Ulje Q8 F1 u TwinSpark?
- acasmc@146
- Garaža: Alfa Romeo 146 1.6TS '97
posto mi je presidente bacio buvu da je doticno ulje extra, a jeftinije od Selenie Racing, koju sam do sada jedino sipao, rekoh da vidim da li ga je jos neko koristio?
Ma bre mi smo dali otkaz i Enzo Ferrariju!
- Viper
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Audi Q5 2.0 TDI Quattro
Kawasaki ER-6n
Yamaha Tmax 500 - Lokacija: Kac
Planiram ja sad da predjem sa Shell ultra racing na Q8 F1, pa cu da vidim kako ce da se ponasa motor i koliko ce da ga trosi.
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
- acasmc@146
navodno veci je pritisak ulja sa njim!?!? sto moze da bude melem za variajtore! 
- alfaholic
- Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05. - Lokacija: Pancevo
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
-
Sa
- Drug Član
Q8 radi čovek u Temerinu. Ja uzimam ful sintetiku 10w50 tj. njihovo najjače ulje f1. Kantica od 4 litre je 2400 din, a litarsko pakovanje 650 din.
Evo vam broj 063502109
Evo vam broj 063502109
- alfaholic
Toliko je i Racing... Osim ako ovo ulje nije bolje, ali kako to utvrditi, a da nije subjektivna ocena...
- acasmc@146
Selenia Racing je oko 1600din 2l, mozda i nesto vise.
Re: Ulje Q8 F1 u TwinSpark?

- alfaholic
Hmmda... Ipak nije neka usteda, ako je samo do toga...
http://www.royalpurple.com/motor-oil.html
Ima li ovoga kod nas?!
http://www.royalpurple.com/motor-oil.html
Ima li ovoga kod nas?!
-
Sa
- Drug Član
Ljudi, niko vas ne tera da sipate Q8, Viper me je u mojoj temi u virusu pitao za iskustvo sa ovim ujlem, a Aca je bio prisutan dok sam sa drugarom mehaničarem pričao o istom.
- acasmc@146
jos na starom forumu sam procitao da je Selenia Racing extra, sto po kvalitetu, sto za ocuvanje glupavog varijatora. toga sam se slepo pridrzavao, evo 2god i 60.000 predjenih kilometara. nemam ni jednu losu rec za ulje, cak stavise auto ne potrosi ni 300g ulja na 7-8000km, a varijator se ne cuje ni na sekund (desavalo se da ga ne palim po 2-3 dana, tako da se dobro ocedio par puta)
znaci to je moje iskustvo sa Selenia-om, i 1.6 TS motorom koji je presao 180.000km!
mene je samo interesovalo, da li ga je jos neko koristio, sem presidente-a, tj. kakvo mu je iskustvo sa istim.
pa ne nisam ja postavio temu, koje ulje da kupim da ustedim. svodi se na kvalitet, a dobra cena je samo + u celoj prici.alfaholic napisao:Hmmda... Ipak nije neka usteda, ako je samo do toga...
jos na starom forumu sam procitao da je Selenia Racing extra, sto po kvalitetu, sto za ocuvanje glupavog varijatora. toga sam se slepo pridrzavao, evo 2god i 60.000 predjenih kilometara. nemam ni jednu losu rec za ulje, cak stavise auto ne potrosi ni 300g ulja na 7-8000km, a varijator se ne cuje ni na sekund (desavalo se da ga ne palim po 2-3 dana, tako da se dobro ocedio par puta)
znaci to je moje iskustvo sa Selenia-om, i 1.6 TS motorom koji je presao 180.000km!
mene je samo interesovalo, da li ga je jos neko koristio, sem presidente-a, tj. kakvo mu je iskustvo sa istim.
- Dora
- honorable
- Garaža: FIAT :(
- acasmc@146
mada me stvarno vuce, da ga probam jednu zamenu!
poruka administratora: ne izazivaj!
mozda si i u pravu.Dora napisao:Tim koji dobija ne treba menjati....

poruka administratora: ne izazivaj!

