom 156 koju sam nedavno uzeo. Ona je 99 godiste, spolja i iznutra kao casa, ali ispod uzas. To je bas istrulelo. Spoj pragova i patosa celom duznom leve i desne strane. Da li je to njihova mana inace?
Pit. 2. Gde mi preporucujete da uzmem gornje i donje viljuske i servisiram komplet prednji trap?
Korisnikov avatar
Zillgian
Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD
Pridružio se: Pet Maj 01, 2009 12:07 am

Re: truo patos

Uto Jun 15, 2010 11:08 pm

Jbga, sve zavisi. Generalno, limarija na italijanima novije generacije je dosta dobra. Licno nisam nesto pretjerano imao problema sa korozijom, mozda malo na spoju pragova ispod vrata sa prednjim i zadnjim dijelom auta, ali nista posebno.

Medjutim, moguce je da se to dogodi zbog soli. vidjao sam primjerke iz, recimo Svajcarske koji su Tip-top, ali kad im skines tapacirung, ili ih dignes na dizalicu, blagi uzas... mozda zato.

kad to sredis, gledaj da je zimi peres i odozdo, to je neki moj savjet.

P.S.: glede majstora, prvo napisi odakle si kako bi ti mogli konkretnije pomoci
Korisnikov avatar
talijan7
Garaža: Alfa 147 1.9 JTD 2002
Pridružio se: Pet Maj 07, 2010 2:35 pm

Re: truo patos

Čet Jun 17, 2010 2:18 pm

Hvala puno!
Trenutno sam na nekim studijama u Becu, pa sam je tu i uzeo. Njihov taj cuveni tehnicki pregled zvan pickerl, zahteva da na autu bude sve tip top, tako da sam ja prihvatio sredjivanje komplet, pocev od trapa prednjeg, preko menjanja diskova, varenja poda, itd.
Nasao sam na ebay komplet za prednji trap, sve viljuske, za 130e. Novo naravno.
Hvala jos jednom !
Videcemo dalje rezultate kada budem poceo da je vozim, ali impresioniran sam autom.

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”