Pomoc!!!
- srkigl
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD 8V
Danas mi javlja majtor iz servisa da predpostavlja da ima isto lufta u letvi volana,kao isteklo ulje ovo ono...Mada ja nista spec nisam primetio jedino (kad smotam puni levi i skrecem polukruzno cuje se nesto kao da pusta neki fazduh),zupcasti je menjan pre nego sto je auto kupljeno ima i nalepnica orginalnog servisa u Nemackoj a majstor kaze da se njemu cini to da bi trebalo menjati.Pritom su naravno i diskove i plocice promenili kao bilo je hitno,da nisu bile pri kraju ne mogu da kazem ali sve mi se cini da je ovo smisljanje gluposti da se uzmu pare.Jedino mi nije jasno to sto rade,jer ih moj stric kao zna pa sam zato i odvezao auto kod njih.Vase misljenje?
- Markoni147
- Garaža: Ford Fiesta ST
Pa moguce je da ima lufta u letvi, to je generalno boljka svih italijanskih automobila...
Ljudi uglavnom rade remont sto je i normalno s'obzirom da nova kosta oko 1000 EUR.
Sto se plocica i diskova tice, trazi im tvoje da ti pokazu da bi se uverio da su bile za zamenu (to si mogao i sam negde videti pre nego sto si otisao u servis)...
Ljudi uglavnom rade remont sto je i normalno s'obzirom da nova kosta oko 1000 EUR.
Sto se plocica i diskova tice, trazi im tvoje da ti pokazu da bi se uverio da su bile za zamenu (to si mogao i sam negde videti pre nego sto si otisao u servis)...
- srkigl
Cuo sam se sa majstorima,i iznervirao ponovo po svim simptomima puklo screvo od interkulera,al on kaze da nije nasao nigde rupu kao da je cistio neke senzore.Simptomi su bili auto lose vuce skoro nikako i to se sve vise pogorsavalo,dimi mnogo i nepravilno radi i ne dize temperaturu.Ludim al sta da radim 

- dexxxter
- Garaža: 156 2.0 TS 16v
166 Facelift 3.2 V6 24v - Lokacija: Beograd
Sad je kasno, trebala ti je pomoc pri kupovini, sad sredi sve sto treba, pa uzivaj...

- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
- srkigl
Dosao sam od majstora i poludeo,ne bih se bas slozio da mi je trebala pomoc pre kupovine,jer je sad i sam priznao da je auto redovno servisirano i da ne treba menjati zubcasti ni letvu volana,od svega onoga covek mi je zamenio diskove jer su bili pri kraju uzeo pare i sedam u auto kad ista prica auto ne ide.Znaci hteo sam da ga ubijem.Dal je moguce da su katovi zapuseni?Znaci ponavljam simptomi auta su lose vuce i mnogo dimi?Na dijagnostici ne prijavljuje gresku rad motora i vise nego dobar sve sve sve bez greske.
- srkigl
Dobro sad od ovoga ispade prepucavanje izmedju dizela i benzinca,ja sam samo trazio pomoc,da li se nekome ovako nesto desilo? EGR je zatvoren i senzori su ociscenji pa ponovo nista.
- dexxxter
- Garaža: 156 2.0 TS 16v
166 Facelift 3.2 V6 24v - Lokacija: Beograd
sve ovo + protokomer, lambda sonde... svasta nesto moze da bude... dovoljno je da jedno od ovoga ne funkcionise kako treba i eto problema...

- srkigl
-
ZE
- Drug Član
Druže ne znam odakle ti to da imam potrebu da se prepucavam..napisao sam sa čim uglavnom JTD ima problema...iz najbolje namere! Ako tako nisi shvatio..izvini! Pozdrav!!
- srkigl
A izvini ako sam pogresno shvatio razumi me da me pegla majstor kao budalu,zato i molim za pomoc
,ajd izvini i ti i
ako privatas izvinjenje.

- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Senzor pritiska na usisnoj grani - MAP? Ume i on da zeza...
Jesi li siguran za protokomer, pokusaj samo da otkacis kabl sa njega ili da stavis neki drugi.
To sto cujes kao blago sistanje kad smotas pun levi ili desni, meni su rekli da tako mora jer ima neki sigurnosni ventil koji popusta da ne bi pumpa bila preoptercena.
Da li ti se palila zuta lampica, odnosno, da li je ulazio u safe mode?
Idi u servis Roda u Ledinama, imaju MAP i protokomer, pa mogu da stave za probu.
Jesi li siguran za protokomer, pokusaj samo da otkacis kabl sa njega ili da stavis neki drugi.
To sto cujes kao blago sistanje kad smotas pun levi ili desni, meni su rekli da tako mora jer ima neki sigurnosni ventil koji popusta da ne bi pumpa bila preoptercena.
Da li ti se palila zuta lampica, odnosno, da li je ulazio u safe mode?
Idi u servis Roda u Ledinama, imaju MAP i protokomer, pa mogu da stave za probu.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- srkigl
Danas poludeo uzeo auto od majstora,otvorim haubu pregledam creva kad ono pukotina mogu tri prsta da se uvuku,narucim crevo sutra sve zavrsavam.Eto majstora jos im napomenes da je 99% crevo od usisne grane do interkulera i oni ma ne pregledali smo mi to.Strasno strasno strasno nemam druge reci i izvinjavam se svima koje sam namucio na forumu 
A za letvu volana nista mi se nije pojavljivalo nema gresaka i mislim da je to rica da uzmu pare kasnije su rekli dda je i to ok.

A za letvu volana nista mi se nije pojavljivalo nema gresaka i mislim da je to rica da uzmu pare kasnije su rekli dda je i to ok.
- srkigl
Juce je zavrsen posao,Delta odradila,i moje misljenje da rade ljudi extra i da nisu toliko skupi koliko se prica.Promenili crevo i to je to.Posle majstora koji menjaju sve osim creva i govore kako su sve prekontrolisali do detalja i da nema sanse da je crevo.Od sada samo Delta i to je to.
- Vuk 166
- Garaža: A6 C7 3.0 TDI '13
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Ex 166 3.0 Sportronic '98 - Lokacija: NI
- ale944
- Garaža: Porsche 944 turbo, Alfa 147 selespeed,Alfa Crosswagon, Panda 0.9
ne rece koji je to majstor sto nije video da je crevo puklo a jos si mu i napomenuo ??
http://www.novaspeed.rs ChipTuning
- srkigl
Neki sa Zarkova,slagacu te posto mi je stric rekao da ih zna i odveo me tamo.I eto kakvi su majstori 

- alfaholic
- Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05. - Lokacija: Pancevo
Pa imas ovde listu dobrih majstora, nema potrebe za takvim ekskurzijama, iz BG si i opet odes kod nekog neproverenog...
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”