Puklo crevo ili?

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
Neewbie
Garaža: AR 147 Selespeed '01
Pridružio se: Sub Feb 14, 2009 4:32 pm

Puklo crevo ili?

Pon Nov 23, 2009 11:41 pm

Cao svima...
Malopre krenuh sa posla i posle pedesetak metara auto pocinje da mi podrhtava u leru, i da se strahovito oseca miris benzina iz instalacije. Otvaram haubu i vidim baricu benzina ispod(sa leve strane gledajuci od napred). Dok sam se vratio na parking auto je prebacio na plin i podrhtavanje je potpuno nestalo!
Da li je neko crevo u pitanju ili bi moglo da bude i nesto drugo?!
Hvala
:arflag
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Re: Puklo crevo ili?

Uto Nov 24, 2009 12:07 am

sistem za reciklazu benzinskih isparenja, zapusio pa probio negde i malo iscureo?
potrazi plavo plasticno crevo koje ide na usis, pa kad nadjes rele koji pusta ta isparenja u usis odnosno blokira ih, iskljuci struju sa njega. ako vozis na gas taj sistem ti samo smeta... to retko ko zna. a gas i benzin odnosno benzinska isparenja se ne trpe :(
Korisnikov avatar
darko qv
Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015
Pridružio se: Pet Okt 30, 2009 10:06 am

Uto Nov 24, 2009 12:18 am

Puklo ti je crijevo za dovod goriva u motor,tu s desne strane kad otvoris haubu,isto mi se desilo ljetos....jbg,fabricka crijeva... :wave:
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
Korisnikov avatar
Neewbie
Garaža: AR 147 Selespeed '01
Pridružio se: Sub Feb 14, 2009 4:32 pm

Uto Nov 24, 2009 1:30 am

dekideki napisao:sistem za reciklazu benzinskih isparenja, zapusio pa probio negde i malo iscureo?
potrazi plavo plasticno crevo koje ide na usis, pa kad nadjes rele koji pusta ta isparenja u usis odnosno blokira ih, iskljuci struju sa njega. ako vozis na gas taj sistem ti samo smeta... to retko ko zna. a gas i benzin odnosno benzinska isparenja se ne trpe :(
Vozim bar 100 km na 1000 na benzin.Jel mogu da napravim problem ako iskljucim taj relej?I ako te ne mrzi da mi malo pojasnis cemu sluzi taj sistem tacno?
pozz
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Uto Nov 24, 2009 1:56 am

Hitno resavaj curenje benzina i to bez da vozis automobil dalje! Rizikujes ogromnu stetu!

Povratak na “Area Servizio”