AR 146 TS-Veliki problem!HITNO!

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
banebaron
Pridružio se: Sre Feb 04, 2009 11:12 am

AR 146 TS-Veliki problem!HITNO!

Pon Okt 26, 2009 10:37 am

Veliki provlem! Imamo AR 146 TS 1.6 16v + gas- na kojoj je uradjena maltene generalna.Radjen je ceo trap, promenjena pumpa za benzin, oba hladnjaka za vodu,kao i za klimu, stavljeni novi kablovi, alnaser, stavljen novi menjac i diferencijal, kvacilo i korpa kvacila,lezajevi, auspuh, svecice presle 20 000, takodje i kaisevi ali posle svega se javljaju neki misteriozni kvarovi.Auto pocinje da dize ler gas, pa posle izvesnog vremena krece da gubi ler gas s vremena na vreme i da se gasi.Posle toga radi kratko vreme normalno a onda pocinje da radi s vremena na tri cilindra. Sada je taj misteriozni kvar uznapredovao tako da se auto gasi u voznji.Ne postoje indicije da ce to da uradi , niti pravilo da se to desava kada je hladan motor ili kada se ugreje.Nekada voznje protekne normalno a nekada se uugasi i po dva - 3 puta. Naravno bio kod majstora gde su provereni dotok goriva, releji na diznama, kacen na dva kompjutera na oba pokazuje razlicito.Prvi put kacen 3 puta sva 3 puta prijavio razlicito- prvi put lambda sonda i senzor na radilici , drugi samo sonda a 3 put nije prijavio nista.Radio normalno 2 dana i onda nije hteo da pali, majstor uspao da ga pokrene ali na kompjuteru nije prijavio nista....do jutros kada se u sred voznje ugasio i to je to.Jos jedna napomena - majstor ga je upalio tako sto je otkacio sve releje do dizni i aktivirao (mislim da se tako zove) crash dugme koje je ispod vozacevog sedista posle cega je auto upalio......ukoliko je neko imao i blizu slicno iskustvo ili mozda ideju sta bi to moglo da bude, molimo za pomoc .Unapred hvala.
Korisnikov avatar
Joksa AR166
Garaža: Alfa Romeo 166 2.4jtd 140hp;
Pridružio se: Pet Sep 18, 2009 11:01 am

Re: AR 146 TS-Veliki problem!HITNO!

Pon Okt 26, 2009 10:44 am

Meni se desavalo na 166ici da u toku voznje se ugasi motor iz cista mira... i onda moram da kuliram jedno 10 do 15 min i onda ga upalim! Zamenio sam senzor obrtaja (senzor radilice) i to je to! a i meni hoce kada je hladan da obrtaji variraju ali se ne gasi (a i to su male variacije) ali ne znam zasto mi obrtaji idu u minus , odnosno kada kocim(po neki put) obrtaji mi padnu na 500! pa kad stanem vrate se na 900(sto je i normalno) Ali vazno je i da se auto kotrlja! :cool: e i proveri ugao paljenja ili menjaj svecice! ali to sto ti se gasi u voznji je 99,9% senzor!!! pozz :arflag
GodLike
ZE
ZEPP 46
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 26, 2009 10:45 am

Ćao Bane,druže postoje pravila ovog foruma!! prvo se predstaviš u Alfa Virus-u,kažeš nešto o sebi i tvojoj ljubimici,zatim upišeš lokaciju u svoj profil...tako ćeš mnogo lakše dobiti pomoć i odgovore na tvoja pitanja!! Pozz
banebaron
Pridružio se: Sre Feb 04, 2009 11:12 am

Pon Okt 26, 2009 10:55 am

naravno izvinjenje i idemo na predstavljanje:) hvala unapred na svakoj pomoci!
Korisnikov avatar
Vuk 166
Garaža: A6 C7 3.0 TDI '13
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Ex 166 3.0 Sportronic '98
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:20 pm

Pon Okt 26, 2009 5:14 pm

Jedino sto meni pada na pamet je senzor radilice,ako je sve ostalo ispravno... :scratch:

Povratak na “Area Servizio”