Kakve su posledice voznje sa bogatom smesom i sta bi moglo da uzrokuje ovaj problem ako nije lambda?Na dijagnostici pokazuje da je sve u redu

Sheta_Junior napisao: Tata izadje iz kola,pogleda pored puta jarak,katakombe, ali vidi da ce da prodje.Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak,digne ga na put,spusti citrica i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
Kako da znam da sonde crkavaju,jel postoji neki nacin da ih ispitam?sve sam ih menjao na pamet zato sto auto puno trosialfaskorpion napisao:Potrazi razlog zbog kojeg ti crkavaju sonde ? Dali trosi ulje ?
Sheta_Junior napisao: Tata izadje iz kola,pogleda pored puta jarak,katakombe, ali vidi da ce da prodje.Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak,digne ga na put,spusti citrica i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
Ne..to sam ostavio majstoru koji mi je menjao,mislis da su bile ispravne ili!?Stex napisao:Jel čuvaš te zamenjene sonde?
Imas kod nekog lika u BG-u ne znam kako se zove,valjda ce se neko setiti,spominjan je na forumu ranije,samo protokomere radi,kinezi su valjda 40-50 eur,BOSCH oko 80eur,naravno samo ulozakKazea napisao:Moj je Bosch-ov, ne znam ostale pojedinosti, a radi se o Alfi 146 1.4TS, 1998.
Gde moze da se nabavi i po kojoj ceni. Nov, polovan sve jedno samo da radi.
Nadam se da moze samo da se promeni ulozak a ne ceo u kompletu. Ulozak ima 4 konektora.
hahahahaha pa Zoki mi je ugradio plin,nisi dobro procitao,bogata mi je smesa na benzinu,sa plinom nemam problema,na plin ide perfektno! mislim ide i na benzinu ali trosi jedno 3l vise nego plinaGocy napisao:Pazi, ja nemam plin i smejaces se kad ti ovo napisem.
Kada sam kupio 166 imao sam problem zabog loseg kvaliteta benzina koji je prodavan u gradu. Izduvao sam sve sto je bilo u rezervoaru sa Bg pumpi i krenula je mora.
Stalno mi je svetlelo na tabli da su izduvni gasovi losi sto je moglo da utice na brzi kraj sonde. Trebalo mi je negde oko 3 meseci da nadjem pumpu cije ce gorivo odgovarati sondi kako ne bi izgorela.
Svuda sam poceo da tocim po 10l samo da ga isprobam. I neces da verujes, na kraju pronasao pumpu koja ima odgovarajuci "kvalitet" benzina.
Sad ces prsnuti u smeh![]()
![]()
. Tosic.
Nego da se vratim na temu. Kako mi se cini, a mogu i to proveriti, pumpe u Nisu imaju samo dva snabdevaca plina i to ne bi trebali da predstavlja problem, mislim to sto je smesa bogata uopste nije minus.
U ulici u kojoj je Vojkan, kilometar nize samo sa suprotne strane(ako se nije preselio), imas proverenog majstora za plin sa moje strane, ako se ne varam zove se Zoki.
Svrati, objasni i pitaj za savet!!!
Mislim da su ispravne, a jedna bi mi baš dobro došla. Uzmeš sondu i brener, zakačiš analogni UNIMER na izlaze i ako radi, dok greješ, ispravna je. Tako možeš i da spališ naslage oko sonde koje je sprečavaju da radi kako treba. Kako mi je majstor rekao, glavni uzrok crkavanja sonde je voda u benzinu, u šta sam se lično uverioB@ne J napisao:Ne..to sam ostavio majstoru koji mi je menjao,mislis da su bile ispravne ili!?Stex napisao:Jel čuvaš te zamenjene sonde?