alfa 156 2.4 jtd 150ks maf senzor
za 5 meseci promenio sam 3 maf senzora,auto jednostavno pocne da dimi kao lud na niskim obrtajima,lose vuce i ponekad ima prekide i posle 2-3 nedelje crkne maf senzor,da li na to utice filter vazduha visokog protoka (BMC)?
- Viper
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Audi Q5 2.0 TDI Quattro
Kawasaki ER-6n
Yamaha Tmax 500 - Lokacija: Kac
Naravno ako ga nauljis, mora biti suv da nebi crkavao MAF.
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Stavio sam prošle godine "uljni" BMC-CDA 80-150 na 147 1.9 JTD 8v (remap, FMIC, sportski izduv, izvađena oba katalizatora).
Pre toga sam imao "uljni" K&N Appolo zatvoreni intake sistem na benzincu Rover 25. Svakako da je BMC-CDA bolji od većine fabričkih filtera...
E sad - postoji mnogo nedoumica o tome šta prlja/kvari MAF. Kada sam jednom čistio moj BMC, nisam ga prao i nauljio (imam komplet za pranje) već samo izduvao, jer mi se filter činio veoma protočnim.
Stvar je u količini ulja koja se nanese na površinu filtera. Dovoljno je malo ulja (nanosi se sprejom, tek da pokrije) a ne kao za tiganj/fritezu.
Od kada imam BMC nisam imao problem sa MAFom.
K&N odgovor na moguću "opasnost" prljanja MAFa uljem iz filtera...
http://www.knfilters.com/MAF/massair.htm
Pre toga sam imao "uljni" K&N Appolo zatvoreni intake sistem na benzincu Rover 25. Svakako da je BMC-CDA bolji od većine fabričkih filtera...
E sad - postoji mnogo nedoumica o tome šta prlja/kvari MAF. Kada sam jednom čistio moj BMC, nisam ga prao i nauljio (imam komplet za pranje) već samo izduvao, jer mi se filter činio veoma protočnim.
Stvar je u količini ulja koja se nanese na površinu filtera. Dovoljno je malo ulja (nanosi se sprejom, tek da pokrije) a ne kao za tiganj/fritezu.
Od kada imam BMC nisam imao problem sa MAFom.
K&N odgovor na moguću "opasnost" prljanja MAFa uljem iz filtera...
http://www.knfilters.com/MAF/massair.htm
Alfa je stil... ostalo je status...
ljudi pomagajte!!! danas sam bio u fiatinu i kupio sam novi protokomer i maf senzor, dao sam 13000din,namontirao na auto ali nista... manje dimi ali i dalje vuce kao da ima 100 konja manje,na dijagnostici je bila greska protokomera i maf senzora,da nije turbina crkla?
- dusanGT
Pretpostavljam da si kupio MAP senzor i MAF senzor (protokomer)...
Ovako na neviđeno - ako dimi manje, znači da je količina vazduha dobro relativno izmerena tj. da je odnos gorivo/vazduh skoro OK.
Potrebno je proveriti:
a) oba turbo creva (da li su cela),
b) intercooler (da li negde pušta),
c) overboost ventil (da li postoji vakuum u crevu od overboosta do aktuatora za rotaciju krilaca turbine),
d) EGR (da li je stalno otvoren, a bolje bi bilo da je stalno zatvoren) i naravno
e) turbinu.
Provere a), b) c) i d) su veoma brze i jeftine. Provera e) zahteva skidanje turbine (bilo koji bolji servis) i odnošenje turbine na proveruu neki turbo-servis. Ja sam to radio u "NS-Remont" u Veterniku...
Ovako na neviđeno - ako dimi manje, znači da je količina vazduha dobro relativno izmerena tj. da je odnos gorivo/vazduh skoro OK.
Potrebno je proveriti:
a) oba turbo creva (da li su cela),
b) intercooler (da li negde pušta),
c) overboost ventil (da li postoji vakuum u crevu od overboosta do aktuatora za rotaciju krilaca turbine),
d) EGR (da li je stalno otvoren, a bolje bi bilo da je stalno zatvoren) i naravno
e) turbinu.
Provere a), b) c) i d) su veoma brze i jeftine. Provera e) zahteva skidanje turbine (bilo koji bolji servis) i odnošenje turbine na proveruu neki turbo-servis. Ja sam to radio u "NS-Remont" u Veterniku...
egr ventil sam zatvorio (blokirao) tako su mi rekli,oba creva su cela jedino sto se donje naduva za duplo kada ga turiram
- dusanGT
Ako ovo nije prvoaprilska šala... onda nešto nije u redu sa tim crevom...
- dusanGT
Nađi originalno crevo. "Fiatino" ili "Auto Italia"...
- Majoras V6
- Garaža: @ Fiat Stilo (2005) van 1.9JTD 115ks @ Mercedes W210 E230 Kompresor @ VW Polo 1.4 16v
nemozes da verujes,neko glupo crevo od vakuma napuklo,malo sam skratio i nabio nazad i auto opet nece da radi,vratim stari protokomer,auto leti,zovem fiatino da im kazem da su mi prodali neispravan protokomer kad ono kao nemoze to da se vrati,oni ne garantuju za elektronske delove i sad sam popusio 9500din
- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
Jel taj fiatino u NS samo ima?
... reko da ne pogrešim pa uđem .....
Sa jednim drugim poznatim prodavcem sam imao baš super iskustva vezano za vraćanje delova.
Ali, naravoučenije priče je da ti senzori, motorčići i elektronika zna da
nadživi plastiku i ostale gluposti koje se jednostavno popravljaju.
... reko da ne pogrešim pa uđem .....
Sa jednim drugim poznatim prodavcem sam imao baš super iskustva vezano za vraćanje delova.
Ali, naravoučenije priče je da ti senzori, motorčići i elektronika zna da
nadživi plastiku i ostale gluposti koje se jednostavno popravljaju.
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Koji protokomer si kupio, Bosch?
Ima u Bg servis koji moze da ti ispita protokomer na stolu.
Ima u Bg servis koji moze da ti ispita protokomer na stolu.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- pejo
- Garaža: ALFA 156
od stiropora i or pakovanja nije ostalo nishta pa smo je posle prodavali ko polovnu.eto ti nisi puko lovu samo da imash rachun pa i da prodje 6 mes.
Re: alfa 156 2.4 jtd 150ks maf senzor
odma odesh u inspekciju i da vidish kad inspektor izadje taj dan kako vracaju pare.na svaki deo ima garancija.ja u mojoj radnji prodao vesh mashinu i chovek hteo da vrati zato shto je buchna kad centrifugira pre god.dana, mi se smejalithe doctor napisao:nemozes da verujes,neko glupo crevo od vakuma napuklo,malo sam skratio i nabio nazad i auto opet nece da radi,vratim stari protokomer,auto leti,zovem fiatino da im kazem da su mi prodali neispravan protokomer kad ono kao nemoze to da se vrati,oni ne garantuju za elektronske delove i sad sam popusio 9500din

MISLIO SAM...je majka svih zajeba
moj mob 069/1468-109 viber
moj mob 069/1468-109 viber
- Blade
- Drug Član
- Garaža: Alfa romeo GT q2
Alfa Romeo 156 TI (Chadjava)
Alfa Romeo 156 V6 SP2 '02
Alfa Romeo 33 Veloce `88
Alfa Romeo 33 Permanent 4
Alfa Romeo 33 1.7 16v
Alfa Romeo 166 3.2