klima greje

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
peja57
Garaža: Alfa Romeo 146 1.4 IE
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 9:52 pm

klima greje

Sre Jul 08, 2009 4:53 pm

Ciao AR-ovci!
Evo mene sa novim problemom a ni stare nisam još rešio.
Na mojoj 146-ici je manualna klima koja kad je kompresor isključen, a regulator namešten na najhladnije, uduvava vazduh koji je mlak, čak topao (zavisno od spoljne temperature). Mislim da neka klapna na kutiji radijatora ne zatvara dobro i znam da je to grande posao za namestiti. Nosim se mišlju da ugradim neki mali zasun (ventil) na ulazu tople vode pre radijatora. Da li je to moguće i gde je ta cev koji moram preseći (ili već šta drugo)? Puno hvala za svaki koristan savet unapred. Častim pićem kad bude skup u NS. :drink
ma
magic33
Drug Član
Drug Član

Re: klima greje

Sre Jul 08, 2009 11:19 pm

Proveri klapnu i slavinu koja zatvara dovod tople tečnosti iz motora u radijator za grejanje kabine
Korisnikov avatar
peja57
Garaža: Alfa Romeo 146 1.4 IE
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 9:52 pm

Re: klima greje

Čet Jul 16, 2009 9:17 pm

A gde mu je taj ventil? Nešto sam gledao u motorni prostor i popratio cevke. Jedna koja ide prema kabini sa regulatora vozačevom stranom prolazi kroz nekakvo kućište na kojem je vijak sa imbus glavom (slika). On je zavrnut i uspeo sam da ga pokrenem (malo odvrnem). Sa donje strane napipao sam drugi kraj vretena vijka koji se okreće ali ne ulazi unutar kako odvrćem- to ukazuje da se radi verovatno o pužnom prenosu na nešto ( možda taj neki zasun). Ne bi da nešto pokvarim, pa mi kažite da li je to to ako znate.
Slika

Povratak na “Area Servizio”