Cilindar brave za 145 nece da zakljucava

Trkačice modernog doba u civilnom odelu...
Korisnikov avatar
lanmi
Garaža: Alfa Romeo 145 TS 1.4 75KW '99
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 9:54 pm

Cilindar brave za 145 nece da zakljucava

Uto Nov 10, 2009 11:40 am

Skinuo sam bravu na 145ici. I ocigledno sam ustanovio da je do nje problem a ne do elktronike centralne brave.

Brava nece da zakljucava jer crno kuciste nece da se okrece udesno i tako da pokrene polugu koja ce aktivirati elektronsku centraln bravu.

Crno kuciste brave se okrece ulevo i otkljucavanje lepo radi. Mislim da je pukla nek opruka unutar cilindra ali pitanje je kako da otvorim bravu uopste, ili ako neko ima da preporuci nekog auto bravara dobro bi doslo.

Evo i slika:
Slika
Slika Slika
Slika

Odneo bravu kod majstora i on otvorio je i imali smo sta da vidimo kada je otvorio. Polomljena su obadva pina na vrhu uloska kojim cilindar zakretanjem pokrece spoljni oklop crne plastike. Majstor se cudio kako je okretala uopste u jednom smeru, sigurno su se oni polomljeni pinovi nekako zaglavili sa plastikom pa je funkcionisala nekako u jednom smeru, ko zna.

Da li neko ima polovnu ispravnu bravu od neke alfe 145 ili 146 ne znam da li jos neka pasuje za prodaju?
Slika
Korisnikov avatar
Slaven
Garaža: Alfa Romeo 145 1.6TS
Pridružio se: Pon Okt 05, 2009 2:26 pm

Re: Cilindar brave za 145 nece da zakljucava

Sre Nov 11, 2009 3:18 pm

ista stvar j i kod mene , samo sto je ova bila smrzla i kad je nategnuta paff , okrece kljuc ali ne zakljucava , a otkljucava regularno

samo sto sam ja odlucio da ugradim daljinsko zakljucavanje , ovamo kod nas je 50e sa ugradnjim i garancijom
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Korisnikov avatar
lanmi

Čet Nov 12, 2009 8:47 am

Da ali daljinsko zakljucavanje sam imao i ja u planu. Problem je sto ja ne bih isao sa varijantom daljinskog vec sa alarmom obavezno, jer za obicno daljinsko zakljucavanje veoma lako moze da se provali frekvencija na kojoj radi i bilo ko malo strucniji moze da ti otkljuca auto.
Slika
Korisnikov avatar
lanmi

Čet Nov 12, 2009 10:42 pm

Brava sredjena repariranjem cilindra brave na moj kljuc. Evo i slika kako izgledaju ta dva mala pina koja se polomila (na slici je samo jedan malo parce metala) i brava u celosti rasklopljena. Veoma vazno je da se razlikuju kucista leve i desne brave dok su cilindri identicni, ja mislio i kucista identicna. Ova crna plastika je isto identicna.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Povratak na “Alfa 145 | 146 | 155 | 164”