zvace prednji desni tocak?!!!

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
sergio69
Garaža: ar 166 2,4 jtd
Pridružio se: Ned Dec 14, 2008 7:58 pm

zvace prednji desni tocak?!!!

Pon Nov 02, 2009 10:51 pm

od nedavno je pocelo nesto da mi zvace u prednjem desnom tocku kao da je guma solje amortizera i strasno me nervira da li je neko imao slican problem? inace pitam za ar166 i napomonjem da su stavljeni novi amortizeri i solje ali su ostale stare gume.

p.s. da miskoristim priluku da pohvalim majstore u kg-u za remont trapova dobro odradjen posao zadnjeg trapa za pristojne pare detaljnije cu naknadno.

p.s.2 dajte resenje jer me nervira kad mi nesto remeti tisinu u kraljici:)
Korisnikov avatar
alfamen
Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 11:46 am

Re: zvace prednji desni tocak?!!!

Uto Nov 03, 2009 8:07 am

Bas mi je drago da si zadovoljan sa Kragujevcanima jer i ja sam moju 166 vodio kod njih i stvarno su za 10. ;)
To sto ti napred zvace(pogotovu prelaskom preko lezeceg pol.) mislim da je neka kugla u pitanju, jer kod mene je tako krenulo a onda se to pretvorilo u lupkanje i zamenom kugli kod KG, otislo je u proslost!
Korisnikov avatar
sergio69

Uto Nov 03, 2009 9:53 am

zaboravio sam da napomenem da su mi kragujevcani pregledali prednji trap i da je po njima sve u redu i da nije trebalo nista da se radi ali meni i dalje zvace narocito kad predjem preko lezeceg ili vece neravnine desnim tockom
Korisnikov avatar
cuno
Garaža: AUDI S4 B7 Avant
Pridružio se: Sre Jul 01, 2009 11:41 am

Uto Nov 03, 2009 10:13 am

Ja sam imao isti problem koji sam rešio za sada podmazivanjem gumica na balans štangli. To je privremeno rešenje koje može da posluži a za trajno rešenje potrebno je promeniti te gumice!
:wave:
Korisnikov avatar
levca5
Garaža: 147 120 TS
Pridružio se: Uto Avg 18, 2009 10:15 pm

Uto Nov 03, 2009 11:21 am

Ja sam imao slican problem sa prednjim desnim tockom, i pre nekoliko dana zamenio sam desnu gornju viljusku i svi zvuci su odjednom NESTALI, neverovatno koliko taj deo znaci i sada kao da vozim auto koje je kupljeno juce, a ne pre 8 god
POZZ
ZE
ZEPP 46
Drug Član
Drug Član

Uto Nov 03, 2009 11:32 am

"žvakanje" uglavnom dolazi od gornjih viljuški...ili od gumica bal.štangle! balans štanglu je lako proveriti..i tako ćeš znati šta je u pitanju! I meni malo žvaće,i u pitanju je viljuška ;)
Korisnikov avatar
sergio69

Uto Nov 03, 2009 10:50 pm

evo danas je sneg i bljuzga i zvakanje nestalo t.j. jedva da se cuje????
bice neka gumica za zamenu mora da se proveri ponovo.
a da sto se gornje viljuske tice raskacena u kg-u i proverena je nema lufta nimalo tako da nju eliminisem kao problem. jurim dalje pa ce se naci uzrok.

e da jako vazno pitanje . hladno bese danas a meni se auto nikako ne zagreva do radne temperature jel to normalno za 2,4 jtd ili je problem neki u pitanju?
bukvalno se tek posle jedno sat vremena gradske voznje skala popela negde oko 80c i to je to. malo sam zbunjen jer do sad sa nemcima je bilo jedva 10 min i tem. je full
ZE
ZEPP 46
Drug Član
Drug Član

Uto Nov 03, 2009 11:01 pm

Sergio,ne mora da znači.da ako nema lufta..da neće da !žvaće!..kao što ti napisah,ako se balans štangla ne pomera levo-desno (zbog loših gumica),gornja viljuška je 99 %! I meni je danas prestalo da se čuje,sneg,,vode svuda...uđe u selene gornje viljuške,"podmaže" ih..i to je to ;)
Korisnikov avatar
ale944
Garaža: Porsche 944 turbo, Alfa 147 selespeed,Alfa Crosswagon, Panda 0.9
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 12:17 pm

Uto Nov 03, 2009 11:04 pm

a da sto se gornje viljuske tice raskacena u kg-u i proverena je nema lufta nimalo tako da nju eliminisem kao problem. jurim dalje pa ce se naci uzrok.
kad zvace u pitanju su silen blokovi, i ne mora da ima lufta da bi pustala zvuke.
e da jako vazno pitanje . hladno bese danas a meni se auto nikako ne zagreva do radne temperature jel to normalno za 2,4 jtd ili je problem neki u pitanju?
ako ti je hladnjak topao a motor se nije zagrejao do radne temp, onda menjaj termostat

Povratak na “Area Servizio”