ABS, EBD failure!!!
- ivdzabg
- Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
Jutros mi je na bordu izasla gore pomenuta greska, ABS je svetleo dok nisam malo pomerio auto i pritisnuo kocnicu. Jel mozda zbog hladnoce pobrljavio komp ili je nesto ozbiljnije?
Lepota je u ocima posmatraca.
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Vrlo moguce, i meni je na 155 prekljuce palio lampicu za ABS nekih par minuta pa je posle ugasio (cim sam krenuo). Ja jos proverio tj ukocio naglo da se upali ABS i radi bez problema. Izgleda da se nahvata malo led na senzore pa pobrljavi...ivdzabg napisao:Jutros mi je na bordu izasla gore pomenuta greska, ABS je svetleo dok nisam malo pomerio auto i pritisnuo kocnicu. Jel mozda zbog hladnoce pobrljavio komp ili je nesto ozbiljnije?
FANTAZ'JA
- Bogdan156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Meni se desava da mi zasvetli lampica za EBD na sekund bukvalno kad ga zgazim u drugoj, ali nisam primetio neku promenu u voznji.
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Kazem ja. Zima je malo ucinila svoje...Bogdan156 napisao:Meni se desava da mi zasvetli lampica za EBD na sekund bukvalno kad ga zgazim u drugoj, ali nisam primetio neku promenu u voznji.
FANTAZ'JA
- darkonny
- Garaža: AR 147 1,9 JTD 140 ks....ali ostala u BGD
Meni se isto kao i vama desi da se upali abs i ebd ali samo prilikom paljenja auta i to kada je minusna temperatura...to resavam samo novim paljenjem,ugasim upalim i sve je ok.kao sto rekose verovatno je od hladnoce..
- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
u smislu kontrole proklizavanja tj. kad ga zgaziš ...
Inače za failur može biti i bilo koji kontakt ... loš akumulator ...
Re: ABS, EBD failure!!!
Nije zima nego se ta lampica i pali kad se uključi EBDDushanSD napisao:Kazem ja. Zima je malo ucinila svoje...Bogdan156 napisao:Meni se desava da mi zasvetli lampica za EBD na sekund bukvalno kad ga zgazim u drugoj, ali nisam primetio neku promenu u voznji.
u smislu kontrole proklizavanja tj. kad ga zgaziš ...
Inače za failur može biti i bilo koji kontakt ... loš akumulator ...
- Neewbie
- Garaža: AR 147 Selespeed '01
Hoce da ukljucuje to ako si radio nesto na trapu a nisi dobro nacentrirao trap...
- Bogdan156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Mislim da je to kod mene slucaj, cujem neko lupkanje kada ga nagazim u drugoj iako me cale i svi ostali ubedjuju da se ne cuje nista, previse dobro poznajem taj auto da znam da nije to to jos uvek, mada ne vuce u stranu cak i pod punim gasom kad pustim volan ali videcemo...