Tihomirce Motor mi pocinje sa AK06420Tihomirce napisao:Kod nas je Motronic ML 4.1 , taj tip ide sa lampicom očitavanje grešaka ,
moj auto je bez lamda sonde i ima 107KW a tvoj ima sondu zato je 102KW
jel ti broj motora počinje sa AR06416 ?
moja je presla 260000km i ide ko luda proveri da ti nisu dizne zapusene ja sam taj slucaj imao sa renoom 19 anjspric secao je i trzao i trokirao sve dok mu nisam promenio dizne posle sam ga prodao i kupio 164kuzivanovic napisao:Kupio sam alfu 164 TS,1962 ccm 102 kw, godiste 1989.Sve je bilo u redu do skora.Lepo je isla,super radila, samo ponekad tj. desavalo mi se da jednom u nedelju dan kada je ostavim na parking nece da upali.Vergla ko luda ali nikako da upali.Ostavim je tako da odstoji preko noci i drugi dan kad zaverglam upali iz prve i onda radi normalno
.Od skora je poceo drugi problem.Treba duze verglanje kada upali odmah se ugasi i tako nekoliko puta dok ne pritisnem malo papucicu gasa, a onda upali i poveca u trenutku broj obrtaja do 1500 pa odmah spusti na 900.Na leru radi normalno,prima gas ali kada krenem pocinje da trza(seca) u voznji pri obrtajima ispod dve hiljade i nekako ide ali kad stisnem gas sporo startuje i pocinje da trza.Kod mene je presla 1500 km ukupno ima predjenih 159000 km, predhodnog vlasnika neznam tako da ni neznam dali je on nesto popravljao- prepravljao i kako se njemu ponasala, mada sam od prijatelja cuo da je stojala dugo.Predhodni vlasnik nije imao para da je registruje pa je zato i prodao.Interesuje me i dali ovaj model alfe ima prikljucak za dijagnostiku.Pitao sam u AUTO BANE u Zajecaru i isti mi je rekao da je to star model,da on nema klasican prikljucak vec da mora sve posebno da radi i da za to nema vremena a i ne radi starije modele.Sobzirom da se nalazim u Majdanpeku ovde i nema neki majstori za alfe, pa me interesuje gde i ko radi alfe 164 to godiste, a naravno interesuje me dali neko zna o kom kvaru se radi?