Problemi sa QS menjacem u Alfa Romeo 156 2.5 V6 24.

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Ilir
Pridružio se: Uto Mar 30, 2010 6:04 pm

Problemi sa QS menjacem u Alfa Romeo 156 2.5 V6 24.

Uto Mar 30, 2010 9:40 pm

Kupio sam Alfa Romeo 156 2.5 V6 24 ventila sa QS automatskim menjacem.
Problemi sa alfom su: dok se vozim na manje obrtaje, sa automatikom u bilo koji polozaj, od 800 do skoro 3500-4000 obrtaja jako slabo uzima gas i ne prebacuje u nizi stepen prenosa kad mi to najvise zatreba, pri pretjecanju npr. Isto se ponasa na benzin i na plin.
Ako krenem sa mesta naglo, sa punim gasom, onda se to ne oseca i mislim da je ubrzanje odlicno, i automatika menja stepene na oko 3500 obrtaja.
Znaci problem se javlja kada se vozim na manje obrtaje, i kada stisnem pedalu gasa do kraja, motor i menjac se ne odaziva na to i veoma slabo ubrzava sve do nekih 4000 obrtaja.
Molim ako neko moze da mi odgovori gdje moze biti problem.
Slika
Gerg
Garaža: Lancia delta 1.6 LE
Alfa Romeo 156 selespeed
Pridružio se: Uto Jun 02, 2009 11:37 pm

Re: Problemi sa QS menjacem u Alfa Romeo 156 2.5 V6 24.

Pet Apr 23, 2010 1:38 pm

Taj menjac je jako jako redak kod nas,ja mislim da si ti jedini koji je ima(ispravi me ako gresim)najbolje bi bilo da sednes u drugu alfu sa tim menjacem pa da vidis da li je ista.Idi kod nekog proverenog majstora sto samo radi automatik menjace i resice ti problem.Koje je godiste tvoja Alfa?koliko trosi u proseku?Ako si zainteresovan da prodas tu alfu,ne bi bilo lose da ostavis podatke jer ja jurim automatik alfu zbog licnih potreba.
Jer ja sam bas takav model trebao da uzmem iz nemacke,pa se za dva dana prodao za smesne pare :banghead: ..Sad jurim selespeed. :arflag
Ilir
Pridružio se: Uto Mar 30, 2010 6:04 pm

Re: Problemi sa QS menjacem u Alfa Romeo 156 2.5 V6 24.

Sre Apr 28, 2010 10:30 pm

Resio sam problem,koji nije bio u menjacu nego na mesacu vazduha. Sada sa uzivam u voznji sa motorom od 190 konja. Posto se vozim na gas trosi u proseku oko 14 litara gasa. Alfa je 2000 godiste i veoma sam zadovoljan sa njom, samo sto moram da promenim prednji trap i prednje amortizere. Ne zelim ga prodavati, jer sam ga tek sad kupio. Kupio sam ga 4.800 eura.
Gerg napisao:Taj menjac je jako jako redak kod nas,ja mislim da si ti jedini koji je ima(ispravi me ako gresim)najbolje bi bilo da sednes u drugu alfu sa tim menjacem pa da vidis da li je ista.Idi kod nekog proverenog majstora sto samo radi automatik menjace i resice ti problem.Koje je godiste tvoja Alfa?koliko trosi u proseku?Ako si zainteresovan da prodas tu alfu,ne bi bilo lose da ostavis podatke jer ja jurim automatik alfu zbog licnih potreba.
Jer ja sam bas takav model trebao da uzmem iz nemacke,pa se za dva dana prodao za smesne pare :banghead: ..Sad jurim selespeed. :arflag

Povratak na “Area Servizio”