Zatvaranje prozora daljinskim na 147ci
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Kod nekih starijih 147ca (2001. god.) prozori (vozača i suvozača) ne mogu da se zatvore daljinski - dužim pritiskom na dugme za zaključavanje... Kako se to rešava? Eventualno reprogramiranje, ali čega?
Alfa je stil... ostalo je status...
- Markoni147
- Garaža: Ford Fiesta ST
Re: Zatvaranje prozora daljinskim na 147ci
Ako nema ugradjen modul za zatvaranje prozora nista od ta posla... A mislim da on nije jeftin...
Ali cudi me da nema to... Jesi li probao da zadrzis kljuc u bravi u poziciji "zakljucano" par sekundi?
Ali cudi me da nema to... Jesi li probao da zadrzis kljuc u bravi u poziciji "zakljucano" par sekundi?
- cuno
- Garaža: AUDI S4 B7 Avant
- Markoni147
Pa probaj, ostavi otvoren prozor, i kada zakljucavas auto zadrzi dugme za zakljucavanje par sekundi pa ces videti 

- cuno
- Garaža: AUDI S4 B7 Avant
Nisam imao pojma da postoji ta fora!
Jedva čekam da odem do majstora po auto pa kad proverim baš ću da javnem!
Jedva čekam da odem do majstora po auto pa kad proverim baš ću da javnem!
- vnov
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3 - Lokacija: Beograd
Moja je april 2001. i radi na sva 4 prozora
, proveri mora da može i kod tebe
jedino ako to nije vezano za paket opreme.

- dusanGT
Kako se "identifikuje" postojanje modula za zatvaranje prozora? Kod mene se prozor vozača zatvara na kratki pritisak dugmeta, a prozor suvozača na stalni pritisak dugmeta u vratima... Prozori mogu da se otvore daljinski, ako se drži pritisnuto dugme za otključavanje, ali ne i da se zatvore... Probaću da držim ključ u bravi kako si rekao... Inače ako "modul za prozore" sadrži neki EPROM sa nekim programom za manipulaciju prozorima, problem se rešava reprogramiranjem - svi prednji prozori na svim 147cama su sa isitm mehanizmom za otvaranje/zatvaranje...Markoni147 napisao:Ako nema ugradjen modul za zatvaranje prozora nista od ta posla... A mislim da on nije jeftin...
Moja Alfa je iz jula 2001, prema ePeru:

- milosh024
- Garaža: Alfa Romeo
Dusane, ako mogu da se otvore drzanjem dugmeta za otkljucavanje na daljinskom trebalo bi da mogu i da se zatvore drzanjem na zatvaranje...fora je da moras bas par sekundi da drzis dugme, nece da radi ako samo kratko stisnes
mozda gresim ali kod mene je bilo tako,i uspeo sam da otvaram i zatvaram bez problema

Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
- Tihomirce
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
Možda ima neka greška u modulu
pa hođe samo da otvara 
mislim da bi na dijagnostici trebalo da prijavi grešku

mislim da bi na dijagnostici trebalo da prijavi grešku

- dusanGT
Ma palac me je zaboleo od pritiskanja... dugmeta za zaključavanje na daljinskom - i ništa... Ali otvaranje radi OK.
- milosh024
ondak ne znam, glupo bi bilo da postoji modul koji samo otvara, mislim kad su ga vec stavili isto im je bilo da ga programiraju i da zatvara.....ja jedino sto sam primetio da su mi se ponekad prozori neravnomerno zatvarali, ali to je delic sekunde, ostalo je radilo......ima Alfa tako nekih bagova, recimo ja na sve tri Alfe nisam uspeo da ukljucim parking svetlo, a citao sam kako se to radi i pokazivacem pravca upalis levo ili desno, a ja nisam uspeo
......

Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
- Markoni147
Postoji neka fora sa tim ja mislim, dakle nemoj da zatvoris prozore pre nego sto skines auto sa kontakta, dakle ucini kao da si zaboravio da ih zatvoris pa onda probaj da ih zatvoris sa pritisnutim zakljucavanjem... Jer znam da sam i ja imao neki slucaj kada nije hteo da ih podigne...