- alfaholic
Sale, ko te nervirao pa si nervozan?!
Istina, sa Racing-om nema varijatorske groznice, e sad sto se potrosnje tice, meni pusta na zadnjem semeringu i gore na dekli pa se i to racuna, izvuce mi dobar litar za 8-10 000 km, sto je generalno normalno gledajuci po forumima svuda u svetu, hoce i vise da potrosi...

Istina, sa Racing-om nema varijatorske groznice, e sad sto se potrosnje tice, meni pusta na zadnjem semeringu i gore na dekli pa se i to racuna, izvuce mi dobar litar za 8-10 000 km, sto je generalno normalno gledajuci po forumima svuda u svetu, hoce i vise da potrosi...
- acasmc@146
acasmc@146 napisao:poruka administratora: ne izazivaj!![]()

-
Sa
- Drug Član
Evo vam sve što ste želeli da znate a niste smeli da pitate
http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?f ... lit=kuvajt

http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?f ... lit=kuvajt
- Viper
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Audi Q5 2.0 TDI Quattro
Kawasaki ER-6n
Yamaha Tmax 500 - Lokacija: Kac
Kaze da je rok trajanja ulja 5 godina.
do 5 godina je rok u ZATVORENOJ ambalazi (to neki i izbace na bocama)

do 5 godina je rok u ZATVORENOJ ambalazi (to neki i izbace na bocama)
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
-
Sa
- Drug Član
Sinoć sam im poslao mail, jutros stigao odgovor,
You need not to be worried. Lubricants have no expiration period. If properly stored, closed caps and seals so no foreign matter like water and pollution can enter, it can easily last for 10-20 years however; lubricants are constantly developed. New specifications are added so in that respect the oil might not have the latest specifications for the absolutely newest car models. If the specifications on the bottles are in line with your cars handbook there is no problem.
A simple visual inspection will give you the answer to if everything is OK. If the oil appearance is blank – not hazy, grayish, particles floating around, sediment – everything is OK.
You need not to be worried. Lubricants have no expiration period. If properly stored, closed caps and seals so no foreign matter like water and pollution can enter, it can easily last for 10-20 years however; lubricants are constantly developed. New specifications are added so in that respect the oil might not have the latest specifications for the absolutely newest car models. If the specifications on the bottles are in line with your cars handbook there is no problem.
A simple visual inspection will give you the answer to if everything is OK. If the oil appearance is blank – not hazy, grayish, particles floating around, sediment – everything is OK.
- acasmc@146
- playerPA
- Garaža: Alfa Romeo 159 2.4JTDm 209KS
Promenio bih seleniu 20K koja je u mojoj 1.6TS 120KS i probao bih ovo Q8 ulje. Na njihovom sajtu sam video da preporucuju Q8 Formula Advanced 10W-40 za moj motor pa me zanima da li njega da uzmem ili da probam F1? Alfa "popije" oko 400ml Selenie na 1000km pa rekoh da probam sa nekim drugim uljem kako ce da se ponasa. Imam ugradjen sekvencijalni plin Landirenzo. 

- ilija156
- Garaža: alfa GT
- Gocy
Mozda odlazim u off ali moram da pitam.
Zar niko nije probao seleniu sport (10W 60) i nema neko iskustvo sa njom?
Zar niko nije probao seleniu sport (10W 60) i nema neko iskustvo sa njom?
Anything's possible.
Keep thinking ! ! !
Keep thinking ! ! !
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Jedan bivsi vlasnik 155 q4 i nekada aktivni clan foruma je koristio Seleniu Sport i bio je zadovoljan. Nije mi bas jasna razlika izmedju tog ulja i Racinga i verovatno je neprimetna u eksploataciji, osim sto u fabrickoj specifikaciji prpeorucuju da se menja na 10000km, a Racing na 20000km.
Acqua-Olio-Benzina