klima i grijanje u autu mi ne rade kompresor je ok kao i unutrasnji ventilator koji radi kad se iskopca neka zicica a na displeju pise momentarly connection to aircondition failed.auto mi je kod majstora vec 3 dana ako se nekome ovo desavalo ili ako nesto zna pomagajte plizzz inace ja samu cg pa servisi u srbiji ne dolaze u obzir
Ja sam imao slican problem sa klimom-automatikom na mojoj 166.
Isto nije radila kao kod tebe i nije mogla da se uspostavi veza dijagnostika-klima.
Pretresao je sve kontakte,dzekove,releje.....polozaje klapnica i njihove motorcice i sve doveo u red.
Sigurno je i kod tebe isti problem klimin komp dobija lose podatke polozaja klapni za raspodelu toplog i hladnog vazduha i pocne da brlja i na kraju neradi.
Neznam ni jednog majstora u CG ali ima nas covek iz Podgorice 'SUMAHER' pa kontaktiraj na pp sa njim.
Zelim ti svaku srecu!
hvala puno na pomoci,imam ja dobrog majstora i ovde u igalu ima dijagnostiku i sve ali se mucimo vec 3 dana rasturio je pola auta.Zvala sam ga i rekla mu savet kaze da je naso neki motorcic koji je zablokirao daj boze da je to hvala puno u svakom slucaju pozzz
Meni je jedna klapna ostala u otvorenom polozaju i povremeno ubacuje topao vazduh a provericu sta tacno pise. Nesto na fazonu: aircondition is faulty, please contact your workshop...
Meni je jedna klapna ostala u otvorenom polozaju i povremeno ubacuje topao vazduh a provericu sta tacno pise. Nesto na fazonu: aircondition is faulty, please contact your workshop...
Potpuno isti slucaj i kod mene i onda sam stiskao OK i stavim klimu na minimalnu temperaturu sa ful ventilatorom!
Za sve su krivi ti "davaci polozaja" koji zabrljaju i salju losu poziciju.
Kada se ociste kontakti sve to dodje na svoje mesto i radi besprekorno!
Ako nije tajna, koliko ti je uzeo majstor?
Klapna koja je ostala blokirana kod mene je iza airbag-a suvozaca, ali sem povremenog ubacivanja vazduha (leto topao - zimi hladan) ne pravi nikakav problem. Klima nakom potvrde greske normalno radi.
Za rasturanje cele table tj. konzole mi traze 150e za ruke i jos 50 za motorcic ako je on u pitanju. Ako ne samo podmazivanje, sto rece alfamen.
Trenutno sam odustao od toga, mozda kad me bas iznervira...
Verujem da je i taj majstor slicno radio pa me samo zanima da li te odrao, a i uporedujem cene!?
decko je radio 4 dana stvarno se ubio od posla prvo dok je nasao kvar i posle da sve vrati na mesto i trazio mi je 100 eura ali ja sam mu redovna i stara musterija i smatram da to nije mnogo ja to ne bih rasturala i sastavljala ni za 300 ako ti klima radi uzivaj i nista ne diraj ogroman je to posao a i kad ti rasture pola auta ne izgleda nimalo lepo
Treba celu tablu skinuti i naravno bez oštećenja,doći do kvara,popraviti i sve vratiti na svoje mesto a da posle ne skrcka i puca.Mislim da je cena realna.Ipak treba dosta vremena i pažnje za takvu operaciju.
Ako previše ne smeta ćuti i vozi.Ako je mnogo rasturi sve pa me zovni ja ću sredim klapnu ili motorče za gajbu dve piva
Znam da je posao ogroman i da kasnije sve to treba dovesti u predjasnje stanje. Trenutno mi ne pada na pamet, sto ne znaci da nece...
A moze prvo
pa onda radimo...