- dusanGT
I meni soorije zatvara suvozačev prozor, ali to tumačim mehaničkim razlozima (trenje, istrošenost ležaja i sl.)..
Mislim da bi ovo (otvaranje i zatvaranje) tebalo da radi u svim situacijama (uvek kada je dovoljno dugo pritisnuto odgovarajuće dugme na daljinskom), a ne u nekim specijalnim... Ali probaću sve predloženo, jer - programeri su ljudi, a ljudi greše..., a za dalje važi moj potpis...
Mislim da bi ovo (otvaranje i zatvaranje) tebalo da radi u svim situacijama (uvek kada je dovoljno dugo pritisnuto odgovarajuće dugme na daljinskom), a ne u nekim specijalnim... Ali probaću sve predloženo, jer - programeri su ljudi, a ljudi greše..., a za dalje važi moj potpis...
- audiotek
ja sam juce probao, kod mene se zatvaraju prozori pritiskom na dugme za zakljucavanje ali nece da se ostvore kad drzim dugme za otkljucavanje.
- kiki
- Garaža: Alfa Romeo 147ts 1.6 (103CV)
ljudi to nisam ni znao kod mene radi i otvaranje i zatvaranje sva 4 prozora sa tim da zadnji levi malo kasni (sporije) zatvara . To radi i bez obzira kako si ostavio auto tj. da li su prozori ostali otvoreni pod kontaktom . Malo treba strpljenja da se uvežba taj rad i posle ide OK .
Još jedno prijatno iznenađenje od Alfe

Evo i ja sam juce probao, samo otvaranje radi, zatvaranje nikako. Doduse, do skoro ni daljinski nije radio, tako da se ne sekiram previse.
- kiki
- Garaža: Alfa Romeo 147ts 1.6 (103CV)
I kod mene je zatvaranje trebalo malo nišaniti i ciljati , sad promenuo baterju na daljincu i sad radi SUPER . 

- marin krk
- Garaža: 147 jtd
147 ducati corse - Lokacija: KRK i ITALIJA
na mojoj staroj 2003 god, nemogu se ni otvorit preko daljinskog a na CORSICI samo otvorit. ako drzim na krace gumb onda se otvara koliko ocu, a ako drzim vise otvore se do kraja. ne kuzim te njihove sisteme, jedne imaju sve a druge nista
- Neewbie
- Garaža: AR 147 Selespeed '01
Isti problem...Mogu da otvorim, ne mogu da zatvorim prozore..dusan147 napisao:Kod nekih starijih 147ca (2001. god.) prozori (vozača i suvozača) ne mogu da se zatvore daljinski - dužim pritiskom na dugme za zaključavanje... Kako se to rešava? Eventualno reprogramiranje, ali čega?

- ale944
- Garaža: Porsche 944 turbo, Alfa 147 selespeed,Alfa Crosswagon, Panda 0.9
slican slucaj i kod mena, fora je u ovome sto je napisao markoni:
Postoji neka fora sa tim ja mislim, dakle nemoj da zatvoris prozore pre nego sto skines auto sa kontakta, dakle ucini kao da si zaboravio da ih zatvoris pa onda probaj da ih zatvoris sa pritisnutim zakljucavanjem... Jer znam da sam i ja imao neki slucaj kada nije hteo da ih podigne...
http://www.novaspeed.rs ChipTuning
Moja 147ica je 2003.godiste, i kod mene radi otvaranje... ne mogu da zatvorim prozore. U cemu je fora, jel neko provalio?
- milance
- Garaža: alfa romeo 147 1.9 jtd 16v
mija 147 je 2003 i radi i spustanje i podizanje stakala.kada spustam drzim dugo dugme za otkljucavanje a kada podizem drzim isto tako dugo dugme za zakljucavanje.
- dusanGT
Neverovatno mi je... ali nije valjda da se "spuštanje" prozora računa u dodatnu opremu, pa zato negde ima a negde nema, a obe 147ce iz 2003?
- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
Očigledno je do paketa opreme - moja 2001 otvara i zatvara bez problema ...
i tako se lepo igrao kad sam to otkrio
Nego, generalno gledano, domet daljinca mi se čini da je jako mali ...
možda svega 5-10 metara ... menjao sam bateriju na daljincu ...
Da nije zbog očitavanja koda ili tako nečega
i tako se lepo igrao kad sam to otkrio

Nego, generalno gledano, domet daljinca mi se čini da je jako mali ...
možda svega 5-10 metara ... menjao sam bateriju na daljincu ...
Da nije zbog očitavanja koda ili tako nečega

- Bogdan156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Ja ne mogu da zatvorim, probao za otvaranje cu videti sutra. Ne znam samo od cega zavisi da li to ugradjeno u auto ili nije. Ja imam distinctive opremu btw